Zapiekane naleśniki bolognese. 468Czy Wasze dzieci także uwielbiają sos bolognese? Mój syn od dziecka go uwielbia. Nie wiem co ten sos w sobie ma? Zwykle kiedy robiłam spaghetti z
AZgotuj!
Spaghetti z boczkiem i krewetkami 196Wspaniałe, sycące danie. Pyszne. Składniki: 200 g boczku pokrojonego w kostkę 225 g krewetek obranych, oczyszczonych 2 pomidory 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka
MojaQchnia.pl
Kasza jaglana z dynią, batatem i łososiem 172W ciągu ostatnich dwóch tygodni to danie przewijało się przez moje menu chyba 4 razy. Za każdym razem wymieniałam to kurczaka na rybę lub rybę na
Mango Papaja
JESIENNY KOCIOŁEK Z DYNIĄ 233JESIENNY KOCIOŁEK Z DYNIĄ Jesień już nam doskwiera. Chłodny wiatr i opady deszczu dają o sobie znać. Najlepiej w taką pogodę zjeść danie rozgrzewające, które zawiera
Kuchnia Paulettes
Placki dyniowe curry z sosem jogurtowym 164Składniki: 1 kg dyni 3 jajka 8 łyżek mąki pszennej 1/2 cebuli 1 łyżka curry 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos
Qchnia po prostu
Talerz pełen owoców morza 237To danie w całości przygotował mój syn Artur. Ja tylko spisywałam co wszystko dodawał i jak to robił. Było pyszne, nie mogliśmy przestać jeść . jest to
Kuchnia Pokoleń
Pulpeciki w sosie dyniowym 215Dynia to baza idealna do ciasta, deserów jak i sosu! Dzisiaj zapraszam Was na pulpeciki wieprzowe z mielonej łopatki ugotowane w sosie dyniowym. Proste i bardzo
Ugotować
Bucatini z masłem i parmezanerm 181Czy u Was pojawił się dzisiaj, tak jak w Katowicach, śnieg z deszczem? Temperatura spadła do kilku stopni powyżej zera, brr jak zimno! Jak się okazuje
Moja smaczna kuchnia
Domowe parowańce z sosem owocowym 331Kluski drożdżowe, pampuchy, parowańce, pyzy poznańskie - te kluchy mają wiele nazw. Nazywajcie je jak chcecie bo nazwa nie ma większego znaczenia. Ważne, że są bardzo smaczne
Smaczna Pyza
Spaghetti w pesto z tuńczykiem i brokułami 202Powiem Wam szczerze, że robiąc te danie bałam się efektu końcowego😮 Nigdy jeszcze nie łączyłam pesto z tuńczykiem. Ale oczywiście jakby nie wyszło to nie dzieliła
Zdrowie i pysznie na talerzu
Czerwona kapusta pekińska ze skwarkami tofu 220Składniki: pół główki czerwone kapusty pekińskiej 1 opakowanie tofu marchewka papryczka chili posiekane orzeszki arachidowe Dressing: 1 łyżka ocet ryżowy 2-3 łyżki olej 4 cm
AZgotuj!
Knedle ze śliwkami 172W zeszłym tygodniu do księgarni trafiła książka Zuzy Zak „Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie”. Jest to książka o kuchni polskiej, która pierwotnie powstała
Cooking for Emily
Dorsz na parze z kostkami z batata i surówką z pomidorów 155Składniki: -filet z dorsza -pomidor -koperek -olej konopny -bataty -marchew -korzeń pietruszki -zielona pietruszka -oliwa z oliwek extra virgine -łuskany słonecznik Przygotowanie: Filet z dorsza gotujemy
Szkrab Je Sam
Ciasteczka z ziemniaków w towarzystwie pomidorów i kremu z pora 214#ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze
Szkrab Je Sam
Pieczone pierogi z plantanami i brokułami 217Składniki na ciasto : - 6 szklanek mąki zytniej pełnoziarnistej - 150 ml gorącej wody - 6 łyżeczek masła Składniki na farsz : - 1 plantan zielony - brokuły
Szkrab Je Sam