składniki* 70 dag schabu lub szynki wieprzowej* 2 średnie cebule* 30 dag pieczarek* 2-3 ogórki konserwowe* 1-2 łyżki mąki* 200 ml śmietany* 2 kostki bulionowe najlepiej knorr* 3-4 łyżeczki niezbyt ostrej musztardy* sól, pieprz, papryka ostra* oliwa do smażeniaSposób wykonaniaMięso umyć osuszyć, pokroić w niezbyt grube paski. Cebulę obrać posiekać w drobna kostkę. Pieczarki umyć oczyścić(...)pokroić w plasterki. Ogórki konserwowe pokroić na plasterki lub półplasterki i wypłukać z nadmiaru octu.Na patelni rozgrzać oliwę, i podsmażyć mięso, najlepiej porcjami.Mięso przełożyć do garnka, a na tej samej oliwie podsmażyć razem cebulę i pieczarki, przełożyć do mięsa.Wlać ok. 2 szklanki wrzącej wody, dodać kostki bulionowe i dusić pod przykryciem na delikatnym ogniu
Mix smakusię myśleć. Od 5 minut zastanawiam się co napisać i naprawdę nie wiem. Szybko więc i na temat – pyszne to to. Składniki: 5 jajek 4 ogórki konserwowe biała część pora pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz(...)Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ogórki pokrojone także w kostkę, pora pokrojonego w półplasterki, poszatkowany koperek, jogurt i majonez. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywłasnie hot dog. Jednym z moich ulubionych sosów jest majonezowy, nazywany różnie, w zależności od stacji. Jest to jednak coś w rodzaju sosu remuladowego, z dodatkiem kapusty i konserwowych ogórków. Spróbowałam go odtworzyć w domu, bazując na liście składników z jednego z opakowań. Oto przed Wami moja wersja tego pysznego sosu do hot dogów, wędlin(...)kanapek. Składniki: 2/3 szklanki białej kapusty startej na średniej tarce jarzynowej 1/3 szklanki ogórka konserwowego startego na średniej tarce jarzynowej 2 łyżeczki curry ocet do smaku sól do smaku 3 łyżeczki cukru 1 ½ szklanki majonezu (najlepszy jest domowy majonez) Kapustę i ogórki odcisnąć lekko z soku, jaki puściły. Dodać cukier, majonez, curry i dobrze wszystko razem wymieszać
Codzienna kuchnia niecodziennaByło tak: bardzo dawno nie jedliśmy ogórków konserwowych, bo ja za nimi nie przepadam, więc i rzadko kupuję, chyba że na specjalne zamówienie. I takie zamówienie dostałam od małżonka, któremu przyszedł smak właśnie na ogórki konserwowe. Kupiłam i w moment po słoiczku, a raczej jego zawartości, nie było śladu. Przy okazji więc następnych zakupów rozglądnęłam się za kolejnym
Zdrowa Kuchnia Sowywinie. Mój mąż przepada za wszelkimi roladkami, a tym bardziej jeżeli są one wołowe. A Wy takie lubicie ? Zraziki przygotowałam w klasyczny dla nich sposób z musztardą, ogórkiem konserwowym i białą cebulą. Jednak wariacja całości polega na tym, że nie podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania potrawkę, przygotowaną z mieszanki warzyw węgierskich podlaną wyśmienitym(...)się na obiad jak i na kolację. Wołowe zrazy w potrawce warzywnej na winie SKŁADNIKI : zrazy: 4 plastry udźca wołowego musztarda 1 cebula biała 2-4 ogórki konserwowe sól pieprz tłuszcz do smażenia 500-700 ml bulionu wołowego potrawka: 450 g mieszanki warzywnej węgierskiej - mrożonka 150 ml wina porto - białe półsłodkie 1 ząbek czosnku sól pieprz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibyło jej więcej, każdy bez wątpienia sięgnął by po dokładkę. SAŁATKA WIEJSKA – PRZEPIS Składniki podwójna pierś z kurczaka makaron rurki 100g 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej ogórki konserwowe 6 sztuk 2 łyżki przyprawy do kurczaka majonez 5 łyżek sól, pieprz Przygotowanie 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. 2. Paprykę czerwoną oraz
Alle Dobre!Bardzo smaczna sałatka, którą można bardzo szybko przygotować. Składniki: 2 pory 5 jajek 1 słoik ogórków konserwowych 2 jabłka 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kukurydzę z puszki odsączamy. Pory oczyszczamy i kroimy na półplasterki. Ogórki konserwowe, jabłka obrane ze skórek i jajka kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą
Kuchnia u Bietkisezon grillowy. A do grillowanych mies byla pyszna salatka, ktora goraco polecam.Salatka brokulowa IISkladniki: 1 brokul 2 jajka ugotowane na twardo okolo 5 surowych pieczarek 4 ugotowane ziemniaki 2 ogorki konserwowe sos czosnkowy sol, pieprz, zielona pietruszka Brokul nalezy zblanszowac. Ziemniaki i jajka nalezy ugotowac.Do miski wrzucamy brokul podzielony na rozyczki. W kostke kroimy jajka, ziemniaki i ogorki konserwowe. Pieczarki
