stwierdziła, że to chyba najlepsze trufle jakie zrobiłam. SKŁADNIKI: na około 20 sztuk 1 dojrzały banan 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów 1 kopiasta łyżka kremu czekoladowo - bananowego (a`la nutella) 2 łyżki mleka w tubce karmelowego około 150 - 180 g herbatników kakao do obtoczenia trufli A jak to zrobić: Herbatniki bardzo dokładnie pokruszyć (użyłam blendera). Dodać wszystkie pozostałe składniki
Kuchnia w opałachsię nawet antytalentom kulinarnym:-) Do serniczka można użyć dowolnych miękkich owoców, ja użyłam brzoskwiń. Składniki: 2 opakowania sucharów (każde po 120 g) 400 g kremu orzechowo-czekoladowego kremu (np. Nutella, Kremuś itp.) 400 ml śmietany 36% lub 30% 3 szt. serka waniliowego Danio (każdy po 175 g) 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki gorącej wody
IMPRESJA SMAKUczekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana. 3. Każde ciasteczko zawijamy
Kuchnia Pełna PasjiSzybkie i proste ciastka francuskie z nadzieniem z nutelli. W sam raz dla niespodziewanych gości lub na karnawałowe przyjęcie. SKŁADNIKI: 1 op. ciasta francuskiego nutella 1 jajko 1. Ciasto rozłożyć na płasko. Pociąć w prostokąty (u mnie poziomy "pasek" dwóch ciastek miał ok 6 cm wysokości i 15 cm szerokości), nałożyć po łyżeczce nutelli i zawinąć ciastka. 2. Brzegi dobrze
Kto ugości moich gości?naleśnik właśnie z nią :) 3 jaja 2 szklanki mąki 2 szklanki maślanki 1 łyżka oleju z pestek winogron borówki nutella Jajka, mąkę i maślankę miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy oleju i borówek. Porcje ciasta wylewamy na patelnie, obsmażamy z dwóch stron , smarujemy nutellą zawijamy i gotowe :) Smacznego
Cukier&PuderCześć! Wypróbowałam ten przepis z ciekawości czy będzie to w ogóle przypominać smak nutelli i wyszło całkiem dobre choć na pewno nie smakuje dokładnie jak nutella. czekolada mleczna lub gorzka 100g ok 100g orzechów laskowych Orzechy rozkładamy na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 10 minut. Następnie oczyszczamy z łupin i blendujemy
Cukier&PuderPyszne awokado - pyszny krem :) Próbowaliście? Jak nie to gorąco zachęcam do zrobienia :) Niczym nutella, tylko o wiele wiele zdrowszy :P Potrzebne nam jest: - połowa awokado - 1 czubata łyżeczka kakao - 1 łyżeczka miodu - 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Awokado należy obrać, wydrążyć środek (w drugiej połówce warto zostawić pestkę, dzięki czemu reszta awokado zachowa świeżość na dłużej). Pokroić na średniej
Zdrowie na języku :Pciasto absolutnie nie do zjedzenia w upalny dzień, jest co prawda mokre, ale nie rześkie, nie jest ciężkie, ale na pewno nie można go nazwać lekkim. Czekolada, śliwka, nutella, alkohol, do tego cynamonowa nuta w cieście to smaki wybitnie jesienno-zimowe. murzynek (piekłam na blaszce o wymiarach 22 x 29 cm) 3/4 kostki margaryny 4 jajka 3 szklanki mąki
bistro mamaprzygotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 6,00 zł SKŁADNIKI: (ciasto naleśnikowe) 2,5 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 jajka szczypta soli Nutella Orzechy włoskie PRZYGOTOWANIE: Do naczynia wbijamy 2 jajka i dodajemy szczyptę soli. Dolewamy wodę i mleko. Dosypujemy mąkę i wszystko razem łączymy w jednolita masę. Na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną
kulinarnyJaoceńcie :)" Składniki : 2 jajka 100 g cukru 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 330 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g margaryny masa czekoladowa (np. Nutella) Sposób przygotowania: Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem, dodajemy mleko i rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. W drugiej misce łączymy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Następnie przesypujemy suche
Słodkie Przyjemnościjajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g mąki 70 g mleka w proszku 100 g orzechów laskowych dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej ½ opakowania kremu czekoladowego typu nutella 50 g orzechów laskowych do dekoracji Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy. Do oddzielnej miski wsypujemy proszek do pieczenia
Słodkie Przyjemnościzestawieniem ze znajomymi. Po dodatkowe propozycje zapraszam na Fanpage . Smacznej zabawy! Wasze ulubione przepisy (najbardziej popularne przepisy z 2014 roku) : 1. Gulasz z szynki wierzowej / 2. Ciasto nutella / 3. Sos żurawinowy / 4. Szybkie batoniki bez pieczenia / 5. Krem mleczny / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem
Słodkie Przyjemnościwiele zmian, a w związku z tym nieco zmieniło się również moje menu. Efektem tego były kolejne kuchenne eksperymenty, a wśród nich mug cake orzechowo-migdałowy ( KLIK ) i domowa Nutella ( KLIK ). Wszystko pyszne i zdrowe, ale w końcu obudził się we mnie sentyment i jednak zatęskniłam za swoim idealnym śniadaniem ( KLIK ), ale postanowiłam wprowadzić kilka drobnych zmian. Otręby owsiane
peanutbuttermonsterskładniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim
Mix smakususzonych, daktyli itp.) ½ szklanki ulubionych orzechów, pokrojonych bardzo drobno lub zblendowanych w malakserze (na drobne kawałki, nie na mączkę) 3 łyżki kakao ¼ szklanki mleka 4 łyżki kremu orzechowego typu Nutella aromat orzechowy lub waniliowy 2 łyżki syropu orzechowego* (opcjonalnie) Do dekoracji: 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady ½ szklanki orzechów drobno posiekanych *syropy dostępne są w większych supermarketach, czasami można
Mania Gotowania