pora, marchewkę, pokrojoną roszponkę. Mieszamy starając się nie spienić jajka. Nagrzewamy patelnię, Wylewamy część jajek na patelnię cienką warstwą, kiedy zaczną się lekko ścinać łopatką zaczynamy zwijać je jak naleśnika i pozostawiamy na brzegu patelni, po czym wlewamy kolejną porcję masy jajecznej, tak, aby połączyła się z pierwszym rulonikiem. Gdy kolejna porcja zaczyna się ścinać znów zwijamy, zaczynając od tego
Malinowe Pocałunkismaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości. Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać je jak naleśnika i posuwamy na 2 brzeg patelni, po czym wlewamy kolejną porcję masy jajecznej tak, aby połączyła się z pierwszym rulonikiem. Gdy kolejna się ścinać znów zwijamy, zaczynając od tego pierwszego
Malinowe Pocałunkismaku miodem i miksujemy blenderem. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy nasze drobiowe steki po kilka min z każdej ze stron. Na drugiej patelni wysypujemy połowę startego sera (na kształt naleśnika) podpalamy gaz i na środek układamy 1 porcję steka (ja zrobiłam po 2 mniejsze) i czekamy, aż ser nam się ładnie rozpuści i delikatnie zapiecze. Wyłączamy gaz i czekamy chwilkę
Malinowe PocałunkiNakładamy kawałki sałaty, pokrojone w słupki kawałki ogórka i marchewki, kilka gałązek szczypioru. Nakładamy troszkę gotowego sosu, na to usmażoną i przekrojoną na pół krewetkę. Całość zwijamy jak krokieta, naleśnika. Podajemy z kawałkami limonki, sosem sojowym/teryjaki i kawałkami krewetek
Malinowe PocałunkiUwielbiam domowe przetwory . Dziś zaprezentuję Wam najszybsze i bardzo proste w przygotowaniu przetwory: tarte jabłuszka na zimę. Idealne do naleśników, szarlotki lub wyjadania prosto ze słoika ;) Ostatnio robiłam też tort dla dzieci właśnie z takimi jabłuszkami. Polecam. Składniki: dowolna ilość jabłek cukier ale niekoniecznie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Jeśli lubimy z cukrem to dodajemy dowolną ilość cukru
prawdziwe jedzeniezapach, ziarna przesypujemy do miski, pozostawiamy do wystygnięcia. Po ostudzeniu przesypujemy je do blendera, dodajemy olej i 3 łyżki wody. Ucieramy na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta na naleśniki. Gotowe :) Pastę wykorzystujemy od razu lub przekładamy do słoiczka, w lodówce może być przechpwywana przez kilka
Taste Of My Daydużej misie łączymy składniki suche, mokre i mieszamy energicznie przez ok. 1 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Na rozgrzanej patelni topimy masło i za pomocą chochli formujemy naleśniki (smażymy maksymalnie po dwa placuszki). Smażymy na średnim ogniu z jednej strony przez ok. 4 min (do ujawnienia się bąbli), po tym przewracamy i smażymy kolejną minutę. W taki sposób smażymy
Kuchnia Łukaszanajważniejszy to jego smak- jest pyszny. Pigwa wprawdzie dominuje w tym wszystkim, jednak smak wyjątkowy. Myślę ,że może być doskonałym dodatkiem do potraw cukierniczych typu naleśniki, placki itp.. Gorąco polecam. SKŁADNIKI 1 kg. pigwy 1 kg jabłek pół szklanki naturalnego soku malinowego ( mój powstał z rozmrożonych malin) 30 dag. cukru ( tutaj można mniej) 1 szklanka
W kuchennym oknie Ewyprzepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille , ewentualnie można użyć też naleśników. Zapiekane tortille można podawać nie tylko na obiad ale też jako przekąskę. SKŁADNIKI 500 g rozdrobnionego gotowanego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kminku pieprz cayenne
Złote przepisyDomowy sos karmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek. Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym. SKŁADNIKI 200g cukru 80g masła 120g śmietany kremówki szczypta soli PRZYGOTOWANIE Cukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty
Moje Kuchenne Rewelacjeśliwki gorące i mocno zakręcić, postawić na zakrętkach do wystudzenia lubimy owoce w kawałeczkach aby je było czuć i gryźć - nie są za słodkie mocno, można dodać do ciast, naleśników, kisieli, budyniu lub zjeść z tostami na śniadanie............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępozytywy: 1. Jest weekend, długi weekend!:) 2. Przyjechałam do rodziców, jak miło odwiedzić stare kąty, porozmawiać do późna z bliskimi, położyć się w swoim starym łóżeczku :) 3. Mam obiecała naleśniki na śniadanie :) Wracam do czasów dzieciństwa
Czerwona Porzeczkawędzonej słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjami mięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczanych kości schabowe zalać wodą - zagotować i wodę wylać a kości opłukać teraz kości zalać odpowiednią ilością wody i gotować do miękkości - pod koniec gotowania dodać warzywa
W Mojej Kuchni Lubięmoją ukochaną zjedliśmy połowę tabliczki, mojej siostrze i jej chłopakowi też strasznie mocno smakowały:) 3. Gryszczeniówka o smaku żurawiny, którego słoiczka już nie posiadam poszły na śniadanie do naleśników, na kolację do kanapek i do babeczek, do których podaje przepis pod spodem. 4. Ostry zielony pomidor, na zapach już czuję, że będzie idealna pizza domowa. Będę robił w poniedziałek, więc
pichcisztoDobry Wieczór. dzisiaj przedstawiam Wam moi drodzy idealny deser na walentynki i drink, który na pewno pokochacie. Motylki w brzuchu, bo tak nazywa się ten deser, czyli biszkoptowe naleśniki z truskawkowym tiramisu, truskawkowymi bezami i karmelizowanym ananasem, smakuje cudownie Motylki, które symbolizują zakochanie się i czucie w brzuchu motylków na widok osoby drugiej, z Ananasa obrączki symbolizujące związanie
pichciszto