owoce morza - 5166 przepisów (strona:188/345)

Risotto z kurczakiem i groszkiem 204

Risotto z kurczakiem i groszkiem to moja wersja popularnego w słonecznej Italii wersji tego dania. Do jego przygotowania wykorzystamy dosłownie kilka produktów. Co czyni zatem to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rybka w rozkosznie chrupiącej, ziołowej panierce 186

Ryba w panierce wcale nie musi ociekać tłuszczem, jak jawi się to niektórym orędownikom hiper zdrowego jedzenia. Ja sama na co dzień wybieram rybę pieczoną w

Pichceniomania
Piątek: Misa obfitości z krewetkami, pęczakiem i warzywami 112

Przepisy na bowl, takie jak buddha bowl, czy brown rise bowl, to w USA osobna kategoria. Nie chodzi tylko o sposób podania (czyli w głębokiej misie

Niedzielny kucharz
Zapiekanka bałkańska z tuńczykiem i szparagami 206

Zapiekanka trochę inna niż zwykle, bo nie makaronowa, ryżowa ani ziemniaczana. Przekonałam się, że tuńczyk świetnie smakuje również z dodatkiem grillowanych warzyw, sezonowych szparag i aromatycznym

Kierunekuchnia
Risotto z kurczakiem i szparagami 184

Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy makaron tagiatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem i szparagami 201

Przyznam Wam się, że sezon szparagowy, jest jednym z moich ulubionych. Co roku kiedy już się kończy, to ubolewam nad tym, że trwał zdecydowanie za krótko

Kierunekuchnia
Jambalaya przepis na obiadowe resztki 121

Jambalaya przepis na obiadowe resztki, super smaczny obiad, który polecam wszystkim znajomym i rodzinie. Muszę jednak dodać, że jambalaya u mnie powstaje niezależnie od resztek. Zawsze

codojedzenia
Szaszłyki z przegrzebkami 205

Szaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód. Składniki (na 5 sztuk): 5 sztuk przegrzebków 5

Mechanik w kuchni
Łosoś w miodowej glazurze / Honey glazed salmon 132

Znudziły się już Wam grillowe karkówki i kiełbaski? Może spróbujcie tego pysznego, soczystego łososia w słodkiej glazurze z dodatkiem miodu. Jest ultra szybki w przygotowaniu, wystarczy

karmelowy
Spaghetti carbonara z łososiem 128

Jesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie

KuchniaWeDwoje.pl
Ośmiornica z ziemniakami i kaparami 130

Ośmiornica podana z ziemniakami to tradycyjna hiszpańska przystawka, znana także jako sałatka galicyjska / ośmiornica po galicyjsku (pulpo a la gallega). To wyjątkowo prosta receptura. Idealnie sprawdza

Poezja smaku
Pieczone placki ziemniaczane z chrzanowo – ziołowym twarożkiem i łososiem 157

Chudsza wersja placków ziemniaczanych bo pieczone, a nie smażone. Podane w towarzystwie łososia oraz twarożku bez laktozy Mlekovita, któremu nadałam chrzanowo – ziołową nutę. Myślę, że

Kierunekuchnia
Pokrzywowe pierogi z tuńczykiem 149

Wiosenne pierogi z pokrzywą młodą i tuńczykiem w roli głównej. Tuńczyk jest bardzo dobrą rybą nie tylko do sałatek ale także do farszów. W połączeniu z

wesoła kuchnia
Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami 132

Sałatka fattoush – tradycyjne libańskie danie z czerstwym chlebem, delikatnym dresingiem i warzywami. Sycąca i orzeźwiające danie idealne na wiosnę! Sałatka fattoush – czyli libańska panzanella

Niedzielny kucharz
Onigirazu – japońska kanapka 189

Onigirazu to połączenie japońskiej kulki ryżowej (onigiri) z kanapką. Podstawą jest ryż oraz glony nori, (takie jak wykorzystujemy do sushi), dodatki są dowolne. Do moich onigirazu

Kierunekuchnia