nalewka - 4783 przepisów (strona:171/319)

Domowa kiszona kapusta 115

naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 117

naturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli

Kuchnia MagdaLeny
Laureaci X jubileuszowej edycji konkursu „Polska od Kuchni” 106

Partnerzy główni: MUSZYNINKA, GASTRO MAGIC SERVICE Partnerzy: PR&ART, BUKAT, SKARBY SEROWARA, LAZUR, MŁYNY ŻABCZYŃSCY, KAWA ASTRA COFE & MORE, JACKIEWICZ Z HAJNÓWKI, MARKA PIECZONE I WĘDZONE, WINE4YOU, NALEWKI STAROPOLSKIE MAJEWSKI, MARKA BACZEWSKI, CRAFT BEWERY PALATUM, EMIX, NASZA TŁOCZNIA. Patroni medialni: Gdzie Zjeść Info, News Gastro, Magazyn Restauracja, Magazyn Biznes Restauracja & Catering, Poradnik Restauratora, TELEWIZJA TV WIP, Szef

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smak dzikich roślin – Patrycja Machałek 86

podziałem na pory roku, oto kilka z nich: Wiosna – koktajl kokosowy z liśćmi brzozy – fiołkowy drink – marmoladę z szyszek daglezji – marmoladę z forsycji – nalewkę z kwiatów robinii akacjowej Lato – szampan z kwiatów czarnego bzu – leśny dżin – ryż z koniczyną łąkową – masło stokrotkowe – pokrzywowe leniwe Jesień – kawa z żołędzi

Tajemnice Smaku
Żurawina. Małe owoce o cennych właściwościach 101

cukrzyków, obniża wartość ciśnienia tętniczego, hamuje rozmnażanie się mikroorganizmów odpornych na wszelkie znane antybiotyki. Jagody żurawiny znajdują różnorodne zastosowanie w kuchni. Z żurawiny przygotowuje się znakomite konfitury, dżemy, soki, nalewki, sosy. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, serów, mięsa, wędlin, ryb. Sos żurawinowy to dodatek do dziczyzny. Te cierpko-kwaśne owoce można suszyć i kandyzować. Są dodatkiem do pieczywa, ciast, kisieli

ProstePesto.pl
Owoc granatu. Rajski owoc – smak egzotyki. 101

nuta kwaśnego posmaku. Jego wyrazisty smak sprawia że często jest składnikiem kuchni perskiej i indyjskiej. Owoce granatu w kuchni polskiej wzbogacają smak wielu potraw, doskonale smakują w postaci nalewki, soku, nektaru, syropu. Połączone z cytrusami są smacznym dodatkiem do sosów, mięs, ciast i sałatek. Z granatu można też zrobić wiele ciekawych dań: Sałatka z krewetkami, granatem i pomidorkami Grysik

ProstePesto.pl
Restauracja Polska – połączenie tradycji z nowoczesnością 134

miejsce, w którym zjecie pyszne, dopracowane do ostatniego szczegóły dania kuchni polskiej, zrobione z najwyżej jakości składników. A przy okazji będziecie mieli szansę skosztować tradycyjne polskie trunki – nalewki, miody i piwa. Myślę, że do restauracji wrócę jeszcze nie raz. Restauracja Polska ul. Komitetu Obrony Robotników 24 02-148 Warszawa Artykuł Restauracja Polska – połączenie tradycji z nowoczesnością pochodzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dżem z czerwonej porzeczki 110

propozycja niezmiernie nas ucieszyła, bo bardzo lubimy przetwory z porzeczek, a dżemy z nich są jednymi z najlepszych. Czerwone porzeczki już się osypywały, ale owoców starczyło na zrobienie nalewki oraz dżemu porzeczkowego . Mając tylko 4 małe słoiczki, długo będziemy je obracać w dłoniach, zastanawiając się, czy koniecznie musimy je otworzyć. Udostępnij Dżem z czerwonej porzeczki – składniki 1 kg czerwonej

niecodziennikpary
Panna cotta z serkiem mascarpone, białą czekoladą i frużeliną z owoców lata 157

czas oczekiwania. Wiśniowy sezon trwa o wiele za krótko i nigdy nie pozwala mi się nimi nacieszyć, dlatego poza deserami na zimno, wiśnie zamykam w słoiczkach a także robię nalewki, by zimą również cieszyć się namiastką lata.   Pysznie smakują i przywołują wspomnienia….Bardzo polecam jest pycha!  Składniki na 5 porcji/ Panna cotta: 250 ml mleka 150 ml śmietanki

Wanilia i Kardamon
TORT Z CZARNOLASU 116

Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody do żelatyny Drip 50g mlecznej czekolady łyżka oleju wiśnie z alkoholu nalewka wiśniowa 80 ml płatki czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając

RAROSSA
„Polska od Kuchni” akcja promująca gastronomię startuje z jubileuszową X edycją konkursu 145

stronie konkursowej oraz w social mediach. Partnerzy PARTNERZY GŁÓWNI: MUSZYNINKA, GASTRO MAGIC SERVICE. W dotychczasowych edycjach udział brali Partnerzy: PRYMAT, ŻYWIEC ZDRÓJ, Browar CIECHAN, Browar TENCZYNEK, DE GUSTA BEER, Nalewki Staropolskie Karol Majewski, KGH POLSKA, SADVIT, BUKAT, marka BACZEWSKI, BONITO CAFEE, HELLO CAFE, FORNETTI, GRUPA DELUXE, BAHSLSEN, MARANI, DE GUSTA BEER, WINESTORE, CENTRUM WINA, KGH POLSKA, AVIKO, Firma JACKIEWICZ Hajnówka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naturalna apteczka – książki 107

kiedy daje nam subtelne symptomy o potrzebach, pomagać mu zaczynając od wykorzystania takich właśnie domowych zestawów pierwszej pomocy. Dzięki tej książce można nauczyć się jak przygotowywać naturalne napary, syropy, nalewki, toniki czy okłady. Wydawnictwo Buchmann, data wydania 2021, 254 strony, miękka okładka „Jak odzyskać zdrowie po covid-19? Natura i nauka podpowiadają” Zbigniew T. Nowak Kiedy zobaczyłam

Dorota Smakuje
Placki z bananem – pyszne i proste placki bananowe 112

każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. Artykuł Placki z bananem – pyszne i proste placki bananowe pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KONOPNE GOTOWANIE - recenzja książki 127

świecie   To tylko niektóre zagadnienia, na które znajdziemy odpowiedź. Oprócz szeregu informacji i ciekawostek w książce znajdziemy całe mnóstwo autorskich przepisów na potrawy z dodatkiem konopi. Począwszy od nalewek, sosów, poprzez dania główne, napoje i desery. Każdy przepis, posiada dokładną recepturę, opatrzony jest apetycznym zdjęciem i sposobem wykonania. Przepisy dla każdego, od najprostszych, po bardziej skomplikowane.    - śmietanka

Kuchnia z widokiem na ogród
Kryzysowe kluseczki z serka homogenizowanego 115

wrzącą i osoloną wodę. Gotujemy ok. 2 min. Podajemy polane masełkiem, bułką tartą, jogurtem Artykuł Kryzysowe kluseczki z serka homogenizowanego pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania