Nawet powiedział, że " w restauracji nawet takich nie dają" więc chyba lepszej reklamy nie trzeba. Zresztą mięciutkie zraziki z pachnącym lasem farszem nie mogą być nie dobre. Na niedzielny obiad w grzybowym sezonie chyba nie ma lepszej propozycji Składniki: 7 plastrów schabu 1 cebula 500 g prawdziwków 3 łyżki startej mozzarelli ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDietetyczne leczo pieczone w piekarniku robi się praktycznie samo, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Jest bardzo smaczne i lekkie, idealne na fit obiad. Jeśli całość podzielimy na trzy porcje, to jedna będzie miała tylko 296 kcal. Film do przepisu: Składniki: duża cukinia lub dwie mniejsze (0,5 kg) papryka czerwona papryka zielona cebula 2 filety
e-PrzepisyKulinarnepysznych dań. Jednym z nich jest właśnie fasolka z mięsem mielonym. To syte danie, w pełni zapewni nam pełen brzuszek tak jak po 2-daniowym obiedzie 😉 Składniki: 1/2 kg żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej karkówka lub łopatka) sól pieprz słodka papryka ostra papryka olej 250 ml passaty pomidorowej
Walijskie Pichcenietego świeże kurki. Powera dodaje tu wędzony, owczy oscypek, który wspaniale wzbogaca smak! Wyszło danie nie tylko niesamowicie smaczne, ale i sycące! Jest świetnym pomysłem na szybki, rodziny obiad albo kolację na ciepło. Polecam! Smakuje fenomenalnie! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * Kaszotto z kurkami The Green Woodpecker Trill – 1 op * oliwa z oliwek – 6 łyżek * białe wino – 100 ml * bulion
Ostra na Słodkoosobiście uwielbiam prostotę. Nie trzeba wielu składników i godzin marynowania aby stworzyć coś smacznego. Ta przekąska jest banalnie prosta, ale za to jaka pyszna. Może posłużyć jako dodatek do obiadu zamiast surówki albo lekka kolacja. Ale uprzedzam, znika szybciej niż się przygotowuje ;) Składniki (na 2 porcje) -300g krewetek koktajlowych -300g zielonych szparagów (mogą być także mrożone) -pół dużej
Zielona Kuchniabalsamicznego 2 lyżki syropu klonowego lub miodu 1 łyżka musztardy, grubo ziarnistej sól i czarny pieprz do smaku Bulgur ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Ja wykorzystałam resztki z wczorajszego obiadu. Bulgur można zastąpić inną kaszą. Upraż orzechy i grubo pokrój. Najlepiej zgnieść je szeroką częścią ostrza kuchennego noża. Składniki na dressing umieść w małym słoiczku, zakręć i porządnie wstrząśnij. Obierz
codojedzeniaGulasz drobiowy z kluskami śląskimi Dziś na obiad przygotowałam gulasz drobiowy z sosem uniwersalnym ciemnym Łowicz i boczkiem wędzonym. Gulasz podałam z kluskami śląskimi. Składniki : Gulasz : filet z kurczaka - 400 g boczek wędzony -100 g cebula - 1 szt tłuszcz sól i pieprz papryka ostra - szczypta natka pietruszki sos uniwersalny ciemny - Łowicz Kluski śląskie : ziemniaki ugotowane -1 kg mąka ziemniaczana
Kuchnia DanusiDookoła szaro, buro i ponuro, jak na razie darmo wyglądać złotej polskiej jesieni, ale zdradzę Wam mój sekret jak sprawić, żeby choć na chwilę w Waszej
Fitsweet.megdyż są słodsze a poza tym łatwiej je umieścić w słoiku. Takie buraczki nie tylko są świetne na barszcz, na poczekaniu można z nich przygotować sałatę do obiadu, dodać do barszczu ukraińskiego, czy zetrzeć do chrzanu. Składniki na 4 litrowe słoiki : 2 kg podłużnych buraczków Marynata: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 2 łyżeczki soli
Gosia gotujebrzozy, który jest zdrowszy (między innymi nie powoduje próchnicy, jest przyjazny dla diabetyków). Kisiel był zdecydowanie jednym z moich ulubionych deserów w dzieciństwie! Pamiętam, jak w niedzielne popołudnia po obiedzie zasiadałam przed telewizorem i z kisielem w dłoni oglądałam Szansę na sukces Aż łezka się w oku kręci. Pamiętajcie, że jesienią brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać
Kuchnia BazyliiJesień w pełni, na stole nie może więc zabraknąć potraw... Artykuł ZUPA Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I CHILI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEToskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini – idealna na chłodne jesienne i zimowe dni. Gęsta, rozgrzewająca, sycąca. Toskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini wystarczy za cały obiad. Pełna smaku pomidorów (zwłaszcza jeśli skorzystacie z tych własnoręcznie „zasłoikowanych”), słodkawej fasolki, konkretnych tortellini i kiełbasy, z dodatkiem szpinaku i parmezanu, przepysznie doprawiona ziołami i – jeśli lubicie
Pociąg Do KuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 2 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli, około 3/4 szklanki mąki
JejKuchniaJesień zawitała już na dobre. Zaczął się też sezon na dynię i paprykę. I to one rządzą teraz u mnie w kuchni, dlatego też na dzisiejszy obiad zrobiłam pyszną zupę z dyni, papryki i ziemniaków, podaną z wędzonym łososiem i natką pietruszki. Jest pysznie i zdrowo. Zapraszam więc po przepis. SKŁADNIKI 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka
Passions hobbies lifeprzyrządzić. Mój wybór padł na ośmiorniczki w winie i pomidorach od My fish day. I tak zrobiłam. Danie proste, łatwe, na tyle szybkie, że w ciągu godziny był pyszny obiad. I o dziwo tych kilka sztuk spokojne nasyciło 3 dorosłe osoby. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik