obiad - 95112 przepisów (strona:4574/6341)

Chłodnik z awokado 184

Moje nowe odkrycie - chłodnik z awokado. Delikatny w smaku z nutami ogórka, cytryny i czosnku. Chłodnik ma konsystencję aksamitnego musu, co sprawia, że zupa ma bardzo

Codziennik Kuchenny
Młoda kapusta z koperkiem, lekko zakwaszana 181

Trudno sobie wyobrazić lepiej pasujący dodatek do młodych ziemniaczków jak młoda kapusta.Takie danie można przygotowywać przez cały rok, ale wczesnym latem smakuje wyjątkowo. Młodą kapustę najbardziej

Codziennik Kuchenny
Paszteciki z pieczarkami 203

Paszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły

Codziennik Kuchenny
Sałatka z ogórków na zimę 245

Przepyszne przetwory na zimę są specjalnością moich rodziców. Tradycja rodzinna nie ginie, skrzętnie spisuję te przepisy i staram się dorównać kunsztowi rodzicieli;) Sałatka z ogórków należy

Codziennik Kuchenny
Chili sin carne 209

Chili sin carne, to chili bez mięsa. Wegetariańska wersja chili jest bardzo aromatyczna i o wiele mniej kaloryczna niż jej klasyczne wydanie ( przepis tutaj ). Pamiętajcie, aby

Codziennik Kuchenny
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety 194

Komosa ryżowa (quinoa) niepozornie wyglądająca kaszka zaliczana jest do produktów superfoods. Quinoa nie dość, że wybitnie prozdrowotna, jest również bardzo smaczna. Nikogo kto spróbował tej kaszy

Codziennik Kuchenny
Barszcz czerwony z dobieranymi ziemniakami 277

Barszcz czerwony z dobieranymi ziemniakami, to jeden ulubionych smaków mojego dzieciństwa i charakterystyczna potrawa dla mojego rodzinnego regionu. Podanie ziemniaków na jednym talerzu wraz z barszczem

Codziennik Kuchenny
Zupa krem z cukinii i curry 237

Co przygotować ,,na szybko do jedzenia", gdy wracamy do domu głodni? Oczywiście zupę;) Jestem fanką prostych, warzywnych zup kremów. Przygotowuje się w kilka chwil, wystarczy obrać

Codziennik Kuchenny
Prażuchy. 217

Prażuchy, to dziś nieco zapomniana potrawa prostej kuchni wiejskiej. Znana jest pod wieloma nazwami, w okolicach mojego rodzinnego Piotrkowa Trybunalskiego nazywa się ją prażuchy, prażoki lub

Codziennik Kuchenny
Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym 176

Jeszcze kilka lat temu budziło zdziwienie, gdy pytałam w warzywniaku o dynię. Dziś dynia już na dobre zagościła na polskich stołach i zaczyna robić coraz większą

Codziennik Kuchenny
Jarmuż z ziemniakami 196

Inspiracją do przygotowania jarmużu z ziemniakami była chorwacka blitva. Zachwyciłam się tą prostą potrawą, podaną jako dodatek do grillowanych kalmarów. Chorwaci gotują ziemniaki pokrojone w kostkę

Codziennik Kuchenny
Pieczone pierogi z mięsem 233

Pieczone pierogi robi się nieco szybciej niż tradycyjne gotowane. Wystarczy zagnieść ciasto, przygotować farsz, ulepić pierogi, a następnie piecze się wszystkie pierogi jednocześnie. Zachęcam do przygotowania

Codziennik Kuchenny
Krem z kukurydzy - ulubiona zupa dzieci 202

Inspiracją do przygotowania dzisiejszej zupy był krem z kukurydzy podawany w Gringo Bar. Trafiłam do tam trochę przypadkowo, prowadzając dziecko na zajęcia. Na próbę zamówiliśmy quesadillę

Codziennik Kuchenny
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym 197

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Proponuję przepis na przepyszne spaghetti z pesto pietruszkowym. Kiedyś uważałam, że tylko pesto z bazylii jest smaczne i warte uwagi

Codziennik Kuchenny
Kotlety z kalafiora 191

Kotlety z kalafiora, to bardzo przyjemna alternatywa dla mięsnych mielonych. Jak na warzywne kotlety przystało są miękkie i mają delikatny smak. Wiele osób nie przepada za

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania