naleśniki na wodzie - 3050 przepisów (strona:88/204)

Pierogi z jarmużem, twarogiem i chrzanem 134

wierzch ok. 2-3 minut. Wyjąć pierogi na durszlak i polać zimną przegotowaną lub przefiltrowaną wodą. Przełożyć na talerz, by ostygły, a potem na kolejny talerz, dbając o to, by się nie zdeformowały.  Podawać np. z zeszkloną cebulą. ------- Podobne: Naleśniki z jarmużem i makrelą Samosy warzywne Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki z karmelizowanymi figami z odrobiną nalewki wiśniowej 98

porcja na 3 osoby 6 naleśników 4 figi 5 łyżek cukru 1 łyżka wody 2 łyżki nalewki wiśniowej Figi pokroić na plastry niezbyt cienkie, jedna figa

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki z meksykańskim sosem 135

naleśniki 1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka nadzienie 600 g mięsa drobno mielonego 1 papryka 2

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki kukurydziane z jarmużem 110

Składniki: Ciasto: mąka kukurydziana (1 szklanka) mąka ziemniaczana (2 łyżki) mleko sojowe (1/2 szklanki) woda (1/2 szklanki) sól Farsz: pieczarki (10 dag) jarmuż (10 dag) oliwki

Weganka gotuje
Szpinakowe naleśniki 163

Składniki: Ciasto naleśnikowe 2 – jajka 1 szklanki – mąki 1/2 szklanka – mleka 1/2 szklanka – wody 1/4 łyżeczki – soli 2 łyżki rozpuszczonego masła. szpinak zmiksowany Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak aby nie było grudek. Dodać zmiksowany szpinak i piec naleśniki bez dodatku tłuszczu (na patelni) Nafaszerowałam naleśniki zmiksowanym białym serem ze śmietanką. Należy uważać aby gęstość sera była odpowiednia

harrisa
syrop z sosny--- sciroppo fatto di pino 168

się przy wszelkiego rodzaju przeziębieniach katarze, czy zapaleniu oskrzeli.Pędy sosny bogate w witaminę C, sole mineralne i olejki eteryczne, wzmocnią nasz organizm. Syrop świetnie smakuje dodany do herbaty, czy naleśników(...)Prosty przepis na syrop z sosny: Młode pędy sosny (przyrost z jednego roku - te z końców gałęzi) umyć, włożyć do garnka i zalać wodą tak, by pędy były w całości przykryte. Gotować 1 - 1,5  godziny. Odcedzić wywar. Na każdy litr wywaru dodać 1 kg cukru. Gotować na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny . Gorący syrop z sosny

w mojej kuchni
Słodkie Owsiane Naleśniki 118

Składniki na naleśniki: 220 g mąki pszennej 200 ml mleka  150 ml wody gazowanej (dzieki niej neleśniki są mega puszyste) 1 łyżeczka proszku do pieczenia

ClauditteMissCooking
Naleśniki z Płatków owsianych 519

Produkty potrzebne: mleko 1Litr mąka 500Gramów jajko 2Sztuki płatki owsiane 150Gramów woda do płynnego ciasta olej 1/2Szklanki cukier 50Gramów cukier wanilinowy 1Łyżeczka sól 1Szczypta dżem,nutella

pichciszto
Zraziki drobiowe nadziewane kuskusem 248

Wszystkie składniki na marynatę połączyć ze sobą i marynować mięso przez całą noc.   Kuskus zalać wodą centymetr ponad powierzchnię , odczekać chwilę i połączyć z przyprawami i serkiem. Mięso rozbić na bardzo cienkie plastry, posmarować każdy z osobna tak jak naleśniki i zwinąć. Smażyć na suchej patelni na bardzo wolnym ogniu, przekręcając kilka razy aż do zarumienienia. Podawać

pieprzny smaczek
Naleśniki ze szpinakiem 106

czasów, kiedy byłem dzieckiem pamietam dwa rodzaje naleśników: z dżemem i z białym serem. Oczywiście te z serem nie są zgodne z dietą rozdzielną. Dziś mamy wiekszy wybór i przede wszystkim zdrowszy. Składniki na farsz: 450g szpinaku (mrożony lub świeży) 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki gęstej śmietany sól pieprz gałka muszkatałowa bazylia tłuszcz do smażenia Przygotowanie(...)szpinak i na początku smażymy na dużym ogniu aby odparować wodę, a następnie zmniejszamy i dusimy na średnim. Na 10 minut przed końcem dodajemy przecisnięty czosnek i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, gałką muszkatałową i bazylią. Gotowy szpinak zaprawiamy smietaną.       Tak przygotowanym farszem smarujemy usmażone naleśniki i zawijamy w rulonik. Przepis na naleśniki znajdziesz tutaj

