“W słoiku” – recenzja

“W słoiku” – recenzja

“W słoiku” – recenzja

Przetwory to polska tradycja. To wspomnienia z dzieciństwa i dziecięcy podziw dla słojów w spiżarni dziadków. To wspomnienia ulubionych smaków i silnych męskich dłoni otwierających słoik. To też codzienne półprodukty np.pomidory ze słoika, które skracają czas przygotowania zupy pomidorowej, gdy wracamy późno z pracy. To sposób na niemarnowanie żywności, jeśli mamy własne drzewo owocowe, które produkuje 200 kilo owoców, które dojrzewają wszystkie na raz. To przechowywanie smaków lata na długą zimę, kiedy se... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kamila TokarskaKamila Tokarska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, przetwory, wiśnia, pesto, do pracy, malinowe, sosy, imbir, zupa pomidorowa, frużelina, boczek, pasztet, ziemniaki, zupa, cukinia, sałatka, sałatki, śliwka, frużelina wiśniowa, granola, pieczony boczek, sałatka do pracy, sałatki do pracy, sos pomidorowy, sałatka z pomidorem, suszone pomidory, pieczone ziemniaki, chipsy z ziemniakow, cukinia na zimę

Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.