obiad - 95112 przepisów (strona:2353/6341)

Kaszotto z grzybami i parmezanem 152

grzybów. Najlepiej smakuje oczywiście z tymi leśnymi, ale my proponujemy wersję nieco bardziej ekonomiczną – z podgrzybkami i dużą ilością pysznych pieczarek. To sycące danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. A kaszę w takim wydaniu pokochają nawet dzieci. Składniki: 200 g kaszy gryczanej niepalonej lub pęczak 500 g pieczarek kilka dużych podgrzybków (lub większych pieczarek) średnia cebula

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keks 129

Dieta francuska: Śniadanie: seks i keks Obiad: keks i sex Kolacja: tylko sex Jeśli po tygodniu waga nie spadnie odstawić keks :P Artykuł Keks pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety zapiekane na puree ziemniaczanym – swojski przepis na obiad 180

sosie koperkowo-chrzanowym Pulpety w białym sosie z warzywami Pulpety jaglane w sosie pomidorowym .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Pulpety zapiekane na puree ziemniaczanym – swojski przepis na obiad pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Wrapy z kurczakiem, ryżem i warzywami 158

Wrapy z kurczakiem, ryżem i warzywami to świetny sposób na pyszny i sycący posiłek. Sprawdzą się na obiad, kolację, czy też wieczorne przyjęcie w gronie znajomych. Jeśli dbasz o linię, sos majonezowo-śmietankowy możesz zastąpić gęstym jogurtem naturalnym doprawionym sokiem z limonki. Jeśli natomiast zależy Ci na skróceniu czasu gotowania, możesz zrezygnować z dodatku ryżu, a w zamian dodać więcej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń rzymska drobiowa z suszonymi pomidorami 153

składniki wymieszać w misce, następnie umieścić w keskówce i do piekarnika. Smakuje pysznie, a dodatkowo suszone pomidory nadają pieczeni ciekawego smaku.  Można podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
AZJATYCKI BUDDHA BOWL 189

fusion to nic innego jak przepyszne krewetki, wędzony łosoś w towarzystwie idealnych soczystych owoców awokado i mango. Trochę limonki, sezamu i makaronu ryżowego dla zrównoważenia wrażeń. Course Dinner, Kolacja, Obiad, Sałatka Cuisine Azjatycka Keyword Łosoś, Awokado, Mango, Krewetki, Tatar, Makaron ryżowy Prep Time 40 minutes Cook Time 10 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Krewetki – opakowanie ok. 220g Łosoś

globuskulinarny
Placuszki jaglano-ryżowe z jogurtem kozim 170

kozim, a dokładnie z wykorzystaniem mąki jaglanej i mąki ryżowej? Chyba nie! Produkty z mleka koziego, są coraz bardziej popularne wśród polskiego rynku spożywczego. Przygotowałam super propozycję na śniadanie, obiad czy kolację dla wielbicieli produktów z mleka koziego! Składniki: 2 jaja 10g erytrytolu 50g mąki jaglanej 50g mąki ryżowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 125g jogurtu naturalnego koziego 10ml

Truskawkowa Fiesta
Kopytka 130

Podzielę się z wami swoim starym, niezawodnym przepisem - gdzie waga ziemniaków, podana jest z obranych i ugotowanych już ziemniaków, ponieważ najczęściej do przygotowania kopytek wykorzystujemy ziemniaki np. z wczorajszego obiadu. Kopytka najlepiej smakują z sosem grzybowym lub z gulaszem mięsnym . Składniki: 1 kg ziemniaków (waga obranych i ugotowanych) 250 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Ziemniaki po ugotowaniu

Świat Domowej Kuchni
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 131

SZPARAGAMI Kurczak w pomarańczach z gnocchi i szparagami to banalnie prosta potrawa która praktycznie robi się sama za to w smaku jest niebanalnie skomponowana. Course Dinner, Main Course, Obiad Cuisine Polska Keyword Kurczak, Udko, Pomarańcza, Gnocchi, Szparagi Prep Time 1 hour Cook Time 1 hour Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Udko z kurczaka - 2 porcje Gnocchi – opakowanie 500g Pomarańcza

globuskulinarny
Karkówka pieczona 185

Karkówka pieczona w całości to świetny pomysł nie tylko na pyszny obiad, ale i na domową wędlinę na kanapki. Przepis jest bardzo prosty, a karczek z rękawa wychodzi soczysty i aromatyczny. - tylko kilka łatwo dostępnych składników - sprawdzony, uniwersalny przepis na pieczony karczek - do podania na ciepło oraz na zimno do krojenia w plastry

AniaGotuje.pl
Torcik jabłkowy z galaretką. 127

Były obiady, więc teraz deser. Zwykły, staromodny... ale smaczny i tradycyjny. Na każdą okazję i bez okazji, to co?!  Zapraszam. Składniki na ciasto; 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu szczypta soli Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru, ciągle miksujemy. Kiedy piana

Radość kipiąca uśmiechem.
Żur wiejski z Tułkowic – kuchnia podkarpacka 132

zielem angielskim, który podaje się z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi smażoną cebulką i skwarkami to zupełnie inny wymiar barszczu. Ta syta, gęsta, aromatyczna zupa doskonale sprawdzi się jako kolacja albo obiad. Zapraszam do wypróbowania przepisu Koła Gospodyń Wiejskich w Tułkowicach, który znalazłam w publikacji pt. „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska

Trzeci talerz
Jajka przepiórcze ze szpinakiem 169

designem, a jednocześnie prostotą i wysoką funkcjonalnością. W sklepie WMF znajdziecie bardzo szeroką gamę elementów wyposażenia kuchni, które przydadzą się zarówno podczas gotowania, przygotowania posiłków na zimno, czy serwowania obiadów, kolacji albo słodkich deserów.   Jajka przepiórcze ze szpinakiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 100 g liści szpinaku  1 mały posiekany ząbek czosnku kawałek papryczki chili 1 łyżka pokrojonej

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiąca pieczona kaczka po chińsku 128

Kaczka po chińsku.  Kaczka pieczona po chińsku - delikatna i soczysta z chrupiącą, złotą i aromatyczną skórką.     Ten przepis na kaczkę z piekarnika zapewnia

Moja Książka Kucharska
Surówka z białej kapusty z chrzanem 143

sezonie często przygotowuję taką surówkę do obiadu. Składniki: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 2-3 łyżeczki chrzanu tartego lub ze słoiczka 1-2 łyżki śmietany lub majonezu sól, pieprz ewentualnie siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam). 2. Obraną marchew zetrzeć na średnich oczkach.  3. Dodać chrzan

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania