ogórki włoskie - 500 przepisów (strona:30/34)

HOT DOGI Z PAPRYKOWYM RELISHEM I TEST NOWEGO SPRZĘTU MARKI ARIETE 79

Akademii Sweet Decor mamy super sprzęt od tej marki ) dostaliście do przetestowania Jego wymarzony sprzęt – maszynę do hot-dogów marki ARIETE z serii Party Time. ARIETE to włoska marka należąca do grupy De’Longhi, której misją jest projektowanie prostych, użytecznych i estetycznie doskonałych produktów dla gospodarstwa domowego. Konsekwentnie najwyższa jakość i technologia, pozwalają zajmować od wielu lat czołowe(...)urządzenia – sprawdźcie przez zakupem! Inaczej boki będą się mocniej przypiekać. * dobrej jakości parówki ( lub inne, ulubione kiełbaski ) – 4 szt * papryka żółta -1 szt * papryka czerwona -1 szt * ogórek gruntowy -1 szt * biała cebula – 1 szt * oliwa z oliwek – 2 łyżki * sól i pieprz – do smaku * musztarda Dijon – 1 łyżka * prażona cebulka – jako dodatek

Ostra na Słodko
Propozycje przekąsek, które wyjdą Ci na zdrowie! 236

wybierz porcję ulubionych owoców - porcja to ok. 100 gramów jadalnych części produktu (odpowiada to średniej wielkości jabłku, jednemu bananowi, czy 1/2 szklanki drobnych owoców) wybierz ulubione orzechy - mogą być włoskie, laskowe, pistacjowe... porcja powinna wynosić nie więcej niż 20-30 gramów  owoce umyj pod zimną wodą, osusz i pokrój wszystkie dodatki wymieszaj z opakowaniem (200 g) naturalnego serka wiejskiego(...)tylko poprawi trawienie, ale także będzie stanowił niezwykle smaczną i zdrową przekąskę, która świetnie zaspokoi apetyt na wszelkie słodycze. :)  4. Wafle ryżowe z serkiem, wędzonym łososiem i ogórkiem Wafle ryżowe to jedna z najpopularniejszych przekąsek. Wafle są lekkie, smaczne i długo zachowują świeżość. Wiele osób chętnie po nie sięga, nierzadko w zastępstwie pieczywa. Jednak należy pamiętać, że wciąż pozostają

Kuchnia Ellie
Dieta CTZO, dzień piąty 133

trochę inaczej. Twarożek wymieszałam z warzywami i zjadłam z chlebem. Drugie śniadanie 200 ml mleka spożywczego 1,5% 40 g płatków owsianych 40 g rodzynek suszonych 20 g orzechów włoskich Przepis: mleko zagotować, wsypać płatki owsiane. Gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu dodać rodzynki oraz siekane orzechy. Obiad 150 g mięsa z piersi indyka bez skóry 15 g oleju kokosowego(...)robię je sama :) Jako, że nie miałam dziś, to zmieszałam różne płatki i dodałam łyżkę suszonych owoców.   Kolacja 10 g oleju kokosowego 70 g chleba wiejskiego 60 g ogórka 60 g papryki czerwonej 200 g pomidora Przepis: pokroić w kostkę pomidora, paprykę i ogórka. Wszystko razem wymieszać, dodać oliwę z oliwek, przyprawić bazylią i pieprzem. Spożywać z chlebem

Kucharzyca
Moja wielka, grecka jesień 137

próbowania! BLOK CZEKOLADOWY 125g masła 250ml mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 100g ciemnej czekolady 1 paczka (około 250g) maślanych herbatników   (petite beurre) pół szklanki zmielonych orzechów (włoskich, laskowych, migdałów itp.) Masło topimy na małym ogniu, dodajemy mleko i kakao. Mieszając doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy cukier i mieszamy. Połamaną w drobne kostki czekoladę(...)rowie- a ja swoją tak niuniam. Hibiskusy kwitły w trakcie naszego wyjazdu- przepiękny widok. Tajemnicza roślina rosnąca przy drodze na plażę. Jej wyjątkowość polegała na tym, że pachniała ogórkami małosolnymi:) Czy ktoś rozpoznaje co to takiego? Znane i z naszych polskich ogrodów wijce. To co w Grecji najwspanialsze, czyli gaje oliwne. Przy drodze, prawie nas samym morzem- szkarłatka. Ciekawe

les mirabelles
Mało obiektywna recenzja - Wino Kawiarnia Pizzeria Adjano 178

wszystkim zapach unoszący się z kuchni, sprawiają, że chce się tam być. Być i jeść. Co prawda, by poczuć się jak we włoskiej trattorii, trzeba zamknąć oczy, bo sam wystój zmierza w kierunku wino-kawiarni, niż typowej włoskiej pizzerii, jednak przecież to jedzenie jest najważniejsze. Właściciele Adjano nazywają miejsce to Wino - Kawiarnia - Pizzeria. Co za dużo to nie zdrowo sobie(...)teks, sam siebie niemal spoliczkowałem, że zapomniałem nadmienić o Ich zupach. Już nie zamierzam bardziej słodzić - musicie koniecznie spróbować kremu z papryki i pomidorów, a także z zielonego ogórka. Tak samo jak ciasta na pizzę i tego im na całej linii zazdroszczę...no nie po chrześcijańsku! Ostatnio spotkała nas bardzo miła niespodzianka. Po zjedzonym posiłku, uśmiechnięta jak zawsze Pani kelnerka

BaRepas
Zdrowa wątroba to gwarancja szczupłej sylwetki 43

nerki chroniąc je przed stresem oksydacyjnym. Serdecznie zachęcam Cię do wypróbowania zielonego koktajlu z tym naturalnym chelatorem. Uwzględniam w swoim menu zakwas z buraka i inne kiszonki, takie jak ogórki czy kapusta. Podstawą zdrowia jest prawidłowa mikroflora jelit! A o nią najlepiej zadbać właśnie poprzez częste spożywanie produktów fermentowanych. Buraki zawierają dużą dawkę antyoksydantów, a betaina w nich zawarta(...)wspierające pracę wątroby. Takie herbaty są bardzo łatwo dostępne i zwykle zawierają mieszanki różnych ziół, np. karczoch zwyczajny, ostropest plamisty, korzeń mniszka lekarskiego, ziele dziurawca, pokrzywa zwyczajna, czy koper włoski. Przygotowując koktajle, dodaję do nich ostropest plamisty. Ostropest plamisty to chyba najbardziej udokumentowane w badaniach naukowych zioło, które rzeczywiście wspiera pracę naszej wątroby. To tyle ode mnie na dziś Jestem

Natka Pietruszki
Recenzja książki "Kuchnia grecka" George'a Calombarisa + Linkowe Party 184

typowo greckich produktach i smakach . A nawet wykraczające poza granice Hellady, ponieważ tradycje wyniesione przez George'a z domu są mieszanką różnych kuchni śródziemnomorskich (greckiej, cypryjskiej, egipskiej, a nawet włoskiej). Calombaris proponuje nam m.in. popcorn o smaku taramosalaty, chlebek fenkułowy z salsą w stylu greckiej sałatki (mój numer 1 z książki :)), ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta, gnocchi(...)książki bez wątpienia są piękne zdjęcia w surowej stylistyce , ukazujące piękno jedzenia bez zbędnych ozdobników. Fotografie są ciemne, nastrojowe, niektóre mają w sobie nawet coś niepokojącego, jak te powykręcane ogórki wetknięte w dip z sera feta, jogurtu i mięty. Książkę wyróżnia także oryginalna oprawa graficzna , w której odbija się osobowość autora równie mocno co w przepisach. Odważna, nowoczesna, utrzymana

Chilli Czosnek i Oliwa
Dip z serka koziego z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i papryką 121

Bardzo lubię ten letni czas, zwłaszcza koniec lipca, kiedy zaczynają pojawiać się kolejne owoce i warzywa. To okres robienia przetworów na zimę, zwłaszcza ogórków. W moich przepisach pojawiają się w większej ilości świeże owoce i warzywa, to naprawdę piękny okres w roku. Z przyjemnością powstają nowe receptury, których niejednokrotnie inspiracją są wakacyjne miejsca. Przede wszystkim, nie tylko zresztą latem(...)pasuje, jak się okazuje, do każdej z diet. Więcej informacji na ten temat znajdziecie pod linkiem http://chavroux.pl/dlaczego-kozi-ser-idealnie-pasuje-do-kazdej-diety/ Dip z serka koziego z suszonymi pomidorami, papryką i orzechami włoskimi Składniki: 1 opakowanie świeżego serka koziego Chavroux 2 łyżki jogurtu greckiego ½ małej czerwonej papryki 5 kawałków suszonych pomidorów 2 garście łuskanych orzechów włoskich 1 łyżka czarnuszki 1 szczypta wędzonej słodkiej

