muffinki owsiane z dynią kisielową... 236szklanki olej rzepakowy, 1,5 szklanki mleko, 1,5 szklanki mąka tortowa Basia, 3/4 szklanki płatki owsiane, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukier, 1 opakowanie czekolada z orzechami startą dynię na grubszych oczkach tarki w garnuszku zalać wodą wsypać cukier i gotować na małym ogniu z 5 minut wsypać kisiel w proszku i szybko mieszając zagęścić dynię
W Mojej Kuchni Lubię
śmietankowa babka... 227śmietany 18% gęsta, 2 szklanki mąka tortowa, 1 torebka cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 150 gram owoce kandyzowane ananas,papaja,melon, 1 opakowanie polewa czekoladowa mleczna z orzechami jajka ubijamy mikserem z cukrami i solą na kogel-mogeldo masy jajecznej dodajemy śmietanę i mikserem na gładką masę wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na mąkę owoce kandyzowane
W Mojej Kuchni Lubię
najlepszy z rodzynkami "łatwy i tani" sernik... 244dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia polewę czekoladową z orzechami przygotować wg opisu i polać nią wierzch sernika, posypać od razu kolorową posypką sernik jest bardzo łatwy, prosty, tani do wykonania, bez tłuszczu - mniej kaloryczny polecam nie tylko na święta
W Mojej Kuchni Lubię
Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika 254wielonienasycone, błonnik oraz żelazo, wapń i magnez. Składniki:pasta sezamowa 60%, syrop z agawy 36%, emulgator: lecytyna ( z soi), aromat: wanilina.Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i migdały.Tłuszcz sezamowy na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. I ten tłuszcz warto wmieszać w masełko ...aby się...nie zmarnowal. Produkt jest wysokiej jakości, gęsty i odpowiedni
Z Kuchni Do Kuchni
Puree z dyni 242szklanka puree na woreczek strunowy. Puree możemy wykorzystać zimą (i nie tylko) np. w takich przepisach :- zupa krem z dyni z curry i imbirem - dyniowe ciasto z orzechami - gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem- placuszki dyniowe z brzoskwinią i karmelemSMACZNEGO
Moje Kuchenne Rewelacje
Keks ziemniaczany z kakao 324kremówki 2 łyżki czekolady w płatkach do posypania wierzchu Wykonanie. Ugotowane ziemniaki przetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, kakao i dżemem. Dodać sodę i ziemniaki. Zmiksować. Dodać bakalie-rodzynki, orzechy, jagody goji ,skórkę cytrynową itp. Białko ubić na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto włożyć do keksówki i piec w temp.180stop . 1h. W rondelku składniki polewy stopić i wymieszać. Polać
Kulinarny karnet Christophera
Bananowiec zdrowiem nadziany 263zwykłej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g bakalii w tym- 200 g śliwek suszonych KRESTO + garść kandyzowanych owoców tropikalnych Skworcu- u mnie – ananas, melon, mango, posiekane orzechy włoskie. Dajecie na wagę i dopełniacie do 400 g mieszanką Cynamonowy Raj od Ziarenkowo- zawiera cynamon, który absolutnie musi być w tym rajskim cieście. Brązowy cukier trzcinowy Diamant do posypania
Z Kuchni Do Kuchni
Różowy majonez :) z fasoli 216suchej fasoli niecała połowa szkl. wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli szczypta cukru 1/3 - 1/4 szkl. oleju (u mnie z orzechów laskowych, ale może być każdy inny) Wszystkie składniki, poza olejem umieszczamy w blenderze i miksujemy dokładnie na wysokich obrotach. Następnie nadal miksując dolewamy powoli olej. Miksujemy do momentu, aż majonez stanie
chwile dla mnie
P... Pomidorowa! 214pomidorów 1/3 papryki czerwonej 3 kubki bulionu warzywnego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 x łyżeczka oliwy pieprz/sól/papryka ostra/chilli/ łyżeczka curry/bazylia&oregano kawałek mozarelli garść orzechów lub nasion (dziś użyłam pestek dyni i słonecznika) *jeśli zupa nie będzie zbyt gęsta, można dodać 1-2 jogurtu Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion, zmniejszamy ogień 2. W mniejszym garnku
Kitchens Alphabet
Duńskie ciasteczka owsiane 205utrzeć mikserem , stopniowo dodawać cukier, następnie jajko i po kolei wszystkie składniki, zmiksować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i układać na blaszce w sporych odstępach, gdyż rosną na boki. Piec mniej więcej 15 minut, chwilę odczekać i zdjąć z blaszki jeszcze ciepłe, bo potem się kruszą
Anioły w kuchni
Placek wspaniały 487wylać na wcześniej przygotowaną blaszkę i piec w 180 stopniach przez około 35 min. Masa: 1 puszka masy kajmakowej 1 kostka masła po jednej garści pokrojonych bakalii (rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe) trochę pokrojonej czekolady (niekoniecznie) Wierzch: 4 paczki herbatników szkolnych 0,5szkl rumu polewa rumowa lub biała Masło utrzeć, dodawać stopniowo po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać
Anioły w kuchni
Sałatka z gotowanych buraków i ogórków kiszonych 337Składniki: 3-4 małe buraki 5-6 ogórków kiszonych kawałek pora 100 g goudy 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego świeża natka pietruszki sól, pieprz pistacje lub orzechy włoskie Wykonanie: Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podobnie postąpić z z serem i ogórkami, pamiętając, żeby te ostatnie odsączyć na sicie
Anioły w kuchni
Knedle rybne z sosem koperkowym 196czosnek szklimy na oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą i pieprzem.Gdy masa ostygnie lepimy z niej 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy do lodówki. Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuszczamy przez praskę, lekko studzimy. Dodajemy jajko, sól, gałkę muszkatołową, masło i mąkę. Mieszamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy
Anioły w kuchni