Pulpeciki w sosie dyniowym

Pulpeciki w sosie dyniowym

Pulpeciki w sosie dyniowym

Dynia to baza idealna do ciasta, deserów jak i sosu! Dzisiaj zapraszam Was na pulpeciki wieprzowe z mielonej łopatki ugotowane w sosie dyniowym. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Warto dodać, że sos dyniowy jest idealnie kremowy i mocno sycący. Zachęcam do przygotowania 😀 Składniki na 4-6 porcji: co najmniej 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki wieprzowej 300 g upieczonej (waga bez skórki!) dyni hokkaido ( jak upiec dynię - zajrzyjcie TUTAJ ) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2,5-3 szklanki wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, sosy, mięso, tarta, dynia, mięso mielone, pulpeciki, suszone pomidory, bułki, deser, ziemniaki, desery, ryż, ciasto, obiad, proste ciasto, ryż smażony, ciasta z masa, pomysł na obiad

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.