czyli pasta orzechowa zatopiona została w masie kakaowej. Smak: Co nas uderzyło od razu po otwarciu papierka? To zapach! Cudowny aromat gorzkiej czekolady wymieszany z uwielbianą przez większość osób Nutellą. No to nie ma na co czekać tylko próbować! W ustach kostka rozpuszcza się powoli ale z czasem nabiera tempa i po chwili w buzi mamy gęste błotko, które(...)herbacie i to również jest cudowny sposób aby szybko uwolnić laskowe smaki :) Podsumowanie: Gdyby tak rozpuścić całą tabliczkę i przelać do słoiczka to otrzymalibyśmy wspaniałą wersję deserowej Nutelli, nie za słodkiej, nie za tłustej z wyraźnym smakiem kakao i pasty orzechowej. Czysty ideał od którego nie można się oderwać :D Dla fanów czekolad Vivani to jest smak obowiązkowy
Candy PandasDlatego przychodzę Wam z pomocą. Namieszamy tu trochę smakiem kokosowym i przyśpieszymy pracę nad tym przysmakiem BLW. Przepis jest prosty, a masełko możecie wykorzystać również jako bazę do domowej nutelli: Coś lepszego niż nutella. Przepis na masło orzechowo – kakaowe. Pamiętajcie, że masła tego typu można znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością, na giełdach rolnych, w sklepach z kaszami
KrupeczkiSyrop z daktyli to jeden z zamienników cukru. Możesz go kupić w sklepie, jednak najlepszym wyjściem jest zrobienie go samodzielnie w domu. Nie wymaga to wiele
Via Gustoużyłam wiśniówki. Składniki na krem: 250 g śmietany kremowki 36 % 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w odrobinie gorącej wody + 8 łyżek nutelli w temp. pokojowej Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i ostudzoną żelatynę. Dodać porcjami ser mascarpone i delikatnie wymieszać. Z masy odjąć 1/3 do miseczki(...)reszty dodać nutellę i wymieszać aż składniki się połączą. Składniki na konfiturę w wiśni: 1 kg wiśni, 1 kg cukru Wiśnie umyj, osącz, oderwij ogonki i wydryluj nad głębokim naczyniem, aby spływał do niego sok. Następnie przełóż owoce do rondla i zasyp cukrem na noc. Nazajutrz smaż bez dodatku wody. Część syropu możesz odlać do butelek i pasteryzować
ClauditteMissCookingkruszonką. Nie sposób się od nich oderwać ... 😊 No i ten zapach! Jako nadzienia możemy użyć nie tylko prażonych jabłek, jagód, malin czy innych owoców, ale i np. powideł czy nutelli (wersja dla fanów bardziej słodkich ciast). Składniki: 2 szkl. mąki pszennej tortowej 4 czubate łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1/2 szkl. mleka 75 g masła(...)znowu na stolnicę, posypaną mąką, rozwałkowujemy na placek o grubości 0.5 cm. Wycinamy prostokąty, każdy nacinamy jak na zdjęciu poniżej i na nienaciętą część nakładamy prażone jabłka (bądź smarujemy nutellą). Składamy do środka najpierw prawą, nienaciętą stronę, a na nią lewą - ponacinaną w paski. Wierzch posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 25 minut
Walijskie Pichceniepieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 210 C. Po wyjęciu posypujemy czekoladą. Ciastka z ananasem. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego puszka ananasów nutella cukier puder Ciasto trzeba rozwinąć i wyciąć z niego krążki o centymetr większe niż krążek ananasa. Ananasa układamy na cieście, dajemy po 1 łyżeczce nutelli w środek i posypujemy
Niuniokiefekt WOW:) *na 30 sztuk Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 4 żółtka na nadzienie: 5 łyżek kremu typu nutella 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła czereśnie poziomki truskawki dodatkowo: masło i mąka do foremek Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Szybko(...)zjedzie z boków foremek, znaczy to, że było zbyt ogrzane. Wtedy następną turę babeczek schłodzić w lodówce przed pieczeniem już w foremkach. Do wystudzonych babeczek nałożyć do odrobinie nutelli. Truskawki pokroić w plastry, czereśnie wydrylować. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać budyń i ugotować na gęsto. Gorący budyń przełożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamocno podgrzać (odstawić z ognia), wsypać pokruszoną czekoladę i pozostawić na 4 minuty. Następnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (uważać aby nie stężała) Ma mieć konsystencje nutelli. Jeśli wam stężeje za mocno podgrzejcie ją bardzo delikatnie. Do nasączenia tortu użyłam soku pomarańczowego. Wykonanie: Pierwszy blat biszkoptowy umieśćcie na podstawce do tortu (możecie umieścić tam trochę(...)kremem ganache i przykryjcie ostatnią częścią biszkoptu. Nasączcie i schłodźcie w lodówce około 1 godziny. Ganache do posmarowania tortu z wierzchu musi być schłodzony, ale o konsystencji nutelli. Posmarujcie takim kremem tort z wierzchu. Postarajcie się równo go pokryć. Schłodźcie w lodówce około 20 minut. Schłodzony tort oprószcie sypkim kakao, używając do tego pędzelka. Teraz
