Smakowo także nie odbiega od pierwowzoru dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu . składniki na 5 porcji 1 kg polędwicy wieprzowej 2 cebule 30 dag małych pieczarek 5 małych ogórków konserwowych 100 g koncentratu pomidorowego 3/4 litra bulionu warzywnego 2 łyżki słodkiej papryki ząbek czosnku ok 2. łyżek mąki czarny pieprz 4 łyżki oleju do smażenia sól przepis Cebulę(...)mięso będzie już przesmażone wlewamy bulion , dodajemy koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę , strogonowa doprawiamy pieprzem i solą. 10 minut przed końcem gotowania gdy mięso będzie już miękkie dodajemy ogórki konserwowe
Smakowite Daniafiletów rybnych (u mnie morszczuk argentyński) sól, pieprz sok z cytryny mąka do panierowania olej do smażenia 0,5 papryki czerwonej 1 średnia cebula 3 średnie ogórki konserwowe 3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 0,5szkl. wody 0,5szkl. ketchupu pikantnego 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1/4szkl. cukru szczypta ostrej papryki w proszku(...)mące pszennej. Następnie usmażyłam je na patelni na oleju i wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka. Paprykę czerwoną pokroiłam w cienkie paseczki. Ogórki konserwowe również pokroiłam w paseczki. Kukurydzę odsączyłam z zalewy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie warzywa wymieszałam razem w misce. W rondlu zagotowałam wodę, ocet, olej, cukier i ketchup. Dodałam przeciśnięty przez
Waniliowe Improwizacjefaszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu (użyłam Moryń ) * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić(...)bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać
Zrób to smaczniepieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie. Idealny dodatek na Wielkanocny stół. Polecam jest smaczny J Składniki: 1 szklanka marynowanych grzybów ¼ szklanki kaparów z zalewy 4 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% Szczypta pieprzu do smaku Szczypta soli do smaku Szczypta cukru ½ pęczka natki pietruszki lub koperku Sposób przygotowania: Obraną(...)cebulę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski. Kapary osączyć z zalewy, drobno pokroić dodać do cebuli, dorzucić posiekaną natkę pietruszki lub koperek , dodać majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu , wymieszać, odstawić do lodówki aby sos się przegryzł. Smacznego
Wanilia i KardamonSkładniki: Kapusta pekińska mała Filet z kurczaka 2 Kukurydza konserwowa Ogórki konserwowe Makaron Chow Mein 125 g ( zamiennie można użyć makronu z zupki chińskiej lub dowolnego drobnego makaronu) Papryka czerwona Majonez 4 pełne łyżki Przyprawa Gyros Sól Pieprz Przygotowanie : Do dużej miski pokroić kapustę pekińską, ogórki pokrojone w kostkę. Filet z kurczaka pokroić w kosteczką. Doprawić
Kulinarne przygodyptysie od Brześć . Ptysie wystarczyło tylko przekroić na pół i nadziewać pastą. Szybko i smacznie :) Składniki na pastę: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Dodatkowo gotowe ptysie Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo(...)pokroić w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Ptysie przekroić na pół, nadziewać pastą tuńczykową. Takie ptysie najlepiej nadziewać krótko przed podaniem
Zrób to smacznieporcję: ✔1 Bajgiel ✔1 plaster sera żółtego np gouda ✔1 ogórek konserwowy ✔1 Garść jarmużu świeżego ✔Majonez do polania ✔Masło do posmarowania bajgla PRZYGOTOWANIE: ➖ Bajgle przekrajam wzdłuż. ➖Jedną stronę smaruję masłem. ➖Następnie kładę umyty i drobno posiekany jarmuż. ➖Kolejno kładę plaster sera żółtego np. Gouda. Ogórki konserwowe kroimy w plastry. Kładziemy na wierzch. ➖Całość polewam ulubionym
Gotowanie Patkiprzepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :) SKŁADNIKI: 4 jajka na twardo 1 łodyga selera 2 ogórki konserwowe 1 szalotka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka majonezu tradycyjnego PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram i kroję na pół. Następnie wyjmuję żółtka. Selera naciowego myję i kroję(...)bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki. Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki. Dodaję przyprawy oraz majonez. Mieszam dokladnie. Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka. Smacznego
Gotowanie PatkiPotrzebujemy: 200 g dowolnego makaronu, który następnie gotujemy według wskazówek producenta 3 plastry szynki wędzonej, u mnie od producenta Duda, plaster grubości 1 cm pół czerwonej papryki 2 ogórki konserwowe 3 ugotowane jajka 1 mała cebula 4 łyżki majonezu, ja użyłam domowego, przepis TUTAJ sól, pieprz szczypiorek do ozdoby Ugotowany makaron przelewamy wodą 3 krotnie, aby się(...)sklejał. Cebulę, ugotowane jajka i ogórki konserwowe kroimy w drobniutką kostkę. Paprykę kroimy w nieco większą kosteczkę, a szynkę w jeszcze odrobinę większą. Całość mieszamy ze sobą dodając majonez i przyprawy. Ozdabiamy drobno posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkagłówki kapusty pekińskiej kawałek pora (biała część) 2 pomidory 2 ogórki konserwowe mały jogurt naturalny2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę.Dodać jogurt
Świat Domowej KuchniDzisiejszą moją propozycją na obiad są przepyszne zrazy z mięsa mielonego. Jako farszu użyłam boczku, cebuli, papryki oraz ogórków konserwowych. Całość usmażyłam na patelni, ale można też włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością oleju i zapiec w piekarniku. To danie robiłam już jakiś czas temu, ale zawieruszyły mi się zdjęcia na komputerze i dopiero niedawno je odkopałam(...)przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g wieprzowego mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 2 ząbki czosnku mleko do namoczenia kajzerki sól, pieprz, majeranek 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona kilka plasterków boczku wędzonego olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w mleku i odstawić do napęcznienia. 2. Mięso
Danka Pichcisię hitem niejednej imprezy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Mini tortille z makrelą: 2 placki tortilli 1 wędzona makrela (około 200 g) 1 nieduża czerwona cebula 2 nieduże ogórki konserwowe 2 płaskie łyżeczki majonezu 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mini tortilli z makrelą: Cebulę obrać, pokroić(...)drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Ogórki konserwowe wyjąć ze słoika, pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli. Z wędzonej makreli usunąć ości, zdjąć skórkę. Mięso rozdrobnić widelcem, dodać do pozostałych składników. Do miseczki dodać majonez, koncentrat. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać na jednolitą pastę. Przykryć i włożyć do lodówki na 20 minut, aby smaki się przegryzły. Placki tortilli wyjąć z opakowania
Danka Pichciwielkości czerwona papryka 300 g kabanosów 120 g ogórków konserwowych puszka kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego sól, pieprz szczypta chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu Żółty ser ścieramy na tarce. Kukurydze osączamy z zalewy. Ogórki konserwowe, oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę
Przepiski.pl