wystygnie. Oczywiście możemy użyć gotowej, ale ta przygotowana samodzielnie jest dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo
Kocham CzekoladęProste i pyszne maślane bułeczki drożdżowe smakują wyśmienicie same w sobie jak i również posmarowane masłem, nutellą czy dżemem :). Świetne na śniadanie, kolację czy słodką przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na rozczyn: 30 gram świeżych drożdży, pół szklanki ciepłego mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru Pozostałe składniki: 4 szklanki mąki pszennej, ja użyłam tortowej 100 gram masła/margaryny
Blog kulinarny S9.PLmożna udekorować wedle własnego gustu, są dobre na każdą okazję, a szczególnie na dziecięce przyjęcia. W tym przepisie wykorzystuję serek mascarpone do połączenia ciasta, ale równie dobrze można wykorzystać nutelle i różne smakowe ciasteczka. Kompozycje smakowe są ograniczone tylko naszą wyobraźnią. Jeśli szukasz pewnego przepisu wkrótce na SmartBake.pl pojawią się inne odsłony tego przysmaku. Jeśli podoba Ci się ten przepis
SmartBake.plcukierni Domowe pączki, zawierają same naturalne składniki. Dżem do ich wypełnienia możemy przygotować sami i jest to preferowana przeze mnie opcja. Możesz je wypełnić również domowym budyniem (przepis) , nutellą lub różnymi curd’ami. Ja wybrałam (trochę z przypadki spieniony, puszysty lemon curd. Muszę przyznać, że był to dobry wybór. Słodkość pączków została idealnie zbalansowana przez kwaskowy smak tego kremu
SmartBake.plidealny wypiek na chłodne miesiące, dzięki porządnej dawce czekolady natychmiast poprawia humor:) Do mojego ciasta z czekoladą użyłam orzechów laskowych, przez to ciasto w smaku przypomina trochę Nutellę. Jeśli wolicie, użyjcie innych orzechów, na przykład włoskich. Ciasto orzechowe z czekoladą jest błyskawiczne w przygotowaniu, całość wystarczy tylko szybko wymieszać trzepaczką i przełożyć do blaszki. Dodatkowych walorów smakowych dodaje
Lekcje w kuchnirozpływającą się w ustach pianką śmietankową. Niebo w ustach! Ciasto nie jest trudne w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. Polecam! Składniki: Spód ciasta: 250g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka śmietankowa: 500ml śmietanki kremówki 1 przezroczysta galaretka 1 szklanka gorącej wody Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach świeże owoce- u mnie truskawki, borówki i winogrona
Blog z Apetytemmożna polać ciasto , babkę , tort , czy wiele innych wypieków. Jeżeli zostawimy ją na noc w lodówce, to polewa zgęstnieje i będzie niczym krem czekoladowy do smarowania (taka a'la nutella). Takim wystudzonym kremem z polewy czekoladowej można też przełożyć, albo udekorować tort. Polewa czekoladowa - przepis: Składniki do dekoracji ciasta o średnicy ok. 21-24 cm: 50 g masła
Kuchnia Łukaszaogniu, nie zapominając o mieszaniu. Odstawić do wystygnięcia. Zimną masą przełożyć wafle i odstawić do stężenia. Jakby masy było Wam za mało, można zrobić podwójną porcję lub użyć dodatkowo nutelli lub ulubionego dżemu
Anielskie wypiekiwyszły ładne okrągłe placki), ja smażyłam na dużej i wyszły mi trochę niekształtne. Podawać gorące :) U mnie z miodem z mniszka lekarskiego i borówkami amerykańskimi. Można podawać również z nutellą i truskawkami lub z syropem klonowym. Smacznego! Pancakes Pancakes Pancakes Pancakes
moj przepis narobimy rach-ciach. W smaku jest uniwersalny. Tzn. bez problemu zjedzą go dorośli i dzieci. Świetnie pasuje do sera, wędlin ale też do słodkich smarowideł – dżemów czy brrr nutelli. Możecie dodać tutaj jakiś nasion np siemienia, pestek słonecznika czy dni, a nawet maku. Przepis na chleb pszenny codzienny pochodzi z książki „Chleb Domowa piekarnia” Piotra Kucharskiego. Przyznam
Mieszam w Garnkurazem wersja cytrynowa. Za niego kocham Amerykę i ten kto go wymyślił był geniuszem. To ciasto można traktować nie tylko jako deser, ale także śniadanie. Idealnie smakuje z dżemem , nutellą czy nawet serkiem typu philadelfia. A najważniejsze, że to idealny sposób na miękkie i brązowe banany, których nie zdążyliśmy zjeść w porę. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPieczywo wcale nie musi być świeże – wręcz przeciwnie, śmiało możemy wykorzystać do tego celu lekko czerstwe już pieczywo zalegające nam w chlebaku. Podane z cukrem pudrem albo dżemem, nutellą, kremem orzechowym albo na słono – są idealnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i podwieczorek, czy też kolację na ciepło! Każdy z przyjemnością będzie zajadał! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * pieczywo
Ostra na Słodkodomu, moje dziecko wymyśla coraz to nowsze zachcianki. Przeglądając moją książkę kucharską z dzieciństwa, Maja natrafiła na grzanki z jajkiem, Kubusia Puchatka. Zażyczyła sobie jednak, by były z nutellą. Nie wiem nawet, skąd ją zna, bo ja nigdy nie kupiłam tego produktu i nie będę komentować, co o nim myślę ;) W szafce natomiast znalazłam słoiczek tahini z kakao. Jeśli
Mienta blogmożna wzbogacić różnymi dodatkami. Ja posypałam sezamem i dodałam kawałeczki czekolady, ale to może być też np. czarnuszka, orzechy, żurawina. Świetnie też smakują ze słodkimi dodatkami np. dżem, miód, nutella. 500 gramów mąki pszennej tortowej 7 gramów suchych drożdży lub 25 gramów świeżych 350 ml. mleka 3 łyżki roztopionego masła lub oleju 1 łyżka cukru pół łyżeczki soli Świeże drożdże
Andzia Pichci