obiad - 94612 przepisów (strona:2851/6308)

Cukinia marynowana z papryką w marynacie curry 205

brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko-kwaśnej. Idealnie się sprawdza na kanapkach z domowym pasztetem czy jako sałatka do obiadu. Składniki  na 4 słoiki: 3 małe cukinie 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 4 niedużę gałązki kopru Marynata: 2 szklanki wody  1 szklanka octu 1 i 1/2 szklanki cukru

Gosia gotuje
Filet z kurczaka zapiekany w pomidorach 248

Filet z kurczaka zapiekany w pomidorach Pyszne danie na obiad 🙂 Składniki 3/4 kg fileta z kurczaka 4 średnie pomidory 1/2 średniej cukinii 15 dkg sera żółtego sól, pieprz zioła … Czytaj dalej Filet z kurczaka zapiekany w pomidorach

czarrna od kuchni
Zupa krem z batatów i papryki 156

Zupa krem z batatów i papryki została królową mojego stołu i nawet doczekała się dokładki. Szczerze mówiąc, przed przygotowaniem nie wyobrażałam sobie nawet smaku tej zupy

Kuchnia Bazylii
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA (wpis sentymentalny) 214

pół godziny i wyciągnąć podręcznik do karnego . Podstęp nie wypalił. Siaśka ma za wygodne łóżko... Następnego dnia już się nie udało i zostałam przydzielona do zrobienia zakupów i ugotowania obiadu... zdjęcie slyvviowe Składniki (4  porcje)   2cukinie 2 bycze marchewki lub 4 małe 1,5cebuli 3ząbki czosnku vel dużo sproszkowanego puszka pomidorów kartonik przecieru pomidorowego puszka soczewicy(w oryginale

U Fiolki
Blogowy Dzień Dziecka i Największe w Historii Wspólne Śniadanie//Dziecięco. Maślane naleśniki na dzień dziecka poproszę 237

Widzisz to Ty sam gdy oglądasz bajki zamiast uczyć się do sesji. Student ma bowiem tą cudowną właściwość-że cieszy się drobiazgami...tak więc bajka,serial,kawa,czekolada,sok,obiad...ŚNIADANIE? Tak. Śniadanie to podstawa.W szczególności gdy w grę wchodzi Dzień Dziecka (nie! proszę nie mylić z Dniem Studenta-taki dzień obchodzimy  17 listopada -wiedzieliście? Nie?! To zapisywać

U Fiolki
Wałówka. Instrukcja obsługi.Część pierwsza. Nie ostatnia. 168

pakować do walizki i zbierać się do domów rodzinnych. Słoiki same się z domu nie zabiorą. Butelki też. I chociaż moja wałówka z domu się nieco różni. Bo z obiadów ewentualnie słoik bigosu biorę. Za to torba spirytualiów pęka w szwach. To doceniam zacięcie Mamy gdy w grudniowy wieczór otwieram marmoladę do konfitury... W listopadowej wałówce znalazły się: do picia

U Fiolki
Wege gulasz czyli jak podstępnie nakarmić studenta płci męskiej warzywami 218

odpocznie po dokładce) a na dodatek powie Ci,że ładnie pachniesz (ale nie nie staraj się. Żadne tam perfumy czy coś. Powie to tylko wtedy gdy pachniesz obiadem) Składniki: 1cebula 2ząbki czosnku 1 duża marchewka 5 dużych pieczarek 1cukinia 1papryka puszka cieciorki (bądź szklanka ugotowanej) karton przecieru pomidorowego/pomidorów w puszce+ opcjonalnie koncentratu dwie łyżki oleju rzepakowego/masła klarowanego Przyprawy

U Fiolki
Tarta na cieście francuskim z botwinką i fetą 143

razem post ściśle kuchenny, poważny i smaczny. Bo ja to tak bez obiadu się uczyć? Nie wypada przecież... A i postępowanie cywilne jakoś lepiej idzie po takim małym co nieco Składniki : ciasto francuskie(375gram) pęczki botwiny(2-3małe) ser feta (ilość wedle uznania) oliwa(1łyżka) Przyprawy : miód (1łyżka) tymianek(żywy) oregano Wykonanie : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Botwink

U Fiolki
Naleśniki gryczane 229

którym należy zasiąść do pisania pracy magisterskiej przed pustą stroną w wordzie z uwzględnieniem 5 minutowego gapienia się na migający kursor] Zawsze jakieś resztki zostaną i jest obiad (haha zapomnij!) raczej wycieczki do kuchni w celu robienia kolejnych kaw bądź herbat i skubanie naleśnika umoczonego w syropie/cukrze w oczekiwaniu na zagotowanie wody. Ach no i niezbędnym minimum gdy jest niedziela

U Fiolki
Kapusta z mlekiem kokosowym 155

Pamiętacie Kapuchę Celestyny ? Dzisiaj zamiast kapusty w wydaniu polskim zaserwuję Wam twist azjatycki z kapustą jako głównym elementem obiadu. Tak byście mieli kapuścianą alternatywę po przytarganiu główki (czy trzech) do Kuchni. Czytaj więcej

U Fiolki
Comfort drink czyli kakao cywilisty na dzień dziecka raz! 210

odbierasz? Martwiłam/Martwiłem się! Aaa zajęcia miałaś/miałeś? Pracowałaś/łeś?. No tak..." . Dlatego dostajemy od nich życzenia. Czasami przelew na konto,książkę,dobra czekoladę,ciasto czy ulubiony obiad bądź paczkę z rogalikami/słoikami/pierogami słaną na drugi koniec polski przesyłką konduktorską. To nie to co kiedyś gdy w ten dzień - obowiązywała dieta lodowa, a prezenty wnoszone były

U Fiolki
Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej. 205

Następnie wyrabiaj ciasto (około 5 minut) by było giętkie i elastyczne. 5. Odstaw na 30 minut by ciasto odpoczęło (ale nie dłużej!) b) farsz 1. Ugotuj (przy okazji obiadu) do miękkości 0,6 kg ziemniaków. Następnie je odcedź i odparuj. 2. Rozgnieć (praską/widelcem) ziemniaki i ostudź je. 3. Na oleju/maśle klarowanym zeszklij cebulkę 3.Do masy ziemniaczanej dodaj kostkę

U Fiolki
Pstrąg pieczony z masłem i pietruszką. 236

zaopatrzony w rozdział "geniuszu" studenta. Najlepiej już w całość Twojego Kunstwerk(u) z racji postępującej wiosny,a z nią terminu obrony. Pora więc pisać!  Pora więc zrobić trzydaniowy obiad, posprzątać, powiesić nowe zasłony, wyprasować stos koszul i...jeszcze tylko zamieść podłogę pustynię i można pisać. To co na deser po tym pstrągu polecacie? ;) Pstrąg pieczony Składniki: pstrąg(i) wypatroszone

U Fiolki
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 274

polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu

U Fiolki
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 275

aromatycznym sosem.  Ja z myślą o niniejszym daniu przywołuję sobie wspomnienia z dzieciństwa, które niejako nawiązują do naszej regionalnej tradycji przygotowywania klusek w ramach dania głównego na niedzielny obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie w wielkiej brytfannie smażyła wołowe rolady

wyjątkowa kucnia

Proponowane wyszukiwania