szybkie! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO – 4 płaty * ziemniaki – 4 szt * biała cebula – 1 szt * kukurydza – ok. 200 g * ogórki konserwowe – 4-5 szt * olej ze śledzi * kurkuma – 1 łyżeczka * curry – 1 łyżeczka * jogurt naturalny – ok. 150-200 ml * świeży koperek – 1 pęczek * sól, pieprz(...)bułki maślane – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ziemniaki gotujemy ( niech będą lekko twardawe! ), kroimy w kosteczkę. Dodajemy drobno pokrojone śledzie i ogórki konserwowe. Wsypujemy kukurydzę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju ze śledzi, podsmażamy posiekaną cebulkę, dodajemy kurkumę i curry. Zalewamy pokrojone warzywa i śledzie. Dodajemy jogurt oraz posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku, odstawiamy do lodówki
Ostra na Słodkowędzonym łososiem i szwedzka sałatka ziemniaczana do których wypróbowania serdecznie Was zapraszam. Składniki : 500g młodych ziemniaków 4 łodygi cienkiej dymki 1 czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka gładkiej ostrej musztardy 200ml kwaśnej śmietany 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Przygotowanie : Ziemniaki ugotować, uważać(...)rozgotować, odstawić aby wystygły. W misce dokładnie wymieszać dymkę pokrojoną w plasterki, drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, koperek, musztardę i śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki połączyć z sosem śmietanowym, delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz, udekorować jajkami pokrojonymi w ćwiartki i koperkiem i podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: 4 płaty śledziowe, słoiczek suszonych pomidorów, cebula, cebula czerwona, 4 ogórki konserwowe, 4 papryczki chilli nadziane fetą, olej, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz grubomielony, cytryna, kilka pieczarek marynowanych ( ja miałam 14), garść natki pietruszki. Przygotowanie: 1. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. 2. Suszone pomidory pokroić na kawałki. 3. Cebule pokroić w paseczki. 4. Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. 5. Pieczarki pokroić na cztery części, mniejsze na pół. 6. Natkę pietruszki nie siekać, oddzielić tylko listki od gałązek. 7. Wszystkie wyżej wymienione składniki razem wymieszać i włożyć do dwóch słoików. Do środka pomiędzy składniki włożyć papryczki chilli - w całości. 8. Cytrynę sparzyć i ukroić cztery plasterki. Włożyć po dwa plasterki do słoika
W kuchni u Monikimnie to podstawa, jak sałatka jarzynowa. Tego typu sosy pasują nie tylko do wędlin, ale też do jajek. Zróbcie. Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu sok z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru(...)koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy do lodówki. Ja przed podaniem całość posypałam jeszcze poszatkowanymi ogórkami, pieczarkami i szczypiorkiem. Podobne przepisy: Sos tatarski Sos tatarski z kaparami Sos polski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Artykuł Sos tatarski z chrzanem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyposiekaną zieloną pietruszkę. Spróbujcie. Do sałatki użyłam produktów „POLONAISE” Polecam. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g 2 jajka 2 ogórki konserwowe „POLONAISE” 1 duży kawałek papryki marynowanej „POLONAISE” 4-5 łyżek majonezu 1 pełna łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo(...)obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka w kawałkach. Marynowaną paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy posiekany koperek i majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Smacznego Polecam produkty POLONAISE : W ofercie znajdzie również inne produkty
Słodkie okruszkiczerwonej, 5 ogórków konserwowych, kilka kawałków papryki konserwowej ( 4-5 kawałków), 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego, kolorowy pieprz ziarnisty ( można użyć również grubozmielonego pieprzu w zastępstwie), cytryna, olej. Przygotowanie: 1. Śledzie wymoczyć ( jeżeli używasz śledzi w oleju, nie ma konieczności ich moczenia). Pokroić na kawałki. 2. Cebule pokroić w paseczki. 3. Ogórki konserwowe pokroić w plastry
W kuchni u MonikiSkładniki : * 2 łagodne zupki chińskie plus przyprawy z torebki - bez tego oleju * podwójny filet z kurczaka * przyprawa gyros * 3 łyżki oleju rzepakowego * papryka czerwona * ogórki konserwowe * 2 duże łyżki majonezu Przygotowanie : Rozkruszamy zupki chińskie , wsypujemy przyprawy i zalewamy zagotowana woda tak żeby przykryła makaron. Ostawiamy aż wystygnie. Kroimy fileta w kostkę , posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na godzinę(...)lodówki. Smażymy i łączymy z makaronem. W kostkę kroimy paprykę czerwoną i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i mieszamy. Można dodać kukurydzę z puszki - ja nie miałam bo zapomniałam kupić i bez też była pyszna
