Dzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki: ? kalmary 3 sztuki ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? 3 łyżki oleju ? sól, pieprz ? ząbek czosnku ? garść rukoli lub innej sałaty Sos ? 1 czerwona papryka ? 1 łyżka
To co kochamSkładniki ? 200 g krewetek mrożonych ? po 1/2 papryki żółtej, zielonej i czerwonej ? 1 cebula ? 1 ząbek czosnku ? 5-6 suszonych pomidorów w oliwie ? 3 łyżki śmietany
To co kochamW niedzielę kuchnia orientalna. Jedząc tę zupę poczujecie się, jak byście byli w Tajlandii. Ja się tam przeniosłam… do krainy orientu. Składniki dla 2 osób
To co kochamNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób
To co kochamLubicie krewetki? Ja bardzo! Ale w domu jemy je tylko z Moniką. Chłopaki „robali” nie jedzą. Tym lepiej dla nas, bo nie musimy się
To co kochamKarnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki
To co kochamDziś przychodzę tutaj z prostą i szybką sałatką w takim trochę azjatyckim stylu. Taka sałatka z makaronem ryżowym jest lekka, świeża i będzie idealna na kolację
Delicious PlaceChińskie bułeczki bao buns puszyste, leciutkie. Zrobiłam je z krewetkami, ale dodatki mogą być dowolne, mięsne, wege. Propozycja fajnej przekąski. ciasto
wesoła kuchniaSushi ale nie sushi – czyli zapiekanka przygotowana ze składników, które zwykle zwijalibyśmy w rolkę. Brzmi dziwnie, ale smakuje wyśmienicie! Sushi bake z łososiem i wasabi to
FlymetothespoonObiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami można podawać z bagietką, ziemniakami. Jak kto lubi. Można użyć oczywiście innej ryby.
wesoła kuchniaDość często robię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki
KardamonovyŁosoś wędzony to ryba, po którą ostatnimi czasy sięgam dość regularnie. Obok sera i szynki jest ona jednym z moich ulubionych składników, które wykorzystuję robiąc śniadania
MeCooksPrzepis na pastę z makreli i jajek. Pasta z dodatkiem szczypiorku, łatwa i szybka do przygotowania. Idealna na śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli
To co lubię - gotuję i polecam