obiad - 94612 przepisów (strona:2352/6308)

Jaki dodatek do obiadu wybrać – marchewka z groszkiem czy może fasolka szparagowa? 105

sięgniemy po świeże, czy po mrożone warzywa i owoce, bo jedne i drugie są w stanie zaoferować nam zbliżone ilości witamin i innych składników […] Artykuł Jaki dodatek do obiadu wybrać – marchewka z groszkiem czy może fasolka szparagowa? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Sałatka z buraczkami i kapustą kiszoną do mięsiwa lub obiadu 136

Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną sałatkę z buraczkami i kapustą kiszoną. Która idealnie pasuje do mięsiwa jak i do obiadu. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: około 600 gramów buraczków – ugotowanych i obranych około 300 gramów kapusty kiszonej – lekko odciśniętej 1 mała puszka groszku konserwowego – po odsączeniu około 130 gramów 1 cebula – około 100 gramów 1 pęczek szczypiorku

Uwaga Babcia Gotuje
Nakrycie pełne 95

wino lub wódka (do przystawek), szklanka do wody. Jest to ustawienie ogólne, które modyfikujemy zgodnie z planowanym pairingiem win i jedzenia. Kieliszki do alkoholi, które mają być podawane po obiedzie (do deseru lub po nim) podawane są w komplecie ze stosownymi daniami. Szkło, szczególnie to myte w zmywarce należy dodatkowo wypłukać i wypolerować. Sole i inne środki chemiczne mogą niestety

Kate's Kitchen
smaczny gulasz mięsno-warzywny... 120

koncentrat pomidorowy i zagotować, wodę wymieszać z mąką i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu - gulasz z łopatki i warzywami jest bardzo aromatyczny, sycący, pożywny, smakuje i na obiad i na ciepłą kolację z pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona ośmiornica z ziemniakami 92

rozpływa się w ustach. Czas: Godzina Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Lata temu, podczas wakacji na kempingu we Włoszech, pierwszego dnia po przyjeździe postanowiliśmy zrobić na obiad ośmiornicę. Na pobliskim targu kupiliśmy piękną, świeżo złowioną sztukę. Po sprawieniu wrzuciliśmy ją na patelnię z oliwą. Po 30 minutach smażenia ośmiornica była twarda jak gryzaki dla Lulka. Po kolejnej pól

Niedzielny kucharz
Roladki schabowe ze szparagami FIT 130

Sezon na szparagi w pełni, dlatego będę zachęcać Was, by po nie sięgać. Ku mojemu zdziwieniu na moim blogu możecie znaleźć tylko 3 przepisy z ich

Be Fit Be Strong
Zupa z botwinki – rodzinny przepis FIT 84

A dziś, z dwóch powodów chciałabym powrócić do przepisu, który publikowałam 18 lipca 2015 roku. Po pierwsze, by nieco go odświeżyć, gdyż pierwsze zdjęcia jakie zamieszczałam

Be Fit Be Strong
Meksykańska salsa mango chili 85

Brakuje mi słów, by opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do pieczonego

Be Fit Be Strong
Pałki kurczaka pieczone na ryżu 176

Szukasz szybkiego dania na obiad, które zrobisz w jednym naczyniu praktycznie w kilku ruchach? Wypróbuj pałki kurczaka pieczone na ryżu. Przygotowuje się go w ciągu kilku minut, całość dochodzi kilkadziesiąt minut w piekarniku i posiłek dla całej rodziny gotowy! Główne składniki to ryż, woreczek warzyw na patelnie oraz pałki z kurczaka, które można opcjonalnie wymienić na całe udka z kurczaka

To Musisz Wiedzieć
Zielona szakszuka na szpinaku z papryką FIT 109

Jeżeli miałabym wybierać: śniadanie na słodko czy na słono, mówię stanowcze na słono. Nie ma to jak rozpocząć dzień od pysznej kanapki, od pysznej jajecznicy, jajka

Be Fit Be Strong
Baba a`la Rotszyld 131

roku Lucyna Ćwierczakiewiczowa, w 365 obiadów za pięć złotych, pisała o takiej babce : „W pierwszorzędnej restauracyi hotelu Brühla, na wielkiej uczcie weselnej, podano nowość. Zamiast tortu hiszpańskiego lub kremu, wniesiono ogromną babę – babę z ciasta drożdżowego , ale nie zwyczajnego, lecz gęsto natartego, zwanego piaskowem. Cała baba była wydrążona w środku o tyle, że tylko powierzchnia została nietknięta i napełniona bardzo

królestwo garów
Udka w marynacie z curry 112

Wystarczy jakaś ciekawa marynata do mięsa i obiad gotowy. Lubimy udka na wszelkie sposoby i bardzo często je przygotowujemy.  Składniki: 1 kg udek drobiowych Marynata: 8 łyżek oliwy z oliwek 8 łyżek zimnej wody 3 płaskie łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy curry 1,5 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu

Kuchnia domowa Ani
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 118

zazwyczaj podajmy na wielkanocne śniadanie. Mały talerzyk posłuży nam do zjedzenia czegoś słodkiego do kawy po śniadaniu. Na stole zostanie już tylko duży talerz w oczekiwaniu na świąteczny obiad, a Ty nie będziesz musiała, dodatkowo nakrywać stołu, wystarczy, że po każdym posiłku, zbieramy zbędne elementy zastawy .  Przy dekoracji stołu, jak i też porządkowaniu stołu sprawdzi się mały mobilny pomocnik

SMYKWKUCHNI
Najlepsze ciasto na pierogi 130

Najlepsze ciasto na pierogi. Czyli jakie? Z jajkiem, czy bez? Z zimną wodą, czy zaparzane? Każdy ma swój sprawdzony przepis. Ale dla tych, którzy nigdy jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa chrzanowa krem 108

ograniczenia mięsa. Święta wcale nie muszą być tu wyjątkiem. Mięso zajmuje czołową pozycję na świątecznych stołach wielkanocnych Polaków: są na nim wędliny, żurek z białą kiełbasą oraz pieczyste na obiad. Ja chcę Wam zaproponować w tym roku wprowadzenie małych zmian. Takim małym krokiem może być na przykład rezygnacja z żurku z kiełbasą na rzecz kremowej zupy chrzanowej. Jak zrobić zupę

Wiszniówka