Moja smaczna kuchnia
88 przepisów z jogurtem 191

Jogurt naturalny zawsze warto mieć w lodówce. Doskonale orzeźwia w upalne dni i jest zdrowy, pod warunkiem oczywiście, że w składzie nie znajduje się np. mleko

Moja smaczna kuchnia
Łosoś po szwedzku – Gravlax 193

nazwie gravlax. Aby przyrządzić gravlax będziesz potrzebować : Ryba 1 kg świeżego łososia 2 łyżki soli gruboziarnistej 2 łyżki cukru Łyżka ziaren pieprzu Łyżka jagód jałowca ½ łyżki nasion kopru włoskiego Pęczek kopru Sos ½ łyżki miodu 100 ml oliwy ½ łyżeczki octu winnego 150 ml musztardy Opcjonalnie żółtko jajka lub łyżeczka majonezu Rybę oczyszczamy, dzielimy tak aby powstał równy płat i usuwamy ości(...)potrawy. Krojony w cienkie plastry doskonale nadaje się do położenia na kromce chleba w towarzystwie sosu, jest pyszny z ugotowanymi ziemniakami i z koprem. Idealnie smakuje położony na orzeźwiającym ogórku, a także w sałatce ze świeżych warzyw. Smacznego ! Artykuł Łosoś po szwedzku – Gravlax pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Perlage Tasting Club - Cisowianka - kulinarno winna przygoda 110

Primitivo di Manduria DOC    Po degustacji, odbył się lunch przygotowany przez Szefa kuchni konceptu restauracyjnego Water & Wine , Marka Flisińskiego. „ Pierwszą fascynacją Marka była kuchnia włoska. Dlatego nauczył się włoskiego i wyjechał tam na staż. We Włoszech miał szansę poznać tajniki nowoczesnych technik kulinarnych, które w Polsce były w tym czasie nieznane lub nieśmiało raczkowały wśród gastronomicznej awangardy(...)mnie chłodnik trochę za słodki. Następnie młody ziemniak z lubczykiem i kawiorem. Po przystawkach przyszedł czas na dania główne – było ich cztery. Jako pierwsze pojawił się marynowany pstrąg z ogórkiem. Ogórek w trzech postaciach: ketchup ogórkowy, kulki z ogórka, sos ogórkowy. Podane ze świeżo tartym chrzanem. Do ziemniaka i do pstrąga Schloss Maissau Gruner Vetliner 2013 Weinviertel. Następnie sum sous

królestwo garów
Gulaszowa z wołowiny z warzywami z wolnowaru Crockpot 63

stosunkowo znany, ale niezawodny. Tym razem ugotowałam ją w wolnowarze . Jest to genialne urządzenie przydatne w każdej kuchni, nadaje się praktycznie do każdej potrawy, można zrobić w nim nawet włoską latanię-tak przy okazji świetnie wychodzi!    Mój model wolnowaru posiada kamionkową misę która świetnie oddaje ciepło i długo go utrzymuje. Potrawy w nim są przygotowywane długo(...)porcji/ 1,5 kg mięsa wołowego z udźca 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża czerwona papryka 4 ziemniaki 25 dag świeżych pieczarek 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 litr bulionu lub wody Przyprawy: 3 ziarenka jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe   Marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 1 łyżka

Wanilia i Kardamon
BEZGLUTENOWE SPAGHETTI Z RUKOLĄ, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ – idealne na ciepło i na zimno! 85

Dobrze wiecie, że makaron mogłabym jeść codziennie i w każdym wydaniu! Ostatnio zagościła na stole pyszna, klasyczna carbonara, a dziś zainspirowana współpracą z moją ulubioną bezglutenową

Ostra na Słodko