Karnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki
To co kochamDziś przychodzę tutaj z prostą i szybką sałatką w takim trochę azjatyckim stylu. Taka sałatka z makaronem ryżowym jest lekka, świeża i będzie idealna na kolację
Delicious PlaceChińskie bułeczki bao buns puszyste, leciutkie. Zrobiłam je z krewetkami, ale dodatki mogą być dowolne, mięsne, wege. Propozycja fajnej przekąski. ciasto
wesoła kuchniaSushi ale nie sushi – czyli zapiekanka przygotowana ze składników, które zwykle zwijalibyśmy w rolkę. Brzmi dziwnie, ale smakuje wyśmienicie! Sushi bake z łososiem i wasabi to
FlymetothespoonObiad który zrobimy w 40 minut. Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami można podawać z bagietką, ziemniakami. Jak kto lubi. Można użyć oczywiście innej ryby.
wesoła kuchniaDość często robię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki
KardamonovyŁosoś wędzony to ryba, po którą ostatnimi czasy sięgam dość regularnie. Obok sera i szynki jest ona jednym z moich ulubionych składników, które wykorzystuję robiąc śniadania
MeCooksDzisiaj chce podzielić się z Wami przepisem na pyszne filety rybne duszone w pikantnym sosie pomidorowym, do tego mnóstwo warzyw i ciecierzycy. Mój marokański tagine rybny
Pani M - kuchnia smakowitaPrzepis na pastę z makreli i jajek. Pasta z dodatkiem szczypiorku, łatwa i szybka do przygotowania. Idealna na śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli
To co lubię - gotuję i polecam5/5 - (8 votes) Masełko makrelowe. Stary przepis na pyszną pastę Masełko makrelowe nieodparcie kojarzy mi się z dzieciństwem. I to nie dlatego że je uwielbiałam tylko
Ogrodnik w podróżyOrientalne smaki którym się nie oprzecie.Łosoś i dorsz w duecie. Podałam je w pysznym sosie mango ze szpinakiem. Oczywiście ostra nuta jest zwieńczeniem .
wesoła kuchniaKrewetki obrane smażone na oliwie z czosnkiem na koniec posypane mieloną słodką papryką. KREWETKI SMAŻONE SKŁADNIKI 20 sztuk surowych średniej wielkości krewetek; 1 duża główka czosnku
Kuchnia TomkaMakaron wymieszany z sosem przygotowanym na bazie pancerzy krewetek, pomidorów oraz ouzo z dodatkiem krewetek. LINGUINE Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu linguine 10 surowych sporych
Kuchnia Tomka