Przepyszny nektar z czarnej porzeczki doskonały do lodów nalewek lub jako syrop na przeziębienia duże źródło witamin Składniki - 5 l czarnej porzeczki - 2 l porzeczko agrest - 3 - 3,5 kg cukru Sposób przygotowania 1. - Owoce zasypać cukrem zostawić na noc by puściły sok następnego dnia dolać 3 l wody zagotować powstały sok przelać przez sito Owoce
W królestwie smaków Beatymleka skondensowanego Wszystko razem mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszków i gotowe! Na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Shot Oreo pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaprzelewamy do szklanki Na koniec dolewamy około 20 ml syropu truskawkowego i gotowe! Na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Drink American Beauty pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiaoraz dodajemy kilka kostek lodu Na sam koniec dopełniamy szklankę napojem sprite i mieszamy. Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Fragolino pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiawszystko przerobiłam. Zrobiłam konfiturę , część zamroziłam do ciasta lub na kompot a reszta poszła na sok. Zimą wszystko zje się ze smakiem. I jeszcze będe robiła nalewkę ale to długotrwały prosec więc przepis będzie dopiero w przszłym roku. składniki: ok 5 kg czarnej porzeczki ok 1,5 kg cukru 1 szklanka wody Porzeczki dokładnie oczyścić z paprochów, liści
Monia miesza i gotujeWiśniówka to zdecydowanie najpopularniejsza nalewka w Polsce. Nic dziwnego. Rozgrzewa zimą - zarówno sama jak i w herbacie i idealnie smakuje zimna w lecie - na ochłodę - lub jako polewa do deserów lodowych. Dobrze zrobiona zachowa wiele wartości odżywczych i witamin i całe bogactwo smaku wiśni
Milion Smakówroku drzewka wiśniowe mojej Mamy bardzo obrodziły, dzięki czemu zostałam hojnie obdarowana wiśniami. Zrobiłam już mnóstwo dżemów, nastawiłam nalewkę, część wiśni ususzyłam, masę świeżych zjadłam i jeszcze trochę zostało, w sam raz na ciacho :) Przy wiśniach było trochę pracy (drylowanie i sprawdzenie każdej sztuki czy nie ma białego lokatora, pod tym względem jestem mocno przeczulona :)), więc ciasto nie mogło być
Domowa Cookierenka Agiskładnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likiery. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki mleka 20 dag margaryny 1 / 2 kg truskawek
Ciastka - domowe słodkościowoców. Zwykle niezbyt długo są dostępne więc póki są trzeba robić. Może jeszcze jakiś dżem byśmy ogarnęli, to nie jest zły pomysł. Póki co jednak większość przerobiliśmy na nalewkę (ale przepis dostaniecie dopiero za rok, jak już będzie dojrzała i sprawdzona), a część poszła na tę właśnie tartę. Powiem wam szczerze, że to jedna z lepszych tart jakie jadłem
Marder&Marder Manufacturewciąż kwitną, więc nie traćcie czasu i zbierzcie ich płatki. Jeśli nie uda się Wam zebrać od razu takiej ilości jakiej potrzeba, można je w międzyczasie przechowywać w lodówce. Nalewka różana jest przepyszna! Aromat róż zamknięty w butelce, kusi nie tylko samym wyglądem, ale i aromatem i smakiem. Szczerze mówiąc trudno się powstrzymać przed jej spróbowaniem :-). Czytaj więcej
Pora coś zjeśćprzygotowanie nie jest trudne a efekt końcowy jest zdumiewający. Chcesz, zaskoczyć swoich znajomych? Składniki; galaretki o dowolnym smaku, /u nas truskawkowa/, 150 ml alkoholu na jedną galaretkę / u nas nalewka truskawkowa + truskawki nasączone spirytusem/, Wykonanie; Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość wody. Ostudzić i dodać alkohol. Na spód ułożyć owoce i zalać płynem:) Zostawić
Anioły w kuchnifilmie poniżej znajdziesz przepis na nalewkę wiśniową z dodatkiem skórki cytrynowej. Zapraszam na film. Życzę dużo zdrowia
Przepisy i porady kulinarne