ogórki na kanapki - 1368 przepisów (strona:70/92)

Pasta z makreli z cebulką i ogórkiem 169

Dzień dobry. Dzisiaj zawitam do Was z rybką, która jest pro zdrowotna! Chodź zalicza się do tłustych ryb, ten tłuszczyk jest w pełni korzystny dla naszego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Domowy pasztet drobiowy z wątróbką 187

raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się do kanapek ;-) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – Składniki: ok. 1 kg wątróbki drobiowej mleko do moczenia wątróbki – u mnie 250 ml mleka ok. 100 ml wody(...)miejscu nawet 2-3 tygodnie. Do zalania można użyć zwykłego masła, ale najlepiej użyć masła klarowanego, które jełczeje wolniej niż zwykłe. Polecam podawać z ogórkiem, np. kiszonym, konserwowym lub w ketchupie – z tego przepisu: ogórki w ketchupie . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Domowy pasztet drobiowy z wątróbką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Beef burger 213

Śledząc wiele stron poświęconych kulinarnym doznaniom nierzadko natrafiam na co raz to nowe wersje hamburgerów. Kolejne wersje klasycznych kanapek prześcigają się swoją wielkością, rodzajem mięsa jaki został użyty, dodatkami, sosami. Jedno jest pewne - każdy ma jakieś mięso - mniej lub bardziej doprawione i usmażone. Niektórzy smakosze tego jedzenia uwielbiają chrupiącą bułkę, inni miękką jak tą klasyczną podawaną w korporacji(...)zieleniny wybrałem chrupiącą sałatę lodową i rukolę, która swym gorzkawym smakiem świetnie wkomponowuje się w intensywny smak mięsa. Dodatkowo nie wyobrażam sobie burgera bez czerwonej cebuli, pomidora, pikantnych, marynowanych ogórków w zalewie octowej z ostrą papryką.  Do roboty Piekarnik nagrzany do ok. 210 stopni po tylko aby wrzucić tam przekrojona na pół kajzerkę (powinna się zrumienić po wewnętrznej

Right Behind The Kitchen
Słodko-kwaśny sos z cukinii 203

Słodko-kwaśny sos z cukinii Aromatyczny, gęsty sos warzywny o pysznym, słodkawo-kwaskowym smaku. Rewelacyjny dodatek do makaronów, pizzy, mięs, kanapek…itp. Sos świetnie smakuje np. wymieszany z kremowym serkiem typu philadelphia i makaronem, takie danie podane na ciepło to świetny pomysł na bardzo szybki obiad.     Składniki: 1,5kg cukinii 1,5kg pomidorów 1 kg czerwonej papryki(...)myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS TUTAJ Artykuł Słodko-kwaśny sos z cukinii pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tort kanapkowy z awokado i jajek 283

Tort kanapkowy z awokado i jajek to kolejna propozycja na Wielkanoc i nie tylko. Tort kanapkowy to również wspaniałe danie na urodzinowe przyjęcie lub spotkanie z

codojedzenia
Salsa - chyba do wszystkiego 237

Przepis podam za chwilkę ;) ponieważ c hciałam Was, jeszcze raz, zaprosić do polubienia mojego fanpage'a na facebooku :)  Przypominam, że: 🍎  zamieszczam nie tylko linki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasta z fasoli z jabłkiem i majerankiem 264

Przepis na wegański smalec z fasoli podbił blogosferę, a zwłaszcza jej wegetariańską i wegańską część. W końcu i ja zdecydowałam się go wypróbować. Długo wachałam się

DefinicjaSmaku
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE, Z ZIARNAMI - NAJLEPSZY 271

samo jak zakwas żytni , czy zakwas orkiszowy , tzn. 3-4 łyżki mąki ryżowej i gryczanej (łącznie) i woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Najlepiej zaszczepić także łyżką wody od ogórków kiszonych, wówczas szybciej uzyskamy aktywny zakwas. Codziennie zakwas dokarmiamy mąką i dolewamy wodę. Cały proces trwa 5 dni. Szóstego dnia możemy przystępować do pieczenia chleba. No i jeszcze jedna cenna(...)metalowych po ok.10 minutowym ostawieniu. Pozostawić do wystudzenia na drewnianej desce. Przechowywać w papierowej torbie, w otwartym chlebaku. Można przechowywać w worku w lodówce, można także  pokroić na kanapki i zamrozić, wówczas musimy tylko pamiętać o wyjęciu kanapek wieczorem i pozostawieniu ich do rozmrożenia w temp.pokojowej, rano kanapki są gotowe do spożycia. Mój chleb w chlebaku po 3 dniach

Smaczne Zdrowe
Pieczeń z cukinii i fasoli mung 175

Wegetariańskie mielone pieczenie są dla mnie świetnym rozwiązaniem na kanapki. W  ubiegłym roku publikowałam tutaj przepis na kolorowy pasztet z cukinii . Dziś proponuję inną wersję. Dbając o poprawność językową 😉, celowo nie nadaję jej nazwy "pasztet", ale "pieczeń", doskonale oddającą to, czym to przystawka jest. Głównym składnikiem jest cukinia, a towarzyszy jej fasola mung nadająca lekkości pieczeni i ziemniak, który(...)piekarnika na kratkę. Odczekać kwadrans, wyjąć razem z papierem z keksówki i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Potem usunąć papier do pieczenia. Przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje z pomidorami i ogórkami kiszonymi z miodem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pastrami Hash, czyli bałagan na patelni 181

kilka miesięcy temu  napisałam dość obszerny post z informacjami, co to za mięso, skąd się wzięło i gdzie można kupić najlepsze. I tym razem nie poleciałam w słynne kanapki z pastrami, ani żadną pizzę, tylko zrobiłam bałagan, którym ojedliśmy się jak bąki, tak, niech zostaną bąki :) Następnym razem pobałaganię z kurczakiem, a dziś zdradzę Wam moją osobistą fantazję(...)Wyciągnęłam patelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami.  Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO  życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Imprezowe chapsiki 190

pytanie dlaczego chapsiki- bo są na jedno chapnięcie. Można by użyć nazwy tapas, czy finger food, ale ja wolę nasze, swojskie chapsiki. Tak mówiła moja prabacia, kiedy kroiła sobie kanapkę na kawałki wielkości jednego gryza. Jakie chapsiki układam na desce? Koniecznie tortillę z cukinią . Jakiś suszony owoc (morela, śliwka, daktyl) zawinięty w suszoną szynkę lub boczuś (jeśli to daktyle(...)roku produkując piękne niebieskie kwiatki. Krwiściąg też świetnie się rozsiewa, więc wystarczy posadzić go raz, a coroczne plony gwarantowane. Można też te zioła po prostu zastąpić połową cieniutkiego plasterka ogórka.   I taka jest moja propozycja na chapsiki na słono. A Wy? Macie jakieś swoje specjalności na imprezy składkowe? *zakreślić właściwą opcję

les mirabelles
Sos tysiąca wysp 1101

tysiąca wysp – (ang.: Thousand Island dressing ) – to popularny sos do sałatek i kanapek, którego podstawowym składnikiem jest majonez i ketchup. Nam osobiście pasuje do wszystkiego – jest idealny nie tylko do sałatek, burgerów itp., ale także do różnego rodzaju mięs, np. z grilla, czy też jako dip do frytek, czy chipsów. Pewnie tyle ile osób, tyle jest przepisów(...)Winiary) 3 czubate łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Madero) 1 łyżeczka octu winnego (u mnie ocet winny z czerwonego wina) 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu chilli cayenne 1 mały ogórek konserwowy (ok. 20g) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos tysiąca wysp – Wykonanie: Odmierzyć wszystkie składniki. Ogórka konserwowego nie obierać, pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucić

Kulinarne Przeboje
SMALEC WEGAŃSKI - Z FASOLI 314

znaczy, że nie jest cudowne w smaku, bo dla mnie jest wręcz bajeczne. Cudne, zdrowe i meeeeega smaczne. Od kilku dni nie jadam na śniadanie nic innego, jak pełnoziarnistą kanapkę chleba na zakwasie z tym cudnym smarowidłem. I ciągle mi mało... Chyba nie da się tym przejeść. Polecam baaardzo mocno, na pewno się nie zawiedziecie. Przepis znaleziony tutaj (klik) jednak(...)kokosowego) ale to smarowidło pomimo fasoli, cebuli, czosnku, nie jest wcale ciężkostrawne,  nie jest wzdymające... A to bardzo duży plus, gdyż niektórzy tego się obawiali.Do tego chrupiący małosolny ogórek... mniam ...! :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Hummus z suszonymi pomidorami 204

Zimno, szaro, buro i wiatr chce urwać głowę... A ja w tym wszystkim tkwię w samochodzie i próbuję nauczyć się nim jeździć. Tak, czas zrobić prawo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Przegląd przypraw w polskiej kuchni 204

używamy najczęściej naszej rodzimej soli kamiennej (np. z Wieliczki), ale dostępne są na rynku coraz częściej stosowane sól morka i sól himalajska. Solą gruboziarnista najczęściej solimy gotową już potrawę, kanapki itp. Ziele angielskie – bez niego nie powstanie większość zup, sosów, nie udusimy bez niego mięsa, możemy go dodać również do grzanego wina czy piwa, aby nadać pieprzowej nuty. Liść(...)podstawowy składnik musztardy (ziarnistej jeśli korzystamy z ziaren w całości lub zwykłej jeśli korzystamy ze zmielonej gorczycy). W Polsce masowo wykorzystuje się ją również do wszelkiej maści marynat, np. ogórków konserwowych (pikli), papryki konserwowej, marynowanych grzybów. Jeśli chcesz poznać inne przyprawy i zioła – nie tylko z kuchni polskiej, odwiedź stronę: http://www.kuchnia.wp.pl/query,przyprawy,szukaj.html

WojnaNaSmaki.pl