nalewka - 4783 przepisów (strona:217/319)

“W słoiku” – recenzja 180

tego magicznego rytuału. Kasia Marciniewicz, czyli chillibite.pl, dzieli się sprawdzonymi przepisami prosto ze swojego kredensu. Znajdziemy w nim pomysły na konfitury, kiszonki, granolę, pesto, dressingi do sałatek, suszone owoce, nalewki czy pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie

Ugotowane pozamiatane
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 155

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-suszonymi-pomidorami/ MieszamWGarnku     Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Skąd wywodzi się drink Caipiroska? 219

zrobić Caipirinhę. Jeśli nie to wystarczy Lubuski Vodka i również można uzyskać oryginalny, ciekawy smak drinka. Artykuł Skąd wywodzi się drink Caipiroska? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl

Drinkologia
Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie 258

stopni i spryskanym wodą. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-pszenne-drozdzach-szybkie/ MieszamWGarnku   Artykuł Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jak przygotować alkohol o odpowiednim stężeniu. 204

składników otrzymasz 1 l alkoholu o potrzebnym stężeniu.  T a tabelka przyda Ci się gdy potrzebujesz alkohol o innym stężeniu niż można kupić w sklepach np. gdy przygotowujesz nalewki.  Potrzebne             Ilość

Przepisy i porady kulinarne
Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką 179

stopniach, do suchego patyczka. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-rabarbarem-kruszonka/ MieszamWGarnku       Artykuł Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Nalewka z młodych listków porzeczki czarnej ( dobra na nieżyty jelit i żołądka ). 125

Krzew Czarnej porzeczki Składniki : 2 szklanki młodych listków porzeczki czarnej z ogonkami 2 l czystej wódki 40 % 20 dkg cukru sok z 1 cytryny Sposób wykonania :   D o nalewki zbieraj tylko listki młode, czyste nie zainfekowane przez choroby lub szkodniki ! Zebrane liście dokładnie opłucz, osusz, wrzuć do czystego, dużego słoja. Zalej wódką tak, aby liście były całkiem zanurzone

Przepisy i porady kulinarne
Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany 215

masłem i jajkiem 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/botwinka-zupa-mlodych-buraczkow-bez-smietany/ MieszamWGarnku   Artykuł Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi 170

mieszamy i smażymy niewielkie ok 5 cm placuszki. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placuszki-bananowe-platkami-owsianymi/ MieszamWGarnku Artykuł Placuszki bananowe z płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tarta ze szparagami i serem 178

Przed podaniem tarty, posypujemy ją płatkami. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/tarta-ze-szparagami/ MieszamWGarnku     Artykuł Tarta ze szparagami i serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sernik Królewski 237

stopniach. Studzimy w piekarniku. Sernik najlepszy jest na kolejny dzień. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-krolewski/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik Królewski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Słowacki Raj i dwa dania górskie - clafoutis i kasza ze skwarkami 171

mieszamy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy pół godziny. Wieczorem trzeba było się rozgrzać. Idealny do tego był lokalny trunek TATRATEA. To, jak sama nazwa wskazuje, nalewka herbaciana, ale występuje w wielu ciekawych smakach. Mój ulubiony zbójnicki, czyli zioła z malinami. Moc - 72% :) Tego dnia poznaliśmy Roberta z Rzeszowa, który jest mistrzem w wyrabianiu domowych alkoholi

Kryzysowa Książka Kucharska