białka zetrzeć na tarce. Żółtka wymieszać z serkiem, majonezem i chrzanem, przyprawić do smaku i uformować 4 kopczyki, które należy obłożyć wiórkami z białka. Przyłożyć główki z białek jajek. Oczy zrobić z ziela angielskiego a uszy z listków buszpanu
Jadło i czytadłozalewamy wiórki i odstawiamy do lodówki, aż dno akwarium nam stężeje. W tym czasie przygotowujemy rybki, wycinamy je z owoców, do winogron przymocowujemy tylko wycięty ogon - też z winogron. Oczy robimy z rodzynek, żurawiny lub z tego co sami sobie wymyślimy. Galaretkę zalewamy na kilka etapów (ok 3) aby rybki i roślinność zatopić w kilku poziomach, bo inaczej wszystko wypłynęłoby
Jadło i czytadłomożemy sobie pomóc literatką, dziurki w nosie wycinamy słomką do napojów. Wycięty plasterek przykładamy do ryjka, powinien przykleić się bez problemu, w dziurki wkładamy ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego. Oczy możemy zrobić z oliwek nadziewanych czymś, przepoławiamy je na pół. Uszy robimy również z szynki, musimy wyciąć trójkąt prostokątny i zwinąć go, następnie naciąć nożem galaretkę i włożyć uszy. Prosiaczka
Jadło i czytadłotemat dekoracji potraw, dlatego dziś sympatyczne króliczki. Wystarczą nam podłużne pomidorki, którym w pozycji leżącej ścinamy kawałek z którego wycinamy uszy. Na głowie króliczków nacinamy skórkę i wkładamy uszy. Oczy robimy z ziela angielskiego albo z ziarenek pieprzu. Więcej dekoracji znajdziesz tutaj
Jadło i czytadłobazar i tak się zastanawiałem z czym zrobić to danie. Często, nie mając pomysłu w mojej kuchni decyduje strzał na chybił trafił. To takie moje małe wyzwanie. Otwieram oczy i pierwsze co zobaczę biorę i wykorzystuję jako składnik, lub jako bazę do dania. I padło na gruszkę. Super! Dobrze, że to nie ziemniak, bo jak tu zrobić risotto z ziemniakiem
BaRepaschoć przyznam się bez bicia, że zdecydowanie wolałam tę wersję, która była poprzednim razem – czyli na bułkach <mniam> ______________________________________________________________________________________________________ Następnie dania główne …. które najpierw zachwyciły nasze oczy … potem nosy … a potem podniebienia! Pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. Z ogromną przyjemnością zjadłabym dokładkę! :D Fantastyczne grzybowe risotto
Ostra na Słodkomamy wpływ na kolory i entuzjazm na naszych talerzach. Możemy zapobiec wrażeniami wizualnymi , które sami stowrzymy, każdej, nawet najbardziej mglistej aurze. Potrzebujemy dania, które nie tylko nasyci nasze oczy, ale i żołądek i sprawi, że będzie nam lekko lekko lekko...Czy to możliwe? Owszem! Składniki -sałata lodowa -mango -pomidory koktajlowe -nasiona CHIA u mnie z Owocowy Raj . Nasiona Chia
Z Kuchni Do Kuchnizdarza się, że wychodzi (mniej więcej) zestawienie 8 główek (tak, główek a nie ząbków), połowy opakowania serka, 2-3 łyżek majonezu. Od razu ostrzegamy, że osobom spoza naszej rodziny oczy wyłaziły i krzyczeli zwykle "jezuuu, wody!", więc gdy gość atakuje robimy 2 wersje - jedna dla domowników i innych świropodobnych, druga dla tych wydelikaconych. Teraz wkracza zielona pietruszka i mamy
Wypisz Wymalujdeser z pierniczkiem. Skąd ta nazwa? Jeśli spojrzycie na składniki oraz czas wykonania słodkości, wówczas wszystko będzie jasne. Spróbujcie. Prosto, szybko i co najważniejsze smacznie. A prezentacja, też cieszy oczy. Składniki: 3 duże pierniczki precle w czekoladzie (lub inne tych rozmiarów, niekoniecznie oblane czekoladą) * 1/2 szklanki mleka 4 kostki czekolady mlecznej 1 łyżeczka kawy zbożowej 6 łyżek płatków kukurydzianych
Słodkie okruszkiCudowne plaże i krystalicznie czyste morze. Poprostu cudo. Takie też jest tam jedzenie. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to Kolokito keftedes - placuszki z cukinii. Ale zanim przepis, nacieszcie oczy pięknem wyspy. Już wystarczy ? Jeśli chcecie więcej, to możecie zajrzeć na stronę : KORFU A teraz coś dla podniebienia. Kolokito keftedes - placuszki z cukini (4-5 osób) Placuszki
vegetanienaszego dania idealnie oddają kolorystykę tamtego regionu. Niezwykła ilość przypraw to główna cecha dań hinduskich. To sedno niezwykłego smaku i tak wielkiej popularności kuchni Indii na całym świecie. Cieszcie oczy tymi kolorami :) A teraz, jak już pobudziliśmy Wasze kubki smakowe, zabieramy się do pracy :) Ryż z soczewicą i warzywami : (4 osoby) Składniki: 2 torebki ryżu parboiled 1 puszka soczewicy
vegetaniePamiętacie piosenkę Fasolek "Witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki..."? Dziś i u mnie zagościły witaminy. Sok marchwiowo-jabłkowy jest nie tylko zdrowy i smaczny, ale też cieszy oczy kolorem. A któż z nas nie marzy już o tym by pożegnać szare dni za oknem, a powitać piękną, zieloną wiosnę. Sok marchwiowo-jabłkowy, to podobno również najlepszy z naturalnych kosmetyków. Przecież
Słodkie okruszkiCudownie rozpoczęła się sobota. Dawno nie jadłam tak kolorowej sałatki owocowej, a po raz pierwszy połączyłam soczyste owoce z kaszą kuskus, efekt cieszy nie tylko oczy. Tylko od Was zależy jakie składniki znajdą się w Waszej sałatce, przygotujcie ją z owocami jakie lubicie najbardziej, mogą być świeże lub suszone, takie śniadanie to rozkosz dla podniebienia! Kasza kuskus z bananem, pomarańczą
Moja smaczna kuchniadzień jemy tradycyjnego kotleta schabowego lub mielone, zmieniając dodatki stwarzamy nowe danie. Dziś prosta, szybka w wykonaniu, a przede wszystkim smaczna surówka. Taki dodatek do obiadu cieszy podniebienie i oczy. Czyż taka zdrowa, kolorowa suróweczka nie cieszy oczu? U mnie w domu nikt nie może się jej oprzeć. Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/4 średniej czerwonej papryki 1/3 łyżki oliwy
Słodkie okruszkiśniadanie czy podwieczorek. Koktajle są łatwe i szybkie w przygotowaniu, poza tym możemy je komponować wedle naszego uznania i gustu kulinarnego. Dostarczają nam składników odżywczych, a ponadto cieszą zarówno oczy, jak i podniebienie. Dzisiaj przygotowałam 4 koktajle owocowe. Mango, jabłko, banan - dawka błonnika i przeciwutleniaczy 100 g mango 1 szkl mleka (sojowego, krowiego, owsianego – dowolnie) 1 jabłko ½ banana Banan
Powiedz dietom nie