Pietruszkowe pesto 177Składniki : - 2 duże pęczki pietruszki - sok wycisniety z połówki cytryny - 100 g migdałów - mały ząbek czosnku - 4 łyżki oleju rydzowego Przygotowanie
Szkrab Je Sam
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i warzywami 131Składniki: - 3 małe cukinie - 1/2 szklanki kaszy gryczanej nie palonej - 1 marchew - 1 korzeń pietruszki - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1/2 szklanki wody
Szkrab Je Sam
Dorsz w pomarańczach 185Składniki: - Kawałek dorsza -pomarańcza -masło -ziemniak -oregano -oliwa z oliwek extra virgin Przygotowanie: Do pojemnika z parowaru na ryż/kasze układamy dwa
Szkrab Je Sam
Łosoś z parowaru z dodatkami 204Prosto szybko smacznie i zdrowo - dziki łosoś ugotowany na parze - brokuły ugotowane na parze - kapusta kiszona własnej roboty skorpiona olejem z czarnuszki
Szkrab Je Sam
Warzywne frytki 207Warzywne frytki Batat Marchew Korzeń pietruszki Ziemniak Tymianek Oliwa z oliwek Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa
Szkrab Je Sam
Paprykowe roladki z kasza orkiszową i kozim serem 211Paprykowe roladki z kasza i kozim serem - 1 papryka czerwona - 1/4 średniej cebuli - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka serka koziego kanapkowego Pilos
Szkrab Je Sam
Owsiane pierogi z parowaru z brokułami 225Ciasto przepis podstawowy : - 2 szklanki płatków owsianych - 1 szklanka wrzątku - 2 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki płatków do podsypania
Szkrab Je Sam
Pulpety jaglane z soczewicą w sosie paprykowym 154Składniki sos: - 4 czerwone papryki - 4 cebule - 2 szklanki wody - opcjonalne sól - 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki pulpety : -1 szklanka
Szkrab Je Sam
Dynia piżmowa faszerowana kaszą bulgur 194Składniki: Dynia piżmowa z kasza bulgur - 1/2 małej dyni piżmowej - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 2 łyżki kaszy bulgur - 1 ząbek czosnku
Szkrab Je Sam
Muszle faszerowane dynią i kaszą jaglaną 187Składniki: 1/2 małej dyni piżmowej 4 łyżki surowej kaszy jaglanej 10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego
Szkrab Je Sam
Dziki łosoś z kiszonymi burakami 274#ciecierzyca ugotowana, podana z odrobiną masła i czosnku przecisnietego przez praske #kiszone buraki #dziki łosoś ugotowany na parze #kasza
Szkrab Je Sam
Zupa z czerwonej soczewicy 180Składniki: - 400 g soczewicy czerwonej - 4 cebule - 6 ząbków czosnku - łyżka otartego na dużych oczkach świeżego imbiru - 400 ml przecieru pomidorowego
Szkrab Je Sam
Kalafior w panierce z komosy 197Składniki : - 1 mały kalafior - 1 jajko - 1/2 szklanki płatków gryczanych jasnych - zmielona - 1 szklanka ugotowanej komosy - 1 ząbek czosnku - przecisniety przez praske
Szkrab Je Sam
Jaglane placki z dyni z piekarnika z masłem 155Składniki: - 1 szklanka dyni Hokkaido potartej na tarce na dużych oczkach - 4 łyżki mąki jaglanej - 1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę - 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy
Szkrab Je Sam
Brokuły w mleku kokosowym 189Składniki: - 2 brokuły - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - 500 ml mleka kokosowego Real Thai - 2 szklanki ryżu brązowego długiego - uprazone pestki dyni - do posypania - opcjonalnie sól
Szkrab Je Sam