nalewka - 4783 przepisów (strona:189/319)

"PRZETWORY Z POMYSŁEM" PATRYCJI MACHAŁEK- RECENZJA KSIĄŻKI 113

już jutro znaleźć można 100 przepisów na proste przetwory. P odzielona została na rozdziały:  przetwory owocowe: przepisy na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, frużeliny, kompoty, owoce w alkoholu, nalewki.  *sosy i przeciery warzywne * później solonki * marynowane * ocet  * kiszonki.  Na końcu książki znajdziemy też kalendarium owocowo - warzywne. Oprawiona została w twardą okładkę, 240 stron, kolorowe, przejrzyste fotografie

Zrób to smacznie
PRZETWORY Z POMYSŁEM - recenzja książki 148

pięknymi zdjęciami, dokładnymi opisami wykonania. Doskonała zarówno dla poczatkujących jak i weteranów w przetwarzaniu. Zaczynamy od przetworów owocowych ( konfitury, dżemy, marmolady, powidła, galaretki itp ). Kolejno pojawiają się przepisy na nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki czy pikle i marynaty. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział " OCET " . Są w nim przepisy na ciekawe octy smakowe np. z mirabelek i rozmarynu, ocet siedmiu złodziei

Kuchnia z widokiem na ogród
"Przetwory z pomysłem" 172

książce Pani Patrycji znajdziemy wiele cennych przepisów na przetwory owocowe i warzywne. Autorka książki pokazuje nam jak przygotować: domowe dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki, marynowane warzywa, domowy ocet i kiszonki. Każdy rozdział książki poprzedzony jest wstępem przedstawiającym historię powstawania danej grupy przetworów. Przepisy w książce "Przetwory z pomysłem" są bardzo

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek – recenzja 171

Domowe znaczy zdrowe A co ciekawego znajdziecie w książce? Przepisy na pyszne dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Nie zabrakło również pomysłów na solonki, sosy i przeciery warzywne, octy, kiszonki itd. Mnie osobiście zainteresowały przepisy na syropy (np. mandarynkowy czy hibiskusowy), na wiśnie w karmelowym burbonie, na marynowany imbir

Słodkie okruszki
BABKA ŁACIATA NA ADWOKACIE 161

Ponieważ między moimi nalewkami znalazłam ostatnio butelkę z końcówką adwokata, postanowiłam wykorzystać go do pysznej babki.  Dzięki niemu ciasto nabrało aromatu i ciepłego koloru.  Moja babka jest dość "ścisła" ale nie sucha, i właściwie z każdym dniem smaczniejsza 👍 Polecam wszystkim amatorom tego typu wypieków.  Składniki: 6 jajek 250 g  masła (lub Kasi) 3/4 szkl. cukru

Walijskie Pichcenie
Czekoladowy budyń jaglany 144

połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Przetwory z pomysłem 142

przetwórstwa, ale szukają odmiany. Książka jest podzielona na rozdziały: I. Przetwory owocowe - gdzie znajdziecie przepisy na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, owoce w alkoholu i nalewki II. Sosy i przeciery warzywne III. Solonki IV. Marynowanie V. Ocet VI. Kiszonki Już wpadło mi o oko kilka ciekawych pomysłów np. na ananasa w rumie, marynowane śliwki, kiszone jabłka

Kuchnia domowa Ani
Kluseczki z twarogu i kaszy manny 181

wypłynięcia Podajemy z bułką tartą, śmietaną lub owocami. Artykuł Kluseczki z twarogu i kaszy manny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku