obiad - 95112 przepisów (strona:4610/6341)

Naleśniki zapiekane z kurczakiem i fasolą. 204

Składniki: 1 pierś z kurczaka 6 naleśników 1 czerwona papryka 420 g fasoli czerwonej konserwowej papryka ostra mielona, sól, bazylia mozzarella 3 łyżki śmietany 18% 4

Moje-pitraszenie
Domowa pizza 236

Domowa pizza, czyli powiew Italii w kuchni (bez czekania, aż ciasto urośnie) www.kuchniasmakow.blogspot.com 50 gram drożdży 1 szklanka mleka 300-400 gram mąki 1 łyżka cukru

Kuchnia smaków
Letnia zupa z mokrej fasoli z quinoą 194

Zupa z mokrej fasoli kojarzy mi się z dzieciństwem, jadłam ją na wakacjach na wsi u dziadków. Moja babcia była mistrzynią w jej  przygotowywaniu, przepis

Quinoa Raz!
BARDZO MARCHEWKOWE PLACUSZKI 212

Składniki na dwie porcje (po 4 placki): 2 czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej ok. 20 g 3 średniej wielkości marchewki ok. 200 g 2 jajka

Vroblewska-fitlife
Spaghetti alla Carbonara 361

Carbonara wcale nie jest włoską potrawą. Co nie zmienia faktu, że każda bardziej lub mniej szanująca się włoska restauracja ma ją w swojej ofercie. Gości również

Jacob Tastes
Boczek z grilla z czerwoną cebulą (uniwersalny) 146

Przepis autorski (mój). Zdarzało się Wam w ostatniej chwili zdecydować na towarzyskie grillowanie? Albo przygotowaliście pyszne mięso, a z grilla nici? Poniżej podam przepis na smakowity

Di gotuje
Sałatka ziemniaczana po bombajsku 302

Przepis pochodzi z bloga Kultura kulinarna, u mnie w wersji uproszczonej, bo w warunkach grillowo-działkowych Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 puszka groszku 2 cebule sól

czarrna od kuchni
Sandwich z wołowiną i sosem z niebieskiego sera 282

Ta kanapka spokojnie zaspokoi duży, obiadowy głód. To inny, nowy sposób na wykorzystanie pysznego, wołowego steka. Wysmażony w najlepszy możliwy dla wołowiny sposób – czyli medium rare

Karo in the Kitchen
Francuski warkocz ze szpinakiem 193

Jeżeli masz w lodówce gotowe ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie

Alutka-Gotuje
Krem z selera naciowego i pomidorów 277

Pierwsze wzmianki na temat zupy-krem pochodzą z początków XIX wieku. Wtedy jednak nazywane były puree, a ich receptura przywędrowała do nas z Francji. Niestety nie

Jacob Tastes
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII 282

Nieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO 213

PIERŚ Z KURCZAKA Z SALSĄ Z MANGO i czerwonej papryki... Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA Z MANGO pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pierogi z jagodami 169

Długi weekend rozpoczęty, a to najlepszy czas na lepienie pierogów, nie ważne jaka będzie pogoda, najważniejsze, że wreszcie można spokojnie zająć się lepieniem pierogów z jagodami

Moja smaczna kuchnia
Sos kurkowy 1177

Kurki to bardzo delikatne i aromatyczne grzybki z których warto przygotować pyszny sosik. Sos ten pasuje  do wszystkiego. Można go podać do mięska, do makaronu

Monia miesza i gotuje
Góralska zapiekanka 227

Dziś mam dla Was pomysł na szybką zapiekankę z makaronem, powstała pod wpływem chwili podczas sprzątania lodówki, miałam dużo sera oscypka po powrocie z gór, musiałam

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania