orzechy - 16941 przepisów (strona:652/1130)

BANANOWE PANCAKES Z SOLONYM KARMELEM I ORZECHAMI 185

Już od samego czytania tytułu ślinka cieknie! Połączenie Bananów z solonym karmelem i orzechami – uwielbiam ( tak samo jak uwielbiam deser Banoffee )!. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne bananowe pancakes z solonym sosem karmelowym i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Takie bananowe pancakes są niesamowicie puszyste, delikatne i obłędnie pyszne! Są idealnym pomysłem na drugie leniwe śniadanie, słodki obiad albo kolację

Ostra na Słodko
Pralinki Joli 226

Bajeczne słodkości z 3 składników🙂 1 puszka mleka skondensowanego 200 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka kakao do obtoczenia wiórki lub orzechy Przygotowanie: Wiórki i mleko wymieszać i gotować na małym … Czytaj dalej Pralinki Joli

czarrna od kuchni
Czy przekąski to ZŁO? 197

uciekniemy od podjadania. To coś jak smartfony, fejsbuki czy gry komputerowe. Trzeba się z tym pogodzić, że są i że będą kusić. Od nas zależy, czy wybierzemy mądrze. Orzechy zamiast batoników, jogurt naturalny z pokrojonym bananem zamiast pistacjowego jogurtu do picia, wodę zamiast soków nafaszerowanych syropem glukozowym.  Kiedy przekąska staje się posiłkiem... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam

bistro mama
PLACKI TACOS 180

powstanie elastyczne i gładkie ciasto. Ciasto nie powinno się kleić, w razie konieczności dosypujemy mąki kukurydzianej. Zwijamy je w kulkę, następnie wałkujemy i tniemy na małe kawałki, wielkości orzecha włoskiego. Każdy kawałek rozwałkowujemy, podsypując mąką na bardzo cieniutki placek.  Pieczemy na suchej, mocno rozgrzanej patelni, około 1 minuty, z jednej i drugiej strony. Ciepłe placki zwijamy w muszelkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Niebiańska pianka 211

Zapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy Składniki • 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni ) • 120 g masła • 100 ml mleka skondensowanego (takie do kawy) • 2 galaretki niebieskie • 1 galaretka zielona • 1 szklanka jeżyn  Sposób przygotowania 1. Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem powstałą masę rozłożyć na dno blachy zostawić

W królestwie smaków Beaty
nadziewane jabłka w murzynku 166

masła 5 dużych łyżek wody 220 ml mąki (szklanka bez jednej łyżki) łyżeczka proszku do pieczenia na nadzienie: 6 małych jabłek (najlepiej wysokich i chudych) 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki rodzynek łyżka skórki kandyzowanej cytrusowej 3 łyżki powideł śliwkowych łyżeczka kakao Masło, cukier puder, kakao i wodę zagotować i wystudzić. W tym czasie przygotować jabłka. Obrać ze skórki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki na 9 sposobów 214

takie, które i Wam przypadną do gustu, a raczej smaku. Babeczki z orzechowymi powidłami Orzechowe powidła możecie zastąpić zwykłymi lub wymieszać je z uprażonymi na suchej patelni, drobno posiekanymi orzechami  Babeczki Red Velvet Czerwone babeczki z białym kremem. Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi Czekolada i płatki migdałowe to doskonałe dodatki do babeczek. Bananowe babeczki z białą czekoladą

Codzienna kuchnia niecodzienna
domowe ciasteczka owsiane 719

miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta mokrymi dłońmi odrywamy po kawałeczku ciasta, formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w miarę większych odstępach, gdyż ciasteczka się rozpłyną. Kuleczki lekko spłaszczamy i posypujemy ziarnami sezamu. Pieczemy w 180 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka owsiane z orzechami i rodzynkami 141

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasteczka owsiane z orzechami i rodzynkami Składniki: Płatki owsiane – 1 szklanka Mieszanka studencka Kresto – 1 opakowanie Rodzynki Kresto – 1 szklanka Mak – 2 łyżki Miód – 2 łyżki Jajko – 1 sztuka Jogurt naturalny – 3 łyżki Wykonanie

Kuchnia Bon Appetit
Grill - inspiracje i porady 189

głównie mięso (duuużo mięsa), ale dla tych co tak jak ja, nie tylko czekają na grillowaną karkówkę, jest to element obowiązkowy. Moje propozycje przystawek to: Deska serów z orzechami, owocami, krakersami i pyszną oliwkową tapenadą. Moim ulubieńcem jest też melon z dojrzewającą szynką np. parmeńską. Obowiązkowo muszą też pojawić się oliwki, suszone pomidory i wyśmienite (najlepiej domowe) pieczywo maczane

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty kulinarne - SZPARAGI 186

jajkiem sous vide i rabarbarem Chłodnik z białych szparagów z lippią trójlistną i wędzonym pstrągiem Dorada ze szparagami, młodym groszkiem i cebulką dymką w maślanej emulsji Lody szparagowe z orzechem włoskim i słoniną (tak dokładnie - słoniną :) ). Wszystkie dania były wyjątkowe i zaskakujące w smaku. Wykorzystywaliśmy wiele technik, o których dowiedziałam się po raz pierwszy.  Zdecydowanie warsztaty zaliczam do udanych

Kuchnia Bon Appetit
FreeDom czyli pyszne słodkości 130

słodycze FreeDom - wysokobiałkowe (idealne dla sportowców), wegańskie, bez cukru (coś dla mnie), bezglutenowe i bez substancji konserwujących i polepszaczy smaku. Same naturalne składniki - płatki owsiane, siemię lniane, bakalie, orzechy i coś specjalnie dla sportowców - odżywki białkowe. I co najważniejsze - SĄ PYSZNE!!! Firma FreeDom zaczyna dopiero swoją karierę na rynku, a już jej portfolio jest bogate - możecie spróbować batoników, kulek czekoladowych

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka owocowa z lodami 138

sztuki Maliny (najlepiej mrożone) – 1 szklanka Śliwki – 4 sztuki Sok z ½ cytryny Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej i kilka listków do dekoracji + lody np. jogurtowe z miodem i orzechami pekan Wykonanie: Wszystkie owoce myjemy i kroimy w równą kostkę. Następnie mieszamy razem z sokiem z cytryny i posiekaną miętą.  Zajadamy w upalne dni razem z lodami czytając książkę

Kuchnia Bon Appetit
Torty okolicznościowe 138

Torcik śmietankowy z brzoskwiniami Od dziś  także  na blogu będę wstawiać same zdjęcia moich torcików. Torcik śmietankowy z brzoskwiniami,  obsypany krokantem z orzechów . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Zupa z cukinii, bazylii i kuskusu 247

cukinii (żółtej, zielonej) 2 cebule spory pęczek bazylii 150 g kaszy kuskus (suchej) łyżeczka nasion kozieradki płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju roślinnego garść posiekanych i podprażonych orzechów (polecam do tej zupy nerkowce) Przygotowanie: Cebulę pokrój a cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę przez 5 minut, dodaj zmieloną kozieradkę, wymieszaj

greenscarf