Pęczak z awokado, ogórkiem i marynowanym tofu 202Dzisiaj będzie trudniej. Po pierwsze dlatego, że najlepiej zacząć robić ten przepis wieczór wcześniej. Po drugie, to trochę bardziej jedzenie na lato. Z tym pierwszym nawet
GRUBY WAŁEK
Pomysł na… makaron z łososiem 205Bardzo szybkie danie. Makaron ryżowy nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić na czas krojenia ryby. Łososia kromy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju
Kucharzyca
Gulasz grzybowy 202Gdy szłam dziś rano na siłownię, uderzyło mnie jak okropnie listopadową mamy pogodę. Zamiast złotej polskiej jesieni, marznąca mżawka, przenikliwy wiatr, chłód i niebo w
Gotuj z Blue Raven
Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem 221Tak przygotowany sos idealnie smakuje z mięsem, frytkami czy pieczonymi warzywami. Przy każdym kęsie czuć chrupiące papryki! 190 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki
VioletoweKucharzenie
Pieczony kurczak z rosołu 420Przyznam, że specjalnie gotuję kurczaka, aby go potem upiec. Mięso wtedy jest bardzo soczyste i jednocześnie posiada apetycznie zarumienioną skórkę. Dodatkowo wytwarza się smaczny sosik. Może
Di gotuje
Zapiekane ziemniaki z warzywami 196Ziemniaki i warzywa z piekarnika Kolorowe i smaczne danie, nie wymagające wielu składników a warzyw można użyć mniej lub więcej można je zastąpić również innymi
Mój pomysł na
Krem z cukinii i brukselki 386Pyszna, gorąca i kremowa zupa idealna na jesienne wieczory. Wystarczy kubek gorącej zupy koc i dobry film. Składniki: 1 mała cukinia 4 ziemniaki woreczek mrożonej brukselki
Garnkowe fanaberie
Kibiny litewskie z ziemniakami 212Składniki 500 g mąki pszennej 2 jajka 120 g masła szczypta soli 2-3 łyżki śmietany 500 g ziemniaków kostka bryndzy ok 250 g białego sera
Gaździnka warzy
Jesienne mule w sosie pomidorowym z zieloną cukinią 232Mule, małże, omułki… Przepadam! Wbrew obiegowej opinii najlepsze są te jedzone zimą, a nie latem (mowa oczywiście o świeżych, a nie mrożonych). Dlaczego? Latem, w
gutfut
Sałatka z buraków i papryki 193Składniki: 4 buraki 2 czerwone papryki 1 cebula około 3 łyżek octu jabłkowego łyżeczka cukru sól, pieprz olej roślinny Sposób wykonania: Buraki gotujemy w mundurkach. Cebulę
Qchnia po prostu
Flaki z dynią i fasolą 228Jednogarnkowe pożywne danie, w sam raz na zimne jesienno-zimowe dni. To zaskakujące połączenie smaków, ale bardzo smaczne, warte wypróbowania. Dodatek niewielkiej ilości dyni
Wanilia i Kardamon
Karmelizowana brukselka z dynią 213KARMELIZOWANA BRUKSELKA Z DYNIĄ, orzeszkami pekan i suszoną żurawiną to... Artykuł Karmelizowana brukselka z dynią pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Tarta z kurkami 224Tarty chyba nie da się zepsuć? Piekę je od dawna i jeszcze nie było takiej, która nie była smaczna. Dzisiejsza tarta należy do tych najlepszych wśród
Codziennik Kuchenny
Sałatka z młodych ziemniaków i bobu 218Sezon na bób i młode ziemniaczki w pełni. Zajadamy się nim każdego dnia, podanymi z masłem i koperkiem. Dzisiejsza sałatka jest smakowitym połączeniem ziemniaków i bobu
Codziennik Kuchenny
Ezogelin - turecka zupa z soczewicy i bulguru 230Ezogelin jest lekką, a jednocześnie sycącą, gęstą zupą. O charakterze zupy decyduje dodatek mięty, ostrej papryki, kuminu i soku z cytryny. Dzięki zestawieniu soczewicy i bulguru
Codziennik Kuchenny