naleśniki na słodko - 3812 przepisów (strona:89/255)

Dutch baby - pieczony naleśnik 221

Pomysł na pyszne śniadanko z produktów, które chyba zawsze mamy w domu :) Pyszny naleśnik, pieczony w piekarniku, ma lekką strukturę. U mnie na słodko, w zimowej wersji, bo z dodatkiem kiwi ;) Idealny pomysł na każdy poranek. Znacie? Jeśli nie to spróbujcie koniecznie! Polecam :) PS apynews.pl  - portal dla ludzi, którzy chcą wiedzieć więcej na temat tego co teraz dzieje

Domowa cukiernia Ewy
Puszysty omlet na mące kokosowej 158

mnie śniadanie to pewnego rodzaju celebracja jedzenia - najważniejszy posiłek dnia, do którego lubię się przyłożyć. Na stole często goszczą placki, naleśniki czy pankejki... dziś przyszedł czas na biszkoptowy omlet na słodko. Zrobicie go raz i przepadniecie, jest tak dobry! :) Omlet na mące kokosowej: 5 wiejskich jajek 4 łyżeczki ksylitolu 4 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku

Cooking Monster
Naleśniki podwójnie czekoladowe 167

Pyszne i proste naleśniki czekoladowe, które wykonacie w kilka minut. Ja do nadzienia użyłam pysznych kremów czekoladowych od firmy Terravita teraz w nowym, zupełnie innym

Słodka Strefa
Naleśniki (najlepsze) 148

Natłuścić masłem. Wlewać na patelnię (najlepiej dedykowaną do naleśników) nieduże porcje ciasta i smażyć naleśniki, z obu stron, do lekkiego zrumienienia. Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Serwować z ulubionymi dodatkami słodkimi lub wytrawnymi

Pyry na Gaz
Masło orzechowe z dyni! 183

pokochacie to masło, jest obłędnie kremowe, bardzo aromatyczne i nadaje się do wielu dań. Możesz go używać jak masło do bagietki, nadzienie do naleśników, nadzienie do wszelakich bułeczek, pączków czy do pierożków na słodko.  Masło z pieczonej dyni, powinniśmy przechowywać w słoiku w lodówce maksymalnie do 5 dni.  Przygotowuje się je bardzo szybko i tak samo

SMYKWKUCHNI
KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM! 157

bardzo prostej konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) Przepis na moim blogu: KONFITURA ZE ŚLIWEK Z CYNAMONEM I ANYŻEM

SMYKWKUCHNI
Naleśniki jogurtowo mleczne z kisielem owocowym 187

Dla mojego podniebienia raj. Uwielbiam naleśniki, a te są bardzo delikatne i pyszne. Naleśniki – wszystkie składniki na ciasto na naleśniki dokładnie wymieszać

Kuchnia Pokoleń
z twarogiem 223

będę się rozpisywał :)  Ważne żeby się dobrze przygotować, wówczas wszystko idzie "raz dwa trzy" Nie są to klasyczne placki z twarogiem na słodko... :) Dodajemy po prostu oprócz twarogu różne ulubione smaczne produkty :) Naleśniki zawijamy tak jak lubimy i jak lubią je widzieć domownicy :) Oczywiście dla spóźnialskich odgrzewamy i przysmażamy :) Jak widać prezentują się świetnie :) jeszcze lepiej smakują

chleba naszego
Naleśniki 121

jednej chochli na dużą patelnie i czekamy, aż naleśnik się zetnie. Wtedy przewracamy na drugą stronę. Pieczemy w ten sposób wszystkie naleśniki. Naleśniki na zdjęciu są w dwóch wersjach. Pierwsza jest na słodko z jogurtem, miodem oraz jabłkami, suszonymi jagodami i wiórkami kokosowymi. Druga wersja jest wytrawna z serkiem śmietankowym, szynką, mozzarellą oraz rzeżuchą. Spokojnie możecie dodawać

Klasyka Gotowania
Dżem rabarbarowo-truskawkowy 134

Miałam w zapasie niezbyt ładne truskawki, dokupiłam rabarbar i zrobiłam dżem. Bardzo lubię takie połączenie słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru. Taki dżemik jest świetny do naleśników, gofrów i na kanapki. Składniki: • 1 kg truskawek • 1 kg rabarbaru • 1 szklanka cukru Wykonanie: • Rabarbar pokroić na 2 cm kawałki. • Wrzucić go do garnka

To co kocham
Konfitura ze śliwek z cynamonem i anyżem! 154

bardzo prostej konfitury ze śliwek - renklod, z dodatkiem cynamonu, wanilii, kwaskowatych mirabelek w kolorze ciemnego fioletu i odrobiny pikanterii w postaci anyżu. Abyśmy mieli słodkie i miłe poranki, przy ciepłej bagietce, toście czy też naleśniku z tą konfiturą ;-) SKŁADNIKI: - 2 kg dojrzałych i fioletowych renklod - 70 g ciemnych mirabelek  - 850 g cukru (możesz użyć pół na pół z brązowym(...)pozostawiamy na minimum 12 godzin. Konfitury przygotowane w ten sposób będą służyć całą zimę. Są idealne, jako składnik ciasta, do bułeczek drożdżowych, do ciastek kruchych, do tart, tortów, do naleśników, gofrów czy też na kanapki.  A poza tym mają obłędny kolor i smak! ;-))) Smacznego

SMYKWKUCHNI