czarny Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wzmacnia układ odpornościowy. Dzięki silnemu aromatowi pomaga udrażniać drogi oddechowe, z kolei zawarta w nim piperyna wykazuje właściwości wykrztuśne. Przygotowana na bazie pieprzu nalewka - pieprzówka - pomaga w problemach żołądkowych. Czosnek Nazywany naturalnym antybiotykiem posiada właściwości antygrzybiczne i przeciwzapalne. Dzięki dużej zawartości witamin z grupy B i C oraz żelaza, magnezu i potasu wykazuje silne
kruche babeczkiPrzepis na szybkie i proste ciasto czekoladowe z wiśniami. Najlepiej sprawdzą się tutaj wiśnie z nalewki, ja osobiście użyłam wiśni z dodatkiem likieru amaretto, który nadał niesamowitego aromatu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min Składniki: (na tortownicę 20-21 cm) 100 g miękkiego masła 110 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta soli
Słodki Blogroli głównej. 10 pomysłów na wykorzystanie świeżej żurawiny: 1. Syrop żurawinowy 2. Sos żurawinowy 3. Żurawina do mięsa 4. Ciasto ucierane z żurawiną 5. Babeczki owsiane z żurawiną 6. Nalewka żurawinowa 7. Sok żurawinowy 8. Koktajl z żurawiną 9. Sernik z żurawiną 10. Kisiel z żurawiny WSKAZÓWKI: Dzięki dodatkowi superfood jakim są nasiona chia (inaczej szałwia hiszpańska) dżem nabiera dodatkowych
Czarnawisienkazwalcza pierwsze oznaki przeziębienia. Imbir jest dostępny w formie suszonego korzenia lub też jako łatwiejszy w użyciu imbir mielony, możemy też spotkać się z wieloma wariacjami np. zaprawą do nalewki wykonaną z imbiru oraz soku z cytryny. Niepowtarzalne właściwości cynamonu Kolejną przyprawą nie będzie już korzeń, a kora. Już pewnie wszyscy wiedzą, że mowa o dobrze znanym i aromatycznym cynamonie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto Pijany Czarny Las powstało po zrobieniu nalewki wiśniowej , z której zostały mi wiśnie nasączone alkoholem. Pierwsze ciasto jakie mi się skojarzyło z wiśniami to tort Czarny Las. Tort wydał mi się za duży, więc powstało ciasto biszkoptowe ze śmietankową masą, wiśniami i odrobiną czekolady. CIASTO PIJANY CZARNY LAS Składniki: (forma 20x30 cm) ciasto
Bon appetit mon amieoczywiście te zioła też możecie znaleźć, bo staram się ile się da używać produktów naturalnych, ziołowych na różne dolegliwości. Oryginalne Zioła Szwedzkie to kompozycja kilku ziół w formie nalewki. Znajdziemy tutaj gorzkie zioła takie jak piołun i korzeń goryczki. Oba zioła pomagają w zaburzeniach trawiennych. Kolejny jest korzeń arcydzięgla, który zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Myrra pomaga utrzymać prawidłowy poziom
kruche babeczkiDomowa nalewka z winogron ciemnych lub jasnych to bardzo dobry sposób na wykorzystanie jesiennych, ogrodowych winogron. Zapraszam po sprawdzony i bardzo prosty przepis. - tylko kilka składników - można użyć dowolnych winogron - dokładny opis wykonania oraz propozycje na dodatki
AniaGotuje.plzwłaszcza w sezonie letnim. Wykorzystywane są do robienia dżemów, konfitur, marmolady, kompotów, soków, galaretek, pierogów. Smakiem zachwycają świeże owoce z jogurtem, truskawkowe lody, sorbety, kremy, desery, ciasta. Domowa truskawkowa nalewka to uczta dla smakoszy, owocowo-spirytusowego napoju. Te delikatne owoce znalazły również zastosowanie w postaci mrożonek. Mrożonki względem świeżych owoców nie tracą zbyt wielu właściwości makro i mikroelementów. Polecane przepisy
ProstePesto.plprawdziwą bombę witaminową. Too jeden z najzdrowszych produktów, jakie możemy zaprosić do swojej kuchni. undefined Artykuł Pomidory – dlaczego warto je jeść? pochodzi z serwisu Przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty - Drinkologia.pl
Drinkologianaturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli
Kuchnia MagdaLenynaturalne właściwości przez długi czas. Poza kiszeniem kapusty czy ogórków, garnki hermetyczne doskonale sprawdzą się do marynowania, peklowania mięs przed wędzeniem, a także macerowania owoców i warzyw (idealne do nalewek). Dlatego warto mieć w swojej kuchni choć jeden taki garnek. Składniki: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 11 łyżek drobnej soli himalajskiej (ok. 200 g) - 1 łyżka soli
Kuchnia MagdaLeny