na zimno - 10906 przepisów (strona:52/728)

PASZTET Z ZAJĄCA / KRÓLIKA – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – domowy pasztet z sosem żurawinowo-winnym 246

konsystencje sosu z cząstkami owoców. Jeśli chcecie, możecie dodać do tego nieco mielonych goździków – wtedy zyska on świąteczny aromat. Gotowy sos odstawiamy do wystygnięcia. PODANIE Pasztet można podawać na zimno lub ciepło (chociaż my zdecydowanie wolimy na zimno) z sosem z żurawin lub chrzanem. Danie jest na tyle wykwintne, że nawet sama księżna Anna Henrietta z pewnością skusiłaby się

Nerds Kitchen
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 234

dodatkowo spod skór), ale oczywiście można tłuszczu użyć mniej (wedle uznania). Ja przygotowuję od razu z 3 udźców, mam obiad na dwa dni,  a co pozostanie zjadamy na zimno, jest równie smaczne... Składniki: - u mnie 3 mniejsze udźce z indyka - sól - świeżo mielony pieprz - czosnek mielony lub w płatkach w młynku - 1/2 - 1 główki czosnku - 2 łyżki oleju kokosowego(...)garnek lekko uchylam, odgrzewam na małym palniku, mięso odgrzewa się również w samym tłuszczu, bez dodatku wody (jest smaczniejsze...). Taki indyk smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Dlatego przygotowuję go zawsze więcej, bo lubimy zagryzać sobie także zimnego. Tłuszcz z mięsa świetnie smakuje np. z ryżem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 188

Napój z prosa, czyli właśnie kaszy jaglanej. Świetny zastępnik mleka. Naturalnie bezglutenowy, bez dodatku substancji słodzących. W składzie znajdują się: woda, proso włoskiego pochodzenia, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, sól morska.  NAPÓJ SOJOWY  Napój sojowy jest kolejnym świetnym zastępnikiem mleka krowiego. Naturalnie bezglutenowy, bez cholesterolu, laktozy, substancji słodzących. Składniki to jedynie: woda, soja i sól morska.  NAPÓJ(...)Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się idealnie: woda, pełnoziarnisty ryż włoski, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, mączka chleba świętojańskiego, sól. Śmietanka ma delikatny, "mleczny", tłusty smak. Jest bardzo smaczna i bardzo gęsta, wręcz nie da się jej normalnie wylać z kartonika a trzeba go troszkę ścisnąć

Zdrowie na języku :P
Tarta szpinakowo-serowa 191

prezentujemy danie słone, pieczone jak ciasto, stanowi doskonałą alternatywę dla popularnej pizzy, prędko się ją robi, smakuje i wygląda wyśmienicie, w sam raz na elegancką przekąskę na ciepło i zimno, warto wypróbować! Składniki: (Na porcję w blaszce prostokątnej 18x24 cm) 1/2 kg mąki 1 kostka masła roślinnego (ja daję masło) 1/2 kostki smalcu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki świeżych listków(...)serowo - szpinakową,  Na wierzchu ułożyć ratkę z ciasta, między kratkę położyć pokrojone w plastry pomidory. Wstawić do piekarnika na 30-45 min. Podawać na gorąco lub na zimno Ps. Polecamy dip czosnkowo-pomidorowy, wtedy do szpinaku nie dodawać czosnku. Wówcza s kto lubi, polewa sobie dipem swój kawałek tarty, świetnie razem smakuje, zapewniamy! Smacznego

kgwjanczewo
Prosty sernik na zimno z truskawkami 418

Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością owoców, delikatnie waniliowy. W letnim okresie robię go dosyć często. Przygotowałam go z serka mascarpone, ale jeśli chcemy, aby sernik był lżejszy, to 250g serka możemy zastąpić gotowym serem na sernik, który jest mniej tłusty(...)Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Prosty sernik na zimno z truskawkami Składniki: 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody około 80g biszkoptów Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżeczki cukru pudru Masa serowa: 500g śmietanki kremówki

Mała Cukierenka
Tort na zimno z truskawkami! 226

Pamiętacie ten przