Tort kanapkowy z awokado i jajek to kolejna propozycja na Wielkanoc i nie tylko. Tort kanapkowy to również wspaniałe danie na urodzinowe przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi. Spód do tortu można upiec wcześniej, przełożyć nadzieniem i wstawić do lodówki. Na drugi dzień spokojnie i bez stresu wystarczy udekorować tort. Taki tort to prawdziwa niespodzianka. Zachwyca smakiem i wyglądem. Zawsze przyrządzam tort kanapkowy dla przyjaciół w Polsce! Czekają na niego cierpliwie przez cały rok, kiedy w końcu zjawiam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania