obiad - 95112 przepisów (strona:2847/6341)

Ciasteczka Z Polenty Jamiego Oliviera / Recenzja Książki "5 Składników" 213

polecić tą książkę, ponieważ zawarte w niej przepisy na pewno ułatwią wam przygotowanie codziennych posiłków, a przejrzystość przepisów zachęca aby ciągle do niej zaglądać i poszukiwać inspiracji na jutrzejszy obiad, kolacje czy deser ;) Jak mówi sam Jamie "te dania możesz postawić na stole w 30 minut lub szybciej; są też takie, które przygotujesz w śmiesznie krótkim czasie 10 minut

Gotowanie...to proste !
Papryka faszerowana mięsem 236

sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco nadzienie, dodałam do farszu rodzynki i cynamon. Uwierzcie, wyszło na prawdę przepysznie. Zapraszam na szybki i prosty obiad. Składniki: 4 czerwone papryki 25 dam mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 cebula 1 woreczek ryżu (ok. 10 dag) duża garść rodzynek 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Pobite gary Barbary
Placki z gotowanych ziemniaków z fetą 197

Została Wam z obiadu resztka ziemniaków z którą zastanawiacie się co począć. To idealny przepis na wykorzystanie ziemniaków nawet następnego dnia. Wystarczy ze wstawicie je do lodówki a nazajutrz dodacie kilka dodatków, ser feta i gotowe Robiłam już jakiś czas temu podobne placki z gotowanych ziemniaków , wykorzystując do nich suszone pomidory i podając ze szpinakiem. Polecam Wam serdecznie również tamten

nietylkopasta.pl
Rosół z kaczki 233

przygotowania rosołu użyłam kaczki, tym razem całej kaczki która po ugotowaniu zamieniła się w pyszny farsz do pierogów. Dzięki temu jednak kaczka dała mi dwa pyszne dania i duży obiad dla 5 osób (pierogi nawet zostały). Pysznie i ekonomicznie. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na zupy kremy – zupa kurkowa

nietylkopasta.pl
Pierogi z kaczką 297

tradycyjnej kuchni polskiej jest wiele rozwiązań umożliwiających zrobienie pełnego obiadu i wykorzystanie wszystkich składników. Podstawą bardzo często jest rosół. Mamy wiele pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu, jarzynową sałatkę którą zrobimy z warzyw. Dziś taki własnie pomysł, bazujących na rosole z kaczki który będzie doskonały na pierwsze danie. Z kaczki ugotowanej w rosole oraz z warzyw zrobicie natomiast pyszny farsz

nietylkopasta.pl
Tarta cebulowa 245

Chcecie poprawić swoją odporność?, lubicie ostre cebulowe smaki? Spróbujcie nowego przepisu na tartę cebulową Tarta cebulowa dobrze smakuje na zimno. Może stanowić dodatek do ulubionych warzywnych

I LOVE LIFE
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem 302

Z zapiekankami mamy tak, że raczej za sobą nie przepadamy. Nawet nie jestem w stanie określić dlaczego. Nie i już. Ale tutaj wpadłam po uszy i

Cook&Love
Klopsiki w sosie koperkowym 217

Klopsiki w sosie koperkowym to pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Ich smak zna pewnie większość z Was z dzieciństwa, albo sami je przygotowujecie własnym dzieciom. Są niesamowicie delikatne i jednocześnie aromatyczne. Danie jak najbardziej domowe. Polecam :) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowejpęczek koperku400 g śmietany 18%sól, pieprz, czosnek granulowanyolej rzepakowy

Krokusowy Dom
SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA - z mineralną wodą gazowaną 221

SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA Jak przygotować wyśmienitą surówkę z kapusty do obiadu - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem możecie przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Z tej ilości składników wyjdzie ok. 4 litrowe słoiki sałatki. Przepis sprawdzony, sałatka robiona już kilkukrotnie, pięknie Wam polecam, korzystajcie z przepisu. Pozdrawiam

Moja Książka Kucharska
,,Kurczak pieczony z ziemniakami i pistacjami w sosie śmietankowo-musztardowym’’ 193

pyszne ziemniaki. Sos ze śmietanki i musztardy. To wszystko posypane pistacjami. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami w sosie śmietankowo musztardowym sprawdzi się na obiad oraz kolację.Do przygotowania dania wykorzystałam produkty HELIO Natura Pistacje ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 kg kawałków kurczaka podudzia 5 małych ziemniaków 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietanki

Podróż w kulinaria
Placki ziemniaczane 139

placków w naszym domu. Tradycyjne, domowe, chrupiące z zewnątrz, miękkie i gorące w środku. Podane najczęściej ze śmietaną i jogurtem lub posypane cukrem. Można nimi zastąpić tłuczone ziemniaki do obiadu i podać do duszonych warzyw lub gulaszu z dodatkiem surówki. Składniki: 1 kg ziemniaków 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 2 średnie cebule sól i świeżo zmielony pieprz olej

Zasmakuj Kuchni
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 214

Jeśli macie kilka smacznych produktów w domu i chcecie zrobić inny obiad niż zwykle to….. polecam szaszłyki, na które możecie „nadziać” swoje ulubione dodatki. Wybrałam kurczaka (jak zawsze marynowanego całą noc, dzięki czemu jest soczysty i mocno pachnący przyprawami, w których sobie leżakował), pomidorki (stały się takie słodziutkie pod wpływem temperatury), pieczarki. Innym razem dodam ananasa

Zasmakuj Kuchni
Aromatyczne i ziołowe pieczarki do obiadu 212

Jędrne, pachnące ziołami i cebulką pieczarki smażone w całości to idealny dodatek do obiadu. Inne w smaku niż tradycyjny sos przygotowywany z drobno pokrojonych pieczarek i cebulki. Może magię smaku zawdzięczają temu, że są przygotowywane do końca w całości? Coś w tym jest… Polecam jako dodatek do dań z ziemniaków, warzyw, makaronów, kasz, mięsa. Smacznego Składniki: 12 dużych obranych

Zasmakuj Kuchni
Zupa z kurczakiem, soczewicą i marchewką 204

Bardzo aromatyczna i syta zupa. Połączenie kilku przypraw, warzyw, mięsa i składnika niespodzianki – w tym przypadku soczewicy to zawsze sukces smaku Idealna zupa na obiad. Możecie dodać do niej makaron ryżowy lub krótki makaron, np. kokardki, kolanka, itp., będzie zimą dodatkowo wzbogacona składnikami, przez co bardziej treściwa. Jak zawsze finałowo na talerzu – koniecznie – dodajcie coś świeżego zielonego

Zasmakuj Kuchni
Tortellini w sosie serowo-pieczarkowym 189

Coraz częściej sięgam po przepisy na dania bez mięsa jeśli chodzi o obiady zabierane do pracy. Mięso lubię, ale zrobione na świeżo:). Tortellini, czyli włoskie pierożki same w sobie są pyszne i wymagają niewielu dodatków, które przemieniają je w pełnowartościowe danie.  400g świeżego tortellini (znajdziemy je w lodówkach w marketach)  500g pieczarek  1 cebula 250 ml śmietany

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania