Kurczak pieczony o smaku wędzonym? Tak, wiem że to dziwnie brzmi, ale jest możliwe. Taki obiad mogłabym jeść codziennie, więc... dość często robię. Zresztą z mężem uwielbiamy kurczaka pieczonego w rękawie, gdyż dobrze doprawiony jest pyszny i taki soczysty. A w tym przepisie sekretem jest sól wędzonkowa. Można ją dodawać wszędzie tam, gdzie chcemy uzyskać aromat wędzonki. Koniecznie spróbujcie
Di gotujeWarszawie a Akademii. Rzeczywiście działa. Bo kaszę wystarczy zalać zimną wodą i poczekać, tak jak zawsze, aż kasza wchłonie cały płyn. Sałatki przygotowałam więcej tak, aby była i na obiad i na kolację. Jest w lodówce i idealnie smakuje schłodzona! Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 150 g kaszy kuskus 1/2 cukinii 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki
Moja smaczna kuchniaDziś przedstawiam Wam przepis na danie z mojej ostatnio ulubionej kuchni indyjskiej. Wertując moją kolekcję książek w poszukiwaniu natchnienia na łatwy, szybki i pyszny obiad, wpadł mi w oko przepis na curry z kurczakiem i szpinakiem jednego z moich ulubionych autorów Billa Grangera. Generalnie jego książka “Simple honest food” jest kopalnią genialnych, prostych i rewelacyjnych przepisów. Nie pierwszy
karmelowydodatkiem pomidora- to pyszny, wegetariański i dietetyczny posiłek. Obiad lekki, syty , ale co najważniejsze bardzo zdrowy . Podam jaja na czerwonym ryżu. Czerwony ryż to jedna z odmian , która jest podstawą tradycyjnej medycyny chińskiej, która uważa go za najbardziej wartościowe zboże. Dlaczego? - zawiera witaminy A, D, E, a także minerały - m.in. magnez, cynk, żelazo - wpływa korzystnie na serce, układ krążenia, działa
Z Kuchni Do KuchniOstatnio rozpieszczałam Was deserami, ale jakiś obiad też trzeba zjeść🍗co by po nim można pochłonąć kawałek ciasta 😆 Może zdjęcie nie oddaje tego, ale te danie jest tak pyszne, że na pewno nie jeden niejadek będzie prosił o dokładkę😀 Mam też dla Was pewną wiadomość📢 W moich przepisach znajdziecie odnośniki do stron gdzie będzie mogli kupować składniki. Sama zakupuję się
Zdrowie i pysznie na talerzuGulasz kojarzy się z sycącym, ciężkim daniem idealnym na zimną, jesienną aurę. Ten gulasz całkowicie obala ten mit! Pełen kolorowych warzyw i różnorodnych smaków jest fantastyczną propozycją na letni obiad. Składniki: jagnięcina 1kg (można zastąpić wieprzowiną) biała cebula 2 szt ząbki czosnku 2 szt olej do smażenia mąka czubata łyżka bulion warzywny 3/4l wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
Pyry na Gazserce i działa antyrakowo. Fasola mung to super pokarm, marchewkę kochają moje dzieci, dorsz-nie trzeba go przedstawiać. Dziś u nas same dobroci na talerzu, poddane szybkiej obróbce termicznej. Obiad? wczesna kolacja? Dodaje sił, energii,radości! Składniki 250 g fasoli mung jaja wiejskie marchewka baby, u mnie mrożona dorsz filet sól ,pieprz do smaku oliwa z oliwek parmezan opcjonalnie
Z Kuchni Do KuchniTaką karkówkę można jeść na zimno jak i na ciepło. Bardzo prosta w wykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce
Kuchnia PokoleńKocham lato za kolory! Nie ma nic lepszego niż szybki, kolorowy obiad, przygotowany z miłością, inspirowany kuchnią śródziemnomorską, a tak naprawdę wymyślony z głowy, bo nie lubię korzystać z książek kucharskich. Lubię swobodę w gotowaniu, korzystam z własnej wyobraźni i gotuje często pod wpływem chwili, lubię takie gotowanie! Wena twórcza mnie nie zawodzi, zwłaszcza, gdy żar leje się z nieba
Moja smaczna kuchniajutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia KasiFasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata w wartości odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą
Oryginalny smakObiad w bardzo letnim stylu. Mloda cukinia, ostatnie już szparagi, botwinka, pierś kurczaka i pyszny drobny makaron razem z delikatnym sosem na bazie sera ricotta. Uwielbiam takie połączenia a to jest wybitnie smaczne. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które zasmakuje każdemu, jestem przekonana. Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka drobnego makaronu MINI Lubella 5 warzyw
Mango PapajaWystarczy ugotowany ryż, można użyć nawet tego, który został Wam z poprzedniego dnia, pod warunkiem że nie jest rozgotowany. Warzywa w ryżotto powinny pozostać jędrne, chrupiące. To bardzo dobry obiad na lato, pełen kolorów i smaku. Lubię kiedy warzywa, nawet po obróbce cieplnej, pozostają jędrne. Sałatka z młodych warzyw składa się właśnie z takich chrupiących składników. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDoprawić pieprzem, solą i dużą ilością oregano i bazylii. Na wierzch zetrzeć parmezan i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z patelni , Kuchnie świata , Makarony , Mięsa , Obiad Tagged: bakłażan , oliwki , parmezan , pomidory , przecier pomidorowy , wieprzowina
https:KKuchniaMniamsię takiej domowej szynki na kanapki. Wybrałam najprostszy i pewny sposób jej przygotowania czyli pieczenie w rękawie. Oczywiście wcześniej została zamarynowana. Tak przygotowana szynka doskonale nadaje się również na obiad, podana np. z sosem i ziemniakami. Składniki: 1 średnia szynka wieprzowa 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka oleju Czytaj dalej... Artykuł Szynka na kanapki pieczona
Pasja Smaku