Jedna z moich ulubionych domowych nalewek to cytrynówka. To alkohol, który można zrobić o każdej porze roku. Ilość cukru można dostosować do swoich potrzeb. Składniki (wyszło mi 3 litry gotowej cytrynówki): 12 cytryn 1 litr spirytusu 96% 1,5 litra wody 2 szklanki cukru (dodałam jeszcze 1/2 szklanki do smaku) Sposób wykonania: 1. Cytryny sparzyć wrzątkiem, osuszyć, obieraczką do warzyw
Kuchnia domowa AniNakładamy na patelnię jednakowej wielkości placuszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron Artykuł Puszyste i proste pancakes, pankejki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuorkiszem i marchewką. Bardzo ciekawe i warte uwagi danie. Maliny ze Szwajcarii Mazurskiej – idealnie mało słodki deser z własnymi malinami i serkiem z mleka miejscowych krów. I oczywiście domowe nalewki, oraz herbata z kwiatów czarnego bzu z miodem i cytryną. Gospodarstwo Rybackie Sp. z o.o. Z siedzibą w Ełku , będące na szlaku Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla
królestwo garówstopniach, aż ciasto będzie rumiane. Wystudzone ciasto smarujemy lukrem. Artykuł Pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwyparuje cała woda. Jeśli lubimy idealnie gładką konsystencję, całość blendujemy. Artykuł Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i wanilii pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuOwoce dzikiej róży zbieramy w październiku i listopadzie. Owoce są dojrzałe, ale jeszcze nie bardzo miękkie. Robiąc nalewki, owoce należy zebrać zaraz po przemarznięciu. Można także wyłożyć je do lodówki, zyskują wtedy na smaku. 1 kg dzikiej róży szklanka cukru trzcinowego pół szklanki wody Owoce dzikiej róży obieramy z nasionek. Wypłukać. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać cukru
AZgotuj!Rabarbarowy gin to pyszne odkrycie, to świetny napój – nalewka, idealny na każdą imprezę. Ten alkohol polubią zarówno panie jak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Rabarbarowy gin</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdowolnymi nasionkami. Odstawiamy na 30 min do napuszenia. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Artykuł Puszyste bułeczki dyniowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuresztę wody i znowu blenduję. Powstała papkę ponownie przecedzam na sitku, i dokładnie odciskam. Do powstałej mikstury dodaje miód i dokładnie mieszam. Przechowuje w lodówce w zamkniętym słoiczku. Doskonała nalewka na przeziębienia i podnosząca odporność. Naturalny antybiotyk dla dzieci i dorosłych
Takie tam pichceniekeksówki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 45-50 min w 180 stopniach. Artykuł Ciasto dyniowe, ciasto z dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwoda nada dodatkowego smaku daniu, a zdecydowanie lepiej się sprawdzi niż dodatek zwykłej wody. Artykuł Sos kurkowy serowo-śmietanowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwłaściwości bakteriobójcze. Dlatego jest on bardzo skuteczny w leczeniu pasożytów jelit takich jak owsiki, glizdy i tasiemce. Jeśli masz problemy z pasożytami przez kilka tygodni codziennie na czczo wypij nalewkę z czosnku, surowy czosnek bądź mleko z czosnkiem. Obniżenie ciśnienia krwi Czosnek hamuje enzym ACE, który odpowiada za regulację ciśnienia krwi. Badania wskazują, że spożywanie czosnku może obniżyć ciśnienie krwi
To Musisz Wiedziećpozostałymi powidłami i posypujemy posiekanymi i podprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Artykuł Gruzińskie ciasto herbaciane z powidłami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubieżącą wodą. Owoce można spożywać na surowo, mrozić lub gotować. Liście stosujemy jak herbatę świeże lub suszone, dodajemy do mięs jak przyprawę pod koniec gotowania lub aromatyzujemy nimi nalewki czy octy owocowe
prawdziwe jedzeniewoce dzikiej róży na nalewki soki oraz do suszenia zbieramy, gdy są już całkiem dojrzałe. Dojrzałe owoce mają kolor ciemnopomarańczowy, a nawet czerwony. Nie zbieramy owoców, które są żółte, takie owoce nie są jeszcze dojrzałe i nie zawierają one tyle cennych składników co dojrzałe owoce. Owoce dzikiej róży zbieramy we wrześniu, a czasami nawet w październiku, gdy chcemy, aby były
Przepisy i porady kulinarne