malinami to idealna przekąska na słodko dla dwojga. Pyszne ciasto francuskie, krem czekoladowy i kwaśne owoce - perfekcyjne połączenie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g malin nutella (1/2 małego opakowania) cukier puder do posypania 1 żółtko 1. Z ciasta francuskiego wyciąć serduszka. 2. Każdy kawałek ciasto rozsmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie rozsmarować krem czekoladowy i dodać
Ugotowaćmleka 65 g miękkiego masła 4 łyżki cukru 2 jajka (1 do ciasta i 1 do posmarowania rogalików) cukier z prawdziwą wanilią (do smaku) szczypta soli krem czekoladowy, np. nutella Mleko wlać do rondelka i lekko podgrzać, następnie mleko wlać do szklanki, dodać cukier i drożdże. Wszystko połączyć, np. za pomocą łyżeczki i ostawić na około 5 minut. Następnie zabieramy
UgotowaćGorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO PTYSIOWE: * woda – 150 ml * masło – 60 g * mąka pszenna – 85 g * jajko – 2 szt KREM CZEKOLADOWY : * budyń czekoladowy – 60 g * mleko – 2 szkl * nutella – ok. 100 g * orzechy włoskie – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę smarujemy tłuszczem, skrapiamy po całości wodą. Piekarnik nagrzewamy do 200C. CIASTO: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone masło
Ostra na Słodkośredniej wielkości pączki: przygotowany rozczyn 350 g mąki pszennej 3 czubate łyżki kakao szczypta soli 40 g cukru 3 jajka w temperaturze pokojowej 170 miękkiego masła Dodatkowo: Nutella do nadziewania pączków 1 dokładnie roztrzepane jajko, do smarowania pączków cukier puder do posypania lub lukier mąka do podsypywania papilotki do muffinków CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN CZAS WYRASTANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary ArtProdukty potrzebne: mleko 1Litr mąka 500Gramów jajko 2Sztuki płatki owsiane 150Gramów woda do płynnego ciasta olej 1/2Szklanki cukier 50Gramów cukier wanilinowy 1Łyżeczka sól 1Szczypta dżem,nutella do posmarowania Sposób przygotowania: 1.Wszystkie składniki miksujemy blenderem, mieszamy trzepaczką na płynne ciasto. 2.Rozgrzewamy maluteńko oleju na patelni i nabieraczką nakładamy aby wyszły cienkie, obsmażamy po minucie z dwóch stron. 3.Smarujemy dżemem lub nutellą
pichcisztoTortilla with banana Składniki. 2 szt. tortilla 2 banany 2 łyżki nutella Wykonanie. Na tortilli położyć banan i przyciąć boki. Tortillę posmarować nutellą, położyć banan i zwinąć. Pociąć w słupki, najlepiej po 2 cm. Takie są najwygodniejsze do jedzenia. W każdy słupek wbić wykałaczkę, aby się nie rozwijały. Wstawić do piekarnika na 15 minut,temp.180 stopni. Po wyjęciu odczekać parę
Kulinarny karnet Christopherabiszkopt do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Boki biszkoptu oddziel od formy dopiero po jego całkowitym ostudzeniu. KREMY: Śmietana kremówka i mascarpone muszą być bardzo dobrze schłodzone, najlepiej dzień wcześniej. Nutella może mieć temperaturę pokojową. KREM NUTELLOWY: Mascarpone i Nutellę zmiksuj krótko, ale dokładnie na gładki krem. Krem schowaj do lodówki na czas przygotowywania pozostałych składników tortu. KREM ŚMIETANKOWY: Śmietanę kremówkę
Słodko-Słony Świat Ilonykokosowe – ok. 200 ml * mleko – 100 ml * jajko – 2 szt * wiórki kokosowe – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 50 ml DODATKOWO : * nutella – 200 g * polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy obydwa mleka , roztrzepane jajka , kokos i olej. Dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki
Ostra na Słodkołyżeczki - prawdziwe masło – 100 g - cukier drobny – 0,5 szkl - jajka – 2 szt - laska wanilii – 1 szt - jogurt naturalny – 125 ml - krem czekoladowy (np. nutella ) – 5 łyżek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ! Masło ucieramy mikserem do miękkości. Dodajemy cukier i ucieramy na wysokich obrotach przez kilka minut , aż cukier
Ostra na Słodkocytryna – 2 szt * żelatyna – 1 łyżeczka * woda – 1/4 szkl * cukier – ok. 3 łyżki KREM CZEKOLADOWY : * mascarpone – 170 g * śmietana 36% – 100 ml * nutella – 60 g DODATKOWO : * marmolada truskawkowa – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku. Mąki przesiewamy
Ostra na Słodkokawusi! Polecam! SKŁADNIKI: MASA MLECZNA: *mleko – 1/4 szkl * drobny cukier – 1/4 szkl * prawdziwe , dobrej jakości masło – 175 g * mleko w proszku – 1 szkl MASA NUGATOWA: * nutella / krem orzechowy – 180 g *prawdziwe , dobrej jakości masło – 100 g * kakao – 1 łyżka * orzechy laskowe – 150 g DODATKOWO: * wafle / andruty – 4 szt * czekolada + orzechy
Ostra na SłodkoSkładniki: 140 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii (dałam cukier waniliowy) 1,75 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Nutella (ok. 1/2 szklanki) Muffinki z Nutellą - Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie powoli wsypywać cukier i cukier waniliowy. Dalej
Słodka StronaFanów Nutelli, Czekolady, Orzechów Laskowych i wszystkich słodyczy powstających z tych składników nie trzeba długo przekonywać do tego mazurka. Nutella z kawałkami orzechów laskowych, mleczna masa na bazie mleka w proszku, czekolada i dużo, dużo orzechów laskowych - poezja dla podniebienia... Mazurek z Nutellą, Mleczną Masą i Orzechami Laskowymi - Składniki: ciasto: 120 g mąki pszennej 80 g mąki krupczatki
Słodka Stronamasła 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej niepełne 2 szklanki mąki 2 jajka ok. 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao szczypta soli ok. 350 g kremu Nutella ok. 50 g orzechów laskowych olej sos czekoladowy (opcjonalnie) Czekoladowe Naleśniki z Nutellą - Sposób przygotowania: Naleśniki: Masło roztapiamy na niedużym ogniu. Następnie dodajemy czekoladę i podgrzewamy do jej rozpuszczenia - studzimy. Pozostałe składniki
Słodka StronaBabeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli. Babeczki Ferrero Rocher - Składniki: Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej 3 jajka niepełna szklanka cukru cukier
Słodka Strona