Przysmaki Karolkikonserwowe mały kawałek sera żółtego majonez/jogurt naturalny wrapy sól, pieprz Wykonanie: Rozdrabniamy tunczyka, dodajemy kukurydzę I groszek. Gotujemy jajka na twardo. Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, kroimy ogórek konserwowy na małą kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sól I pieprz do smaku. Wrapa smarujemy majonezem, nakładamy sałatkę I zwijamy w rulon. Przecinamy na pół. Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytypoinformowana. SAŁATKA ŁASUCHA. /własny;/ 1/2 opakowania makaronu ryżowego 6 jajek 200g szynki drobiowej puszka kukurydzy słoik marchewki z groszkiem 5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 6 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych posiekany pęczek pietruszki 1 por sól, pieprz 2 - 3 łyżeczki musztardy Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek. Kroję w kostkę. Ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, szynkę kroję w kostkę, pora w talarki. Wrzucam do miski, wsypuję makaron. Dodaję odcedzony groszek i marchewkę, ale kukurydzę dodaję z zalewą - zostanie wchłonięta przez makaron, dzięki czemu nie wpije on majonezu, nie będziemy musieli go dodawać, aby sałatka była wilgotna. Czyli nie zwiększymy kaloryczności. Pozostawiam na kwadrans. Pietruszkę drobno
W kuchni Karmel-itkiDanie pachnące pomidorami i curry przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) – ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane Smacznego Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także krótki makaron. Składniki: podwójna(...)pierś z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 3 średnie ogórki konserwowe pokrojone w kostkę 200 g śmietany 12% przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, curry, przyprawa do kurczaka 1/5 szklanki wody olej do smażenia Przygotowanie: na oleju przesmażyłam
Zasmakuj KuchniDanie pachnące pomidorami i curry przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) - ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane:) Smacznego:) Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także(...)Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę 1 średnia cebula pokrojona w kostkę 3 średnie ogórki konserwowe pokrojone w kostkę 200 g śmietany 12% przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, curry, przyprawa do kurczaka 1/5 szklanki wody olej do smażenia Przygotowanie
Zasmakuj Kuchniworeczki ryżu 650 g piersi z kurczaka przyprawa gyros do kurczaka 250 g sera żółtego, u mnie edam 1 średnia papryka 5 łyżek kukurydzy 3-4 nieduże ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 4 łyżki keczupu pikantnego olej do smażenia WYKONANIE Ryż gotujemy i dobrze osączamy. Pierś kurczaka kroimy w średnią kostkę i oprószamy solidnie przyprawą gyros. Odstawiamy(...)minut aby mięso przeszło przyprawami, można też na dłużej. Potem mięso smażymy na oleju. Paprykę myjemy i odkrajamy gniazdo z pestkami i kroimy w średnią kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w średnią kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy z keczupem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno naczynia wsypujemy ugotowany ryż i ładnie
Mała w garnku mieszadomu i wyszła dokładnie taka, jak sobie zaplanowałam. Polecam, bo jest pyszna. SKŁADNIKI 1 duży słoik śledzi w zalewie octowej 1 duży słoik buraczków wiórki 1 duży słoik ogórków konserwowych 1 średnia czerwona cebula 3 łyżki majonezu sól, pieprz biały WYKONANIE Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić w niewielką kostkę i przełożyć do miski. Dodać dobrze odsączone wiórki buraków, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, obraną i posiekaną w małe piórka cebulę. Następnie dodać dwie łyżki majonezu, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Jeżeli sałatka jest zbyt mało wilgotna, to dodać jeszcze łyżkę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę rybną przykryć folią spożywczą i włożyć na całą noc do lodówki (smaki muszą się dobrze przegryźć). Podawać z dowolnym pieczywem
Passions hobbies lifegodzinki, aby makaron zmiękł, a smaki się przegryzły :) Składniki - zupki chińskie 2 opakowania - pierś wędzona z kurczaka 30 dkg - papryka 2 szt.( najlepiej dwa kolory : czerwona i zielona ) - ogórki konserwowe 2 szt.większe, lub 3 mniejsze - kukurydza mała puszka - zielona cebulka - jajka ugotowane na twardo 2 szt. - majonez, śmietana, - sól, pieprz, domowa wegeta Wykonanie Pierś wędzoną, obie papryki, ogórki konserwowe i ugotowane jajka kroję w drobna kosteczkę, dodaję odsączoną kukurydzę i posiekaną zieloną cebulkę. Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję trzy łyżki śmietany i sześć łyżek majonezu, doprawiam wegetą delikatnie pieprzem. Jeśli dodaję wegetę nie dodaję już soli i odwrotnie. Sałatke dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny
Kuchnia z widokiem na ogród