naleśniki z serem - 2416 przepisów (strona:99/162)

Placuszki śniadaniowe 177

łyżki kukurydzy kawałek papryki czerwonej 1 mozzarella (można zastąpić 10-15 dag sera żółtego) + ewentualnie pieczarki, cebula itp. * jeśli zamierzamy smażyć normalnie na tłuszczu to pomijamy olej w cieście, ja smażę bez tłuszczu lub na kilku kroplach oleju więc go dodaję podobnie jak do naleśników 1. Jajko, mleko, wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia roztrzepać razem na gładkie

Kto ugości moich gości?
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 155

Przepisu na naleśniki i to zielone dopatrzyłam się u Beatki . Bardzo mi się spodobał kolorek:) Byłam też ciekawa smaku takich innych naleśników. I oczywiście naleśniczki przygotowałam. Deser okazał się nie dość, że zaskakujący swoim kolorem to jeszcze i smaczny:) Jeżeli chodzi o sam przepis, to zmieniłam w nim jedynie skład nadzienia (stąd nazwa troszkę inna:)). Przepis polecam, zwłaszcza(...)serowe: 250 g sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając

In my kitchen
Naleśniki gryczane z twarogiem i owocami 139

Naleśniki z twarożkiem i owocami to idealny deser na zimno.  Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie Każdy z nas uwielbia naleśniki, szczególnie te na

Zdrowie i pysznie na talerzu
KNEDLE SEROWE Z JEŻYNAMI 173

Uwielbiam wszystkie mączne rzeczy, typu pierogi, naleśniki, kluski....💗 Największą mistrzynią w przygotowywaniu takich potraw jest moja mama. Mi też nie najgorzej z nimi idzie, więc dzisiaj zapraszam na knedle. Nie takie najbardziej popularne ze śliwkami, tym razem z dodatkiem sera i jeżyn. SKŁADNIKI: 400 g zmielonego białego sera 250 g mąki pszennej (plus mąka do podsypywania ciasta) 2 jajka

Kuchnia w opałach
Naleśniki gryczane z farszem dyniowo-serowym 218

SKŁADNIKI: Ciasto na naleśniki: 1 szkl. mleka 2 jajka 1/2 szkl. mąki gryczanej 3/4 szkl. mąki pszennej 15 ml oleju 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. wody Farsz: 50 g suszonego boczku pancetta 150 g startego żółtego sera 300 g obranej dyni 200 g pieczarek Dodatkowo: ziarna sezamu oliwa z oliwek przyprawy: sól morska SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki składniki

Menu Zdrowia
Krokiety z kaszą gryczaną i serem 196

kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do kaszy dodajemy rozkruszony ser biały i cebulę podsmażoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, wlewamy mleko i olej, wszystko miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, składając boki zwijamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku

Bajeczna Kuchnia
Syrnyky - ukraińskie racuchy z sera białego. 216

Dziś mam dla Was przepis, do którego nie potrzeba ani miksera, ani ogromu czasu. Syrnyky to ukraińskie placuszki smażone z białego sera. Niby podobne do racuchów

Poezja Smaków - blog kulinarny
Placuszki brokułowe z sosem czosnkowo-jogurtowym 238

deskę i pokroić. Przełożyć do misy. Do ostudzonego dodać jaja, bułkę tartę, ser mozzarella oraz szczyptę soli i chilli. Wymieszać wszystko dokładnie ręką. Można dodać odrobinę więcej bułki, jeśli masa nie będzie się łączyć ze sobą. Rozgrzać patelnie (ja lubię smażyć na patelni teflonowej do naleśników), wlać odrobinę oliwy i rozsmarować pędzelkiem po całej powierzchni. Na gorącą patelnię kłaść

Moja Delicja
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami 134

porcje): 6 naleśników (u mnie orkiszowe ) opakowanie (250 g) świeżego szpinaku 25 g suszonych pomidorów lub 50 g pomidorów osączonych z oliwy wrzątek 25 g masła 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki kozieradki łyżeczka suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego oregano szczypta świeżo mielonej gałki muszkatołowej szczypta suszonego imbiru pół łyżeczki soli 100 g sera typu feta Szpinak opłukać i przełożyć(...)przez praskę i kozieradkę. Uwaga - czosnku nie smażyć, by nie zrobił się gorzki. Na patelnię przełożyć szpinak z dodatkami. Podgrzewać, mieszając od czasu do czasu. Gorący farsz wykładać na naleśniki. Rozłożyć na nim kostki fety. Naleśniki zwinąć w rulony i podawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Omlet z pomidorami 149

soli łyżka zimnej wody 1 łyżka masła Dodatki: 1 łyżeczka posiekanej czerwonej papryczki chilli pół łyżeczki papryki w proszku (słodkiej bądź ostrej) garstka startego żółtego sera bądź kilka kostek sera feta, pokruszonego świeżo zmielony czarny pieprz świeża bazylia/mięta/szczypiorek/natka pietruszki Przygotowanie: Wbić do miseczki jajka, posolić, dodać łyżkę wody. Papryczkę chilli skroić w drobniutką kosteczkę. Pomidora sparzyć, obrać(...)poruszać patelnią ( tak,jak to robimy przy naleśnikach)- masa powinna swobodnie przemieszczać się po patelni, nie powinna być przyklejona. Co jakiś czas odstawiać na ogień i powtarzać czynność. Omlet będzie szybko się puszył. Kiedy cała masa będzie już prawie ścięta, ale wierzch wciąż wilgotny, dodać paprykę w proszku i  dowolny ser. Złożyć omlet na pół przy pomocy łopatki

Gotowanie to kochanie
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem 265

tłuszczu – naleśniki będą smaczniejsze). Beszamel: W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy do niego mąkę. Mieszamy. Gdy zacznie skwierczeć dolewamy po trochu mleka, nieustannie mieszając trzepaczką. Gdy dodamy już całe mleko, dodajemy liść laurowy i mieszamy sos trzepaczką, aż do zagotowania i zgęstnienia. Przyprawiamy beszamel sokiem z cytryny, gałką, solą, i pieprzem. Na koniec dodajemy ser. Gdyby powstały jakieś(...)śmietaną kremówką i tartym parmezanem. Dodajemy posiekane suszone pomidory oraz przesmażony szpinak. Solidnie solimy i pieprzymy. Dodajemy chili i gałkę. Mieszamy i próbujemy czy farsz trzeba doprawić ponownie. Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem: Na dnie naczynia rozsmarowujemy trochę beszamelu. Naleśniki nadziewamy farszem i zwijamy w rulon. Układamy w naczyniu i zalewamy pozostałym beszamelem. Wstawiamy do piekarnika

Poezja smaku
Top 8 przepisów w listopadzie 2016 222

wygląda. Przepis:  kliknij po przepis  Mini bułeczki nadziane serem żółtym, a do nich sos majonezowo czosnkowy. Sos do bułeczek można zrobić dowolny np. koperkowy. ostry czy też inny, Wasz ulubiony. Przepis:  kliknij po przepis  Pulpeciki w zalewie octowej. Przepis:  kliknij po przepis  Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę

W kuchni u Moniki