naleśniki z serem - 2416 przepisów (strona:97/162)

Filet z kurczaka z gruszką i kozim serem 281

Przygotowujemy chlebek pita – placki obsmażamy delikatnie z obu stron, składamy jak naleśniki (na kopertkę) i kroimy w trójkąty. Na tej samej patelni podsmażamy gruszkę pociętą w paski. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy chlebek pita, na nim kawałek kurczaka i plasterki gruszki. Każdą porcję przykrywamy kawałkami sera koziego i skrapiamy oliwą truflową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego

MarcinChef
Naleśniki kukurydziano-tapiokowe ze szpinakiem, fetą i jajkiem 134

łatwe, ponieważ ciasto jest wyjątkowo rzadkie. Kiedy brzeg zaczyna się wywijać, odwracać naleśniki na drugą stronę i krótko dosmażać. Usmażone układać jeden na drugim na płaskim talerzu. FARSZ: 20 dag szpinaku baby 2 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego ( promocja klik  i klik ) 15 dag sera typu feta 4 jajka ( promocja ) świeżo otarta gałka muszkatołowa świeżo zmielony pieprz DODATKOWO(...)dodać szpinak, smażyć chwilę aż zmniejszy objętość, odstawić z ognia, dodać pokruszoną fetę i trzy posiekane jajka. Doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszać. Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w rulony, obsmażyć krótko z obu stron na drugiej łyżce masła. Podawać na gorąco posypane pozostałym jajkiem. Ja podałam do nich łagodne w smaku kiełki lucerny

Kuchenne zapiski Edyty
Placuszki ze świeżych ogórków. 207

Pancakes with fresh cucumbers. Składniki. 1 ogórek (200 g) 80 g sera twarogowego 1 łyżka keczupu 1 jajko 3 łyżki mąki 1 łyżka koperku Sól, pieprz

Kulinarny karnet Christophera
Kruche Ciastka Cukrowe Do Herbaty / Recenzja Książki "Kuchenny Kredens" 148

rozdział poświęcony już najważniejszemu posiłkowi dnia czyli śniadaniu. Znajdziemy tutaj pyszne i proste przepisy np. na naleśniki panieńskie czy też perduty w śmietanie. Trzeci rozdział to już coś słodkiego czyli przedwojenne desery np. takie jak krem szodonowi, legumina z sera czy też kruche ciasteczka cukrowe do herbaty które osobiście przygotowałam, posmakowałam i całym serduchem je wam polecam. Czwarty rozdział

Gotowanie...to proste !
Placuszki z patelni z ricottą 137

łyżki cukru Przygotowanie: W misce ubijamy białka ze szczyptą soli. W drugiej misce ucieramy mąkę, cukry, ser, żółtka. Następnie drewnianą łyżką mieszamy masę serową z białkami. Smażymy placuszki bez tłuszczu do rumianego koloru. Moje placuszki smażyłam na patelni do naleśników na wolnym ogniu

Życie zaczyna się w kuchni
Jak zrobić domowy twaróg 269

ponad tydzień. Ser przechowujemy owinięty w pergamin, który zmieniamy co dwa dni. Do czego wykorzystać domowy, biały ser? Najlepiej zjeść na śniadanie – na wytrawnie: np. z rzodkiewką i szczypiorkiem lub na słodko: wymieszany z cukrem i słodką śmietanką. Idealny do naleśników. Twaróg można też trzykrotnie przemielić i wykorzystać na najlepszy na świecie sernik („z wiaderka

Poezja smaku
Omlet z szynką i cebulką 138

kostkę i dusimy na łyżce masła aż cebulka zmięknie. W miseczkę wbijamy 4 jajka dodajemy mleko, ser żółty pokrojony w kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem i ubijamy ręcznie ( widelcem lub trzepaczką) do jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnie (patelnia do naleśników doskonale się nadaje) kładziemy łyżeczkę masła, i następnie wlewamy nasze jajka z dodatkami. Smażymy wolno do ścięcia się białek

