nalewka - 4783 przepisów (strona:197/319)

naturalne antybiotyki 142

produkty apteczne, żarówka czosnku sama reprezentuje cały przemysł apteki ze względu na szerokie spektrum efektów.”   Imbir Imbir można spożywać suszone lub sproszkowane. Można także wziąć go jako wyciąg, nalewki, oleje, pastylki lub kapsułki. Jest silnym antybiotykiem, ból przeciwbólowy i środek przeciwzapalny, zdolny do łagodzenia choroby lokomocyjnej i nudności, między innymi.   Olej kokosowy   Jako naturalny antybiotyk, olej kokosowy

w mojej kuchni
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 159

smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie 245

drugim blatem ciasta. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/jablecznik-szarlotka-na-miodowym-spodzie/ MieszamWGarnku Artykuł Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pomarańczowe ciasto z żurawiną i lukrem, na święta, imprezy, hit! 125

miksera, cichutko, raz dwa, smak jak tylko fantazja poniesie. A mnie unosi i dużo i często, więc robię, mieszam, piekę, mam. Zrobiłam, zabieram w gości, do kawy, rozmów, może nalewki? Pachnie świętami… do świątecznej wersji możecie dodać inne bakalie lub suszone owoce, dodać skórkę pomarańczową, cynamon, kardamon, przyprawę do piernika lub zostawić tak jak jest, a jest wyśmienite

Zasmakuj Kuchni
Śliwki 150

nerwowego, natomiast potas bierze udział w regulowaniu ciśnienia krwi. Śliwki hamują przyswajanie cholesterolu, dzięki czemu działają przeciwmiażdżycowo. Warto zaopatrzyć się (zwłaszcza na okres jesienno – zimowy) w domowe powidła lub nalewki ze śliwek W zależności od odmiany sezon na śliwki trwa w miesiącach wrzesień – październik ale można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej

I LOVE LIFE
Jabłka na ostro do mięs z czosnkiem i cebulą 150

pasteryzujemy 15 minut. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/jablka-na-ostro-do-mies-z-czosnkiem-i-cebula/ MieszamWGarnku Artykuł Jabłka na ostro do mięs z czosnkiem i cebulą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki 156

solą i pieprzem oraz majonezem. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-selera-z-kukurydza-zurawina-i-kaki/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Smoothie z nieszpułki 169

prawdopodobnie to najstarszy znany w Europie owoc uprawiany przez człowieka. Ma właściwości regulujące pracę jelit i była używana w medycynie ludowej od tysiącleci. Robi się z niej dżemy, nalewki, wina, ale też pyszne smoothie

Milion Smaków
Miechunka peruwiańska/rodzynek brazylijski (Peruvian groundcherry) 224

wartościach odżywczych możecie poczytać tutaj . Najlepsza w sałatkach, jako dekoracja koktajli lub w deserach. Ja jem ją na surowo jako przekąskę, ale jest też idealna na przetwory (marmolady, nalewki). Można ją również suszyć. Miechunka peruwiańska to nie to samo, co miechunka pomidorowa . Pochodzi z Ameryki Południowej, ale obecnie uprawiana prawie na całym świecie Owoce dostałam od rodziców, którzy uprawiają miechunkę

Qlinarnie i Qlinarnie
Prosty chleb pszenny na zakwasie i/lub drożdżach 154

zdejmujemy pokrywkę. Studzimy na kratce. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/prosty-chleb-pszenny-na-zakwasie-i-lub-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Prosty chleb pszenny na zakwasie i/lub drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Konfitura z pigwowców – kuchnia podkarpacka 138

Zawierają wiele antyoksydantów. Ze względu na kwaśny smak soku z pigwowców najczęściej wykorzystuje się je do przygotowania syropów do herbaty, ale też i jako dodatek aromatyzujący do nalewek. W medycynie ludowej wyciągu z pestek pigwowca używano do leczenia zapalenia spojówki i uczucia zmęczonych oczu. Duża zawartość pektyny w owocach pigwowca, szczególnie w pestkach, sprawia że doskonale nadają się

Trzeci talerz