Magiczne Życie Martyśledzia z jabłkiem , żurawiną. i innymi jeszcze składnikami. Warto wypróbować. Składniki: 4 szt. solonych śledzi 2 jabłka jeden ogórek konserwowy 2 łyżki cebulki perłowej 1 łyżka żurawiny 1 łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej cytryny szczypta cukru szczypta czarnego pieprzu szczypta soli(...)łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie: Opłukałem śledzie, osuszyłem je do sucha, pokroiłem na kawałki. Żurawinę musztardę, sok z cytryny, przyprawy, olej oraz cukier wymieszałem. Ogórka konserwowego pokroiłem w kostkę. Jabłka obrałem ( ekologiczne ), usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w słupki. Przygotowane składniki przełożyłem razem z kawałkami ryby do miski i dobrze wymieszałem. Doprawiłem pieprzem i odrobiną
R'n'G KitchenSKŁADNIKI: 1/3 fenkułu 3 jajka na twardo 3 ogórki konserwowe 1 papryka 10 dag sera żółtego 1 0 dag ulubionej wędliny Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Fenkuł myję i drobno siekam. Jajka na twardo obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję, wyrajam gniazdo nasienne i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe również kroję w kostkę. Ser żółty oraz wędlinę kroję w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do miski. Dodaję musztardę i majonez oraz przyprawy. Mieszam ze sobą. Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 minut
Gotowanie Patkiłyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego Sałatka 2 garście mix sałat 1 Garść świeżego szpinaku 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 zupka chińska sam makaron 1 /2 puszki kukurydzy 10 dag sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE(...)Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Studzę. Kukurydzę odcedzam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Cebulę obieram i drobno siekam. Natkę myję i drobno siekam. Ser żółty kroję w kostkę. Szpinak myję i w razie potrzeby drobno siekam. Wszystkie składniki dodaję do miski. Łącze ze sobą. Dodaję jogurt, ketchup i sól
Gotowanie Patkipolewać w trakcie grillowania. Sos Panna Składniki: 1/3 szklanka natki pietruszki drobno posiekanej 1/3 szklanki świeżej Bazyli drobno posiekanej ¼ szklanki zielonych oliwek drobno posiekanych 2 ogórki konserwowe drobno posiekane 1 łyżka drobno posiekanej szalotki 1 łyżeczka papryki jalapeno drobno posiekanej 2 łyżeczki soku z cytryny/limonki około 200 gram Sardeli w oliwie 1 wyciśnięty ząbek czosnku ¾ szklanki oliwy z oliwek(...)extra virgin sól koszerna i czarny pieprz Przygotowanie: W misce umieścić: pietruszkę, bazylię, oliwki, ogórki konserwowe, szalotkę, paprykę, sardele i czosnek. Wszystko wymieszać z oliwą z oliwek a następnie z sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Sos ten powinniśmy odstawić na około 30 minut aby smaki się ładnie połączyły. Najlepiej stosować go chwilę po przygotowaniu. Sos można przechowywać
naRuszcieSól · 1 łyżka przyprawy Gyros · Olej do smażenia · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · ½ puszki kukurydzy · 200 ml przecieru pomidorowego(...)żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe, kukurydzę bez zalewy, pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry. 4. Panierujemy
Kulinarna Chwilafilet z kurczaka · 1 opak Mrożonki groszek z marchewką · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 1 opakowanie Pomysł na kurczaka w sosie serowym(...)kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugiej patelni prużymy groszek z marchewką na rozgrzanym oleju. 3. Do warzywa dodajemy pokrojone ogórki konserwowe oraz pokrojone w paski papryki. 4. Podlewamy szklanką wody i prużymy aż warzywa będą miękkie i łączymy z mięsem. 5. Pomysł na kurczaka w sosie serowym
Kulinarna ChwilaKawałki ryby w towarzystwie chrupiących konserwowych ogórków, wyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika. Składniki: 700g płatów śledziowych Matias w oleju 70g suszonych grzybów mix 8 ogórków konserwowych 4 cebule 8 łyżeczek koncentrat pomidorowego 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju
Szalona Kuchnia Ewelinyogórki konserwowe 1/2 słoika czerwonej papryki konserwowej 1 puszka ananasa w plastrach 1 puszka kukurydzy 2 małe czerwone cebule 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Tortellini gotujemy w garnku z lekko osolonym wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy, studzimy i wrzucamy do dużej miski. Wędzonego kurczaka i ogórki konserwowe kroimy
Smakowite Dania