
Tort kanapkowy z awokado i jajek to kolejna propozycja na Wielkanoc i nie tylko. Tort kanapkowy to również wspaniałe danie na urodzinowe przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi. Spód do tortu można upiec wcześniej, przełożyć nadzieniem i wstawić do lodówki. Na drugi dzień spokojnie i bez stresu wystarczy udekorować tort. Taki tort to prawdziwa niespodzianka. Zachwyca smakiem i wyglądem. Zawsze przyrządzam tort kanapkowy dla przyjaciół w Polsce! Czekają na niego cierpliwie przez cały rok, kiedy w końcu zjawiam... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania