nalewka - 4783 przepisów (strona:212/319)

Paprykowo-pomidorowy sos do makaronu 489

wyparzonych słoików. Odstawiamy dnem do góry. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/paprykowo-pomidorowy-sos-makaronu/ MieszamWGarnku Artykuł Paprykowo-pomidorowy sos do makaronu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY 224

pyszny obiad, w przestronnym i barwnym miejscu, który oddaje klimat serwowanych tam potraw. Tak więc jeśli będziecie na Placu Trzech Krzyży to koniecznie odwiedźcie tą restaurację. Smacznego :) P.S. Spróbujcie nalewki pigwowej i nieczęsto spotykanej z dzikiej różny :) Adres restauracji: Restauracja AleGloria Plac Trzech Krzyży 3 00-535 Warszawa http://alegloria.pl Post AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY pojawił się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z malinami i mozarellą 235

lato. Do tego maliny dostarczają cały szereg wartości odżywczych do naszego organizmu:) Nasze babcie nieustannie przy przeziębieniach dolewały nam soku z malin do herbaty, smakosze alkoholi robią z nich nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach.  Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które

Kuchnia Pełna Pasji
Jak zrobić alkohol o potrzebnej mocy. 125

zisiaj pokażę Ci jak uzyskać pożądaną moc alkoholu. Przyda Ci się to np. podczas robienia nalewek czy likierów. Czasem jest tak, że w przepisie jest nam potrzebny alkohol o mocy 45% lub 70%. Poniżej przedstawię tabelkę , z której dowiesz się w jakich proporcjach zmieszać spirytus z wodą , aby uzyskać potrzebną nam moc alkoholu.   Potrzebna

Przepisy i porady kulinarne
Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami 180

stopniach ok 50 min. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/cytrynowy-ucierany-placek-jagodamiborowkami/ MieszamWGarnku   Artykuł Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 291

wyparzonych słoików i odwracamy wieczkiem do dołu. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-cukinii-dzem-cukiniowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Dżem z cukinii, dżem cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Chleb na zakwasie z suszonymi wiśniami 180

roku suszę wiśnie i czereśnie, potem idealnie nadają się do deserów, musli czy granoli. Czasami zostaje mi też sporo wiśni z nalewek i te również suszę, są mięsiste i smakują obłędnie, alkohol podczas suszenia odparuje a zostaje sam smak. Tym razem suszone wiśnie użyłam do wypieku pysznego bochna chleba o głębokim smaku, polecam do wypróbowania. Chleb według J.Hamelmana z bloga

Moje Małe Czarowanie
Kładzione serowe kluseczki z sosem owocowym 137

wielkości. Podajemy z czym lubimy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kladzione-serowe-kluseczki-sosem-owocowym/ MieszamWGarnku   Artykuł Kładzione serowe kluseczki z sosem owocowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pomidory w kawałkach do słoików na zimę, najprostsze 203

Latem jakoś o bezczynność trudno, jak się skończą ogórki to są pomidory, jak nie dżemy to kapusta, że już o nalewkach nie wspomnę i tak w koło Macieju. Zaletą tych słoikowych skarbów jest to, że mamy pewność co w nich zamykamy i o chemii i sztucznych dodatkach można zapomnieć. Dostałam 10 kg pomidorów i szczerze mówiąc koncentratu robić mi się

Apetyczna babeczka
Sernik na zimno z czerwoną porzeczką 163

ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania 758

patyczka. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Blue Cactus – recenzja restauracji 161

perspektywa też jest dość wesoła, bo Cactus słynie ze swoich margarit – klasycznej z triple sec i sokiem z limonki oraz truskawkowej, a na początek dostaje się kieliszek domowej nalewki pomarańczowej (i karafkę wody). W weekendy jest też muzyka na żywo wieczorem i pełna sala, więc tym weselej. Bardziej rodzinnie jest w weekendy w ciągu dnia, kiedy są animacje

Ugotowane pozamiatane
Placek śliwkowo-kokosowy 135

wstawić ciasto do pieca jeszcze na 20 minut. Miałam sporo śliwek w tym roku więc oprócz tradycyjnych powideł skusiłam się również na śliwkową Nutellę podejrzaną u edysi79-klik i nalewkę śliwkową która nabiera mocy w słoiku Artykuł Placek śliwkowo-kokosowy pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Łabędzi puch 177

czerstwe bułeczki 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru cukier waniliowy 10 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła dżem z czarnej porzeczki (użyłam jagodowego i czarną porzeczkę z nalewki) Posypka 1 łyżka masła 10 dag wiórków kokosowych 0,5 szkl cukru Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie

Pieguskowa Kuchnia
DOMOWE MALIBU 1311

Produkcja nalewek i likierów trwa u nas pełną parą 😉 Tym razem jest to mój wyrób - likier kokosowy a'la malibu. Jest to likier wykonany na bazie mleka skondensowanego z dodatkiem mleka kokosowego. Smakuje prawie identycznie jak ten ze sklepu. Jest on delikatny i mimo, że wykonany na spirytusie to nie wykrzywia buzi 😉 Nie jest też za słodki. Pije się

Kuchnia MagdaLeny