Piekarz-Kucharz-Garkotłukserka mascarpone 100 ml wody 1 lekko czubata łyżeczka zmielonej kawy – u mnie COFFEE LATINO – 100% Arabica CoffeeNation 1 pełna łyżka kremu czekoladowego – u mnie nutella 2 francuskie ciasteczka (paluszki) Brześć około 2-3 łyżki ryżu preparowanego sos czekoladowy listki świeżej mięty Przygotowanie: Kawę mielimy w młynku. 1 lekko czubatą łyżeczkę zalewamy 100 ml przegotowanej wody, dokładnie mieszamy(...)misy blendera przekładamy połowę serka mascarpone, wlewamy jeszcze ciepłą kawę, dodaję krem czekoladowy (u mnie nutella) i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy resztę serka i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Na dnie szklanek/pucharków układamy połamane ciasteczka francuskie. Następnie nakładamy krem, na wierz wysypujemy ryż preparowany, a całość polewamy sosem czekoladowym. Zdobimy listkami świeżej mięty i podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiZapewne przepisy na NUTELLA z awokado znacie , a ja się tylko powtarzam , jednak takie dania to u mnie na co dzień się nie jada.Teraz , gdy próbuję skupić się na zdrowym odżywianiu , robię przepisy które sprawiają ,że dania są lekkie, fit i smaczne.To mazidełko jest cudownie smaczne , ponieważ nieznoszę nutelli .Jednak z całym szacunkiem , to jest wyśmienite i polecam.Przepis bierze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszklanki wody mineralnej lekko gazowanej 1. 5 szklanki mleka 2 łyżki oleju np. Kokosowego 2 łyżki cukru np. Kokosowego Szczypta soli 2 jajka 2 szklanki mąki Powidła malinowe Nutella Olej kokosowy lub inny do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego(...)pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego
Gotowanie Patkidosypuję jej sobie jeszcze dodatkowo z solniczki. Cukier zastępuję zdrowymi odpowiednikami: cukrem kokosowym, daktylami, bananami, suszonymi owocami. Proponuję spróbować paru rzeczy z moich przepisów. Zrozumiecie mnie wtedy. Zacznijcie od nutelli: Coś lepszego niż nutella. Przepis na masło orzechowo – kakaowe. Jem różnorodnie. Stosuję wiele rodzajów mąk. Staram się co tydzień przygotowywać inne mięsa. Odkrywam nowe smaki. Uczę się. Czerpię
Krupeczkiwłasnoręcznie jest świeżutkie i nie ma wnim zbędnych wypełniaczy. I ten zapach piekarni w domu … ahhhh. Dziubasek często zajada bułki posmarowane dobrym, zdrowym kremem. Przepis na domową nutellę do posmarowania bułeczek znajdziesz tu: Coś lepszego niż nutella. Przepis na masło orzechowo – kakaowe. Pszenno – kukurydziane bułki z kaszą jaglaną 1 szklanka wody 30 gramów drożdży (świeże
Krupeczkiszkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao krem: 0,75 l mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego 200 g masła w temperaturze pokojowej dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450g) 12 herbatników jasnych 12 herbatników ciemnych wierzch: 300 ml śmietany 30% 2 łyżki(...)stopni na około 20 minut. Biszkopt studzimy. krem: Na mleku gotujemy gęsty budyń. Budyń studzimy. Ostudzony budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej oraz 2 łyżkami kremu czekoladowego typu Nutella. wierzch: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i opcjonalnie fix-em do śmietany Wykonanie: Na ostudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, przykrywamy jasnymi herbatnikami. Herbatniki smarujemy warstwą dżemu z czarnej
Bon appetit mon amiestarta z 1/2 cytryny • 2 jajka • 200 g mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego • 3 łyżki soku z cytryny • 2 łyżki nutelli • cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni C. Formę na babkę o pojemności 2 litrów wysmarować masłem i oprószyć mąką. 2. Masło utrzeć z cukrem(...)razem z proszkiem do pieczenia i solą. 5. Gdy składniki się połączą, dodać jogurt, sok z cytryny i zmiksować do połączenia się składników. 6. Odłożyć 1/3 ciasta i dodać nutellę. 7. Gotowe ciemne ciasto przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć jasne ciasto. 8. Piec przez około 40 minut do suchego patyczka. 9. Formę odstawić na kratkę na 10 - 15 minut
W mojej kuchni