zdarza się, że wychodzi (mniej więcej) zestawienie 8 główek (tak, główek a nie ząbków), połowy opakowania serka, 2-3 łyżek majonezu. Od razu ostrzegamy, że osobom spoza naszej rodziny oczy wyłaziły i krzyczeli zwykle "jezuuu, wody!", więc gdy gość atakuje robimy 2 wersje - jedna dla domowników i innych świropodobnych, druga dla tych wydelikaconych. Teraz wkracza zielona pietruszka i mamy
Wypisz WymalujCudowne plaże i krystalicznie czyste morze. Poprostu cudo. Takie też jest tam jedzenie. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to Kolokito keftedes - placuszki z cukinii. Ale zanim przepis, nacieszcie oczy pięknem wyspy. Już wystarczy ? Jeśli chcecie więcej, to możecie zajrzeć na stronę : KORFU A teraz coś dla podniebienia. Kolokito keftedes - placuszki z cukini (4-5 osób) Placuszki
vegetanienaszego dania idealnie oddają kolorystykę tamtego regionu. Niezwykła ilość przypraw to główna cecha dań hinduskich. To sedno niezwykłego smaku i tak wielkiej popularności kuchni Indii na całym świecie. Cieszcie oczy tymi kolorami :) A teraz, jak już pobudziliśmy Wasze kubki smakowe, zabieramy się do pracy :) Ryż z soczewicą i warzywami : (4 osoby) Składniki: 2 torebki ryżu parboiled 1 puszka soczewicy
vegetanieCudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy. Tylko od Was zależy jakie składniki znajdą się w Waszej sałatce, przygotujcie ją z owocami jakie lubicie najbardziej, mogą być świeże lub suszone, takie śniadanie to rozkosz dla podniebienia! Kasza kuskus z bananem, pomarańczą
Moja smaczna kuchniaśniadanie czy podwieczorek. Koktajle są łatwe i szybkie w przygotowaniu, poza tym możemy je komponować wedle naszego uznania i gustu kulinarnego. Dostarczają nam składników odżywczych, a ponadto cieszą zarówno oczy, jak i podniebienie. Dzisiaj przygotowałam 4 koktajle owocowe. Mango, jabłko, banan - dawka błonnika i przeciwutleniaczy 100 g mango 1 szkl mleka (sojowego, krowiego, owsianego – dowolnie) 1 jabłko ½ banana Banan
Powiedz dietom nieŻelki na bazie mleka skondensowanego z uroczymi galaretkowymi serduszkami to świetny pomysł na szybki i prosty mini deser zarówno na Walentynki jak i np. romantyczną kolację. Żelki cieszą oczy i wywołają uśmiech na twarzy niejednej sympatii, a wielbiciele mleka skondensowanego tym bardziej ulegną ich urokowi. Walentynkowe Żelki - Serduszka (Galaretki z Mlekiem Skondensowanym) - Składniki: 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
Słodka Stronarobiłam tak, że nabierałam łyżeczką serek i spychałam delikatnie czubkiem ostrego noża). Można też zęby zrobić z serka wiejskiego i wtedy umieszczać granulki serka, które utworzą zęby - będzie łatwiej Oczy robimy podobnie jak zęby ale dodatkowo nakładamy na serek po jednym zielonym groszku Kroimy drobno szczypiorek lub dymke Wysypujemy na półmisek groszek, kukurdze i szczypiorek/dymkę Całość można polać śmietaną
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compółmisku robiąc kilka zawijasów (jak na zdjęciu - chodzi o to, żeby stonoga nie była prosta, tylko wyglądała na wijącą się) Pierwszą kanpkę-buzię posmarować twarożkiem, zrobić z rzodkiewki oczy, a z papryki uśmiechnięte usta. Nos może być z kawałka chleba (u mnie to był kawałek żółtej papryki) Posiekać natkę pietruszki i zrobić z niej czuprynę:) Ogórka obrać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzrumienienia (ok 13 minut). Czekoladę roztapiamy i maczamy w niej lub malujemy pędzelkiem szerszą część ostudzonego ciastka, po czym maczamy słoneczniku lub posypce. Oczy jeżyka malujemy wykałaczką lub pędzelkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimięso. Pozostałe 2 parówki kroimy na 3 części. Trzy zewnętrzne części parówki nacinamy na głębokosć ok 1 centymetra i przeznaczamy na głowę, w którą wbijamy ziarenka pieprzu jako oczy. Z pozostałych 3 części wycinamy ogonki. Tak przygotowane żółwiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni na 20 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5 minut,daje się o wiele lepiej kroić i obierać. A także mniej szczypie w oczy. Podczas krojenia cebuli należy zapewnić przepływ świeżego powietrza lub kroić po prostu na dworze ! Najlepiej jest kroić cebulę twarzą pod wiatr, wtedy wszystkie olejki wydobywające się z krojonej cebuli zostaną
Przepisy i porady kulinarnesosie - nie byle jakim, bo chrzanowym, łowimy przy tym ziarenko, które tylko czeka by dołączyć do tego smacznego trójkąta i... następuje eksplozja smaków, orgazm podniebienia, chęć sięgnięcia po więcej. Oczy, uszy, usta a nawet ten tytułowy żołądek (niekoniecznie ten z talerza) zdradzą zadowolenie i smakowe spełnienie. Czy takie danie może nie smakować? SKŁADNIKI: - żołądki z indyka, 1 kg, - tacka
Wypisz Wymalujżółtego bazaltu. Jest utrzymany w stylu Saraceńskim z elementami sztuki Muzułmańskiej XVI wiecznego Gujaratu. Jedno z najcenniejszych dzieł sztuki i obiektów kraju. Przekraczając łuk pierwsze co rzuca się w oczy to przepiękna zatoka i port, z którego podróżuje się w kierunku wyspy Elephanta. Pierwszy kamień rozpoczynający budowę łuku położył Gubernator Bombaju 31 marca 1913 roku. Mówi się o podobieństwie łuku
ClauditteMissCookingmałych dzieci mleko hipp 1,2,3, liczne deserki w słoiczkach, jogurty danon w rożnych smakach, kaszki na mleku. • obiad w godz. 12:30-14:00, - Coś dla każdego. Oczy wychodzą na widok tego wszystkiego a już bardzo wiele hoteli zjeździłam. Wykwintne dania z każdego niemalże zakątka świata. Kuchnia Chińska, Kuchnia Włoska - pyszne pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina
ClauditteMissCooking