owoce morza - 5166 przepisów (strona:124/345)

Spaghetti z małżami w stylu włoskim 39

Makaron z dodatkiem świeżych małży oraz czosnku i pomidorków koktajlowych. SPAGHETTI Z MAŁŻAMI SKŁADNIKI 100 gramów spaghetti na osobę; 1 słoiczek vongoli; kilka pomidorków koktajlowych; 3

Kuchnia Tomka
Krewetki saganaki z pomidorami i fetą 41

Krewetki smażone a następnie duszone w pomidorach na koniec posypane serem feta i zapiekane. KREWETKI SAGANAKI SKŁADNIKI 20 sztuk średnich krewetek; kilka ząbków czosnku; około 70

Kuchnia Tomka
Bułka z krewetkami koktajlowymi 49

Miękka bułka wypełniona pysznymi drobnymi krewetkami z Morza Północnego z dodatkiem majonezu i koperku. BUŁKA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 500 gramów surowych krewetek koktajlowych w pancerzykach

Kuchnia Tomka
Ryż z krewetkami smażony po chińsku 40

Ugotowany ryż smażony z krewetkami, dymką, papryką oraz omletem z jajka doprawiony sosem sezamowym. RYŻ Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 5 dużych krewetek najlepiej surowych dwie garści ugotowanego

Kuchnia Tomka
Kalmary smażone na oliwie 43

Pokrojone w krążki kalmary krótko smażone na oliwie z dodatkiem sporej ilości czosnku oraz chili. KALMARY SMAŻONE SKŁADNIKI 250 gramów kalmarów; oliwa extra vergine; 2 ząbki

Kuchnia Tomka
Sałatka krewetkowa ze śliwkami 47

Krewetki smażone, a następnie zmieszane z kaparami, papryką, suszonymi śliwkami podane z jogurtem i kolendrą. SAŁATKA KREWETKOWA SKŁADNIKI 300 gramów surowych krewetek 250 gramów jogurtu greckiego

Kuchnia Tomka
Tartinki bankietowe z krewetkami 41

Kawałki ciemnego pieczywa podane z sałatką z krewetek, ogórka i cebuli połączonych majonezem z dodatkiem koperku. TARTINKI BANKIETOWE Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 200 gramów krewetek koktajlowych świeży

Kuchnia Tomka
Kalmary faszerowane szynką po chorwacku 39

Chorwackie kalmary faszerowane szynką dojrzewającą, czosnkiem i blitvą. KALMARY FASZEROWANE SZYNKĄ SKŁADNIKI 2 średnie surowe kalmary szynka dojrzewająca czerwone wytrawne wino 2-3 ząbki czosnku bułka

Kuchnia Tomka
Sałatka z ośmiornicą smak Chorwacji 42

Sałatka z ugotowanej i pokrojonej ośmiornicy z dodatkiem cebuli, pomidorów oraz ziemniaka skropiona sosem winegret. SAŁATKA Z OŚMIORNICĄ SKŁADNIKI 300 gramów macek z ośmiornicy biała cebula

Kuchnia Tomka
Pasta jajeczna ze szprotkami 66

Pierwsze podejście do niej mieliśmy jakiś miesiąc temu. W lodówce leżała trochę zapomniana puszka wędzonych szprotek w oleju, postanowiłam dodać ją do jakiejś pasty. I pierwsza

Kardamonovy
Krewetki w galarecie z warzywami 38

Krewetki w galarecie z dodatkiem pieczarek marynowanych, jajka oraz świeżego ogórka i kawioru. KREWETKI W GALARECIE SKŁADNIKI 24 sztuki średnich surowych lub podgotowanych krewetek; żelatyna; pieczarki

Kuchnia Tomka
Roladki naleśnikowe z łososiem 61

Z placków naleśnikowych wyczarować można całe mnóstwo pysznych dań. Naleśniki podawać można z ulubionym nadzieniem bądź wykorzystać je jako bazę innych dań. Wspaniale smakują faszerowane mięsem

MeCooks
Chrupiące kalmary w oliwie smażone 40

Pokrojone w cienkie paski kalmary obsypane mąką i smażone krótko w oliwie. CHRUPIĄCE KALMARY SMAŻONE SKŁADNIKI 3 średniej wielkości kalmary mąka pszenna oliwa z oliwek do

Kuchnia Tomka
Śledzie po cygańsku 69

Śledzie po cygańsku to zimne danie robione z filetów śledziowych, ogórków, grzybów oraz cebuli. Po pokrojeniu składniki mieszane są z sosem na bazie ketchupu, musztardy i

MeCooks

Proponowane wyszukiwania