zawsze jakaś drobnostka się nam trafiła...znowu zaczynam być sentymentalna. Otóż po zastanowieniu stwierdziłam, że dzieci lubią najbardziej łakocie, a co za tym idzie czekoladę czyt. nutella;) Nic prostszego jak w ten dzień (i nie tylko w ten) poczęstować ich wspaniałymi krucho-drożdżowymi rogalikami z nadzieniem nutelli. Zapraszam... Skala smaku 10/10 są to moje ulubione rogaliki, do których najczęściej wracam
Kubki smakuNajlepszy, najbardziej puszysty sernik w ostatnim czasie. Ser i nutella to zabójcze połączenie. To nie jest zwykła kakaowa zebra o no no! Sernik do najtańszych nie należy ale raz w życiu powinno się go spróbować! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm w 180 stopniach przez 60 minut. Spokojnie od góry wygląda jak spalony ale to dlatego że ostatnia warstwa
Pychotkaaadodaj sól, jaja, resztę cukru i mleka i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj aż kula ciasta będzie odchodzić od ręki. Odstaw do wyrośnięcia na 45 minut. Międzyczasie przygotuj krem a'la nutella. Upraż orzechy laskowe na suchej patelni i ściągnij z nich brązową skórkę.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Daktyle zagotuj w mleku i dodaj do nich ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną. Wszystkie
Z Kuchni Do KuchniPyszna przekąska albo słodki obiad lub śniadanie. Nieco zdrowsze naleśniki z mąki gryczanej z pyszną słodką nutellą i mielonymi migdałami. Jak wiadomo, do nutelli idealnie pasują orzechy a nutella idealnie pasuje do naleśników. No cóż, pyszne. Warto spróbować
Milion Smakówdrożdży 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka pół szklanki kwaśnej śmietany 25 dag margaryny 5 jaj 1 duże opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli dowolne nadzienie np. masa makowa, marmolada, nutella itd. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Drożdże rozetrzeć ze śmietaną, jajka ubić z cukrem, mleko lekko podgrzać. Następnie połączyć wszystkie składniki w dużym naczyniu (ciasto bardzo mocno wyrasta). Chwilę wyrabiać
Praktyczna plorzechowa, czekoladowa, zdrowa i bez sztucznych dodatków <3 Ponadto błyskawiczna w przygotowaniu, tańsza niż oryginał, bez oleju palmowego czy cukru (brr...). Czy muszę bardziej Was zachęcać? Domowa, dietetyczna Nutella znakomicie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, owsianek, kanapek czy też jako dip do świeżych owoców. Polecam gorąco! Składniki: 200 g orzechów laskowych 2 czubate łyżki ciemnego kakao
Chocolate Muffin Blogkawusi, bez wyrzutów sumienia. Ten przepis będzie także idealny dla miłośników masła orzechowego. Ja od niego uzależniłam się całkiem niedawno, bo wcześnie przekonana byłam, że to podobnie jak nutella samo zło. Ale zaczęłam czytać i okazało się, że jest ono bogate w tłuszcze nienasycone, które wcale dla naszej diety takie straszne nie są, a dodatkowo zawiera witaminy z grupy
Cynamonowe szczęścietartym żółtym serem lub ketchupem. Fantazji tego dania nie ma granic: polane samą śmietaną, szalotką, wędzonym boczkiem lub szynk ą , serem owczym, również wyśmienicie smakuje na słodko - z dżemem, nutell ą , twar o giem, czy tylko posypane cukrem pudrem oraz cynamonem. Smacznego
kgwjanczewoniezła para. Tosty są pyszne i sycące. Przyrządzam tosty z pesto i serem cheddar , czy tosty z grzybami . Moje dzieci oczywiście lubią tosty na słodko, jak tosty z nutella . Ja jednak wolę bardziej wyrafinowane smaki, więc tosty wytrawne jak tosty z gorgonzola i gruszką to dla mnie zdecydowanie numer jeden! Tosty z gorgonzola i gruszką Składniki: 2 porcje 2 kromki
codojedzeniaNutella ze śliwek to połączenie śliwek i kakao,bez konserwantów Smaczny dodatek do pieczywa na śniadanie lub do naleśników. Składniki: 2,5 kilograma śliwek 1 kilogram cukru 1 op. cukru waniliowego 200 gram gorzkiego kakao Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, usuwamy pestki, mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, smażymy przez 2 godziny ciągle mieszając. Dodajemy cukier
Bajeczna Kuchniaspód: 100 g masła 200 g mąki 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko nadzienie: 500 g śliwek cynamon nutella kruszonka: 50 g mąki 1 łyża kakao 30 g masła Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy na małe kawałeczki. Dodajemy jajko i cukier puder, wyrabiamy ciasto. Owijamy je folią spożywczą
KuchcikoweLovełyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka 100 g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 500 g śmietany 30% 100 g kremu orzechowego np. Nutella 300 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki likieru pomarańczowego Do dekoracji: 400 g śmietany 30% trochę kakao kilka belgijskich pralinek (owoce morza) Wykonanie: Nadzienie: Śmietanę zagotować doprowadzając do wrzenia
MyCookBook.plTruskawki w syropie balsamicznym: 600 g truskawek 40 g fruktozy (lub 80 g cukru) 100 ml wody 2 łyżki octu balsamicznego Dodatkowo: olej do smażenia naleśników krem czekoladowy np. Nutella Wykonanie: Naleśniki kakaowe: Wszystkie składniki na ciasto bardzo dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na 10-20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu powinniśmy
MyCookBook.plmasę. Wyjmujemy z miski i dzielimy na 6 części. Każdą z części rozwałkowujemy formując koło. Koło dzielimy na 8 trójkątów. Nakładać na każdą część powidła lub inne nadzienie (np Nutella). Zwijamy rogaliki zaczynając od podstawy każdego trójkąta. Smarujemy białkiem. Pieczemy w temp. 170st ok 20 min, do zrumienienia. Wychodzi około 50 rogalików
Gotowanie moimi oczamiEfekt przedświątecznych porządków w szufladach ze słodyczami Składniki "baza", 500g ciastek, wafli, biszkoptu, bueno itp. margaryna, 100g nutella, 2 pełne łyżki cukier puder, 3-4 łyżki rum, 4łyżki żurawina, 2-3 łyżki migdały siekane, 2-3 łyżki czekoladowa posypka Przygotowanie Godzinę wcześniej wyjmujemy margarynę z lodówki, musi być bardzo miękka. Składniki z "bazy" mielimy w malakserze, przesypujemy do dużej miski
Gotowanie moimi oczami