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki z szynką i serem pleśniowym zapiekane w piekarniku. 210

Zrolowane naleśniki wypełnione szynką i stopionym serem pleśniowym, zapieczone z serową skorupką. Pyszne, sycące i bardzo pożywne danie, doskonałe na obiad lub ciepła kolację. Polecam :) Składniki ( na ok .9-10 sztuk ) CIASTO NALEŚNIKOWE  - 2 i 1/2szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli, szczypta cukru NADZIENIE - 30 dkg ulubionej szynki w plasterkach - 3 krążki

Kuchnia z widokiem na ogród
Krokiety z kapustą i pieczarkami 160

żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo:   bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia Kapustę wyjmujemy ze słoika, odduszamy z niej wodę, rozdrabniamy, kiedy jest zbyt kwaśna należy ją obgotować w wodzie przez około 2 minuty, osobiście jednak nie gotuję. Rozdrobnioną kapustę włożyć do miski.  Pieczarki umyć, posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę, usmażyć razem z pieczarkami.  Gotowe(...)pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rozgrzanej patelni.  Przed spożyciem polać sosem czosnkowym, bądź ketchupem. Podawać z frytkami, bądź jako

Kuchenne aromaty
Naleśniki meksykańskie 378

ulubiony, z nim niegroźna jest tzw "klątwa pierwszego naleśnika":) Z tego przepisu wychodzą dość grube naleśniki ale do tego rodzaju farszu takie są wskazane. Do innego rodzaju nadzienia wystarczy dodać troszkę mniej mąki lub więcej płynu. 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody (najlepiej gazowanej) 2 szkl mąki 3 łyżki oleju szczypta cukru szczypta soli Wszystkie składniki ciasta(...)dodając sos Sweet Chilli i ewentualnie inne przyprawy (w zależności od smaku sosu pomidorowego). Ewentualnie można dodać troszkę śmietany. 5. Nakładać po ok 3 czubate łyżki gorącego farszu na naleśnik, zawinąć. Podsmażyć lub zapiec w piekarniku. Podawać z sosem czosnkowym lub posypane serem żółtym i polane keczupem.  Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany

Kto ugości moich gości?
Naleśniki z mąki razowej 222

Dlatego MUSIAŁAM przemycić je do mojej diety. I wiecie co? Te smakują mi jeszcze bardziej! A świadomość, że są zdrowe, wywołuje uśmiech na mojej buźce :D U mnie te naleśniki królują na stole w każdą wolną sobotę. Czasem nawet, gdy nie mam czasu, robię je na obiad do pracy ;) Na zimno smakują tak samo dobrze, szczególnie w formie placuszków(...)Ciasto ma konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, możemy dodać trochę wody gazowanej, zwykłej lub maślanki :) Jeśli chcemy zrobić małe placuszki z owocami, do masy dodajemy pokrojone jabłka lub śliwki. UWAGA: Nie można dać za dużo owoców, bo bardzo trudno będzie placuszki przewracać na drugą stronę. Naleśniki smażymy na małym ogniu na patelni do naleśników, bez żadnego

Jak gotować i nie zwariować
Naleśniki z Musem Truskawkowym w Serze Malinowym (najprostsze ciasto na naleśniki) 176

taki oto ser jaki widać na zdjęciu, za rzadki aby posmarować naleśnika, ale idealny aby jeść naleśniki w takiej formie łyżką. Całkiem przypadkiem wyszło coś pysznego :) Ciasto na naleśniki (najprostsze): 1 jajko 1 szklanka mleka  1 szklanka mąki pszennej kawałek masła roztopionego ( u mnie była to kostka o boku ok. 1,5 cm) szczypta soli 2 łyżeczki(...)ciasta naleśnikowego dodaje się też wodę mineralną gazowaną, ale tak jak napisałam to ciasto najprostsze, a wody gazowanej akurat nie miałam. Jak się robi ciasto? Wszystkie składniki miksuję razem. Jak ciasto wydaje mi się za rzadkie dodaję mąkę, jak za gęste dolewam mleka. Z tych proporcji powinno Wam wyjść ciasto o odpowiedniej konsystencji. Naleśniki smażę  na patelni

Blondynka Gotuje