Sprawdzone przepisy kulinarne
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i warzywami 563

samymi słodyczami Sylwia żyje ;) Od czasu do czasu oprócz ukochanych naleśników , racuszków i wszelkiego rodzaju dań mącznych lubię przekąsić porządny kawał mięcha ;) Tym razem postawiłam na wersję przywodzącą na myśl meksykańskie przysmaki. Ostatnio miałam okazję wypróbować fasolkę adzuki i to ona była prowodyrem do tego dania. Fasolka adzuki jest bardzo popularna w kuchni chińskiej i japońskiej , a jej druga(...)żelaza i kobaltu. W tym daniu sprawdziła się znakomicie! Danie niezwykle smaczne , ale i sycące! Kurczak … ryż … fasola … kukurydza …. a wszystko to zapieczone pod ciągnącym serem ! Z przyjemnością sięgaliśmy po dokładkę! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 300 g * kukurydza – 200 g * fasola ( adzuki ) – 150 g * ryż – 100 g * pomidory w puszcze

Ostra na Słodko
Krokiety z szynką, salami, pieczarkami i serem 169

Składniki na 20 – 22 naleśniki: 1 kg mąki, pół łyżeczki soli, 2 – 3 łyżki oleju, 1 łyżka kaszy manny, ok. 1  l mleka,  1 l wody mineralnej, 1 – 2 jajka. Farsz: 20 plasterków szynki, 20 dag salami, 10 – 15 dag startego żółtego sera, 200 – 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu(...)Przygotowanie: Mąkę, kaszę manną, jajka, sól, mleko i wodę zmiksować ( dodawać mleko i wodę tak by powstało nie za gęste ciasto). Na końcu dodać olej i znów zmiksować. Usmażyć naleśniki. Przygotować farsz.Salami pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę w kostkę.Czosnek rozgnieść. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoty kolor. Następnie podsmażyć pieczarki. Dodać salami. Chwilę wszystko

kulinarnajamka.blogspot.com
Jak gotować makaron? 181

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z proszkiem budyniowym 107

olej w cieście sprawia, że placki nie przywierają. Jeśli macie problemy przyklejaniem się naleśników - możecie powierzchnię patelni delikatnie natłuścić.   U mnie takie placki często znikają w wersji solo, ale idealnie pasują do wszelkich słodkich dodatków, np. owoców, sera , czekolady, czy dowolnego dżemu bądź nadzienia. Tym razem podałam je z pysznościami od Zentis

Di gotuje
Pasta paprykowo-orzechowa idealna do grzanek 132

odpowiedziałeś/aś sobie tak to ten przepis jest właśnie dla ciebie! Zamiast tradycyjnych, z masłem, z serem spróbuj do nich paprykowo-orzechowej pasty. Jest zdrowsza, ale i smaczna. Sprawdzi się nie tylko do grzanek, ale też do kanapek, do naleśników i do czego tylko lubicie dodawać takie pasty. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: 2 papryki czerwone 3 łyżki pestek słonecznika

Gotuj z Mąką
Sernik mleczny z frużeliną czereśniową 157

którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka niepełna szklanka cukru pudru 1 łyżka

Czerwień i błękit
A NA OBIAD LASAGNE!! 168

więc - zaczynamy od usmażenia naleśników. Jeśli już je mamy idziemy krok dalej..... ---> FARSZ mięso mielone  cebula 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów w puszce sól, pieprz BESZAMEL 40 gram mała 40 gram mąki bezglutenowej 160 ml mleka pieprz, sól, gałka muszkatałowa + masło aby posmarować formę lub naczynie żaroodporne oraz ser żółty Smażymy cebulkę z czosnkiem, dodajemy mięso

BezglutenowaIzabela
MOZAIKOWE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ 169

soli olej do smażenia Nadzienie serowe: 200g sera ricotta 2 płaskie łyżki cukru odrobina cukru waniliowego otarta skórka ze sparzonej cytryny 2-3 łyżki słodkiej gęstej śmietanki Serek podusić widelcem, bądź zblendować. Dodać cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i śmietanę. Wymieszać dokładnie, jeśli konsystencja będzie bardzo gęsta - dodać odrobinę mleka. Wykonanie naleśników: Zrobić ciasto naleśnikowe mieszając ze sobą

Walijskie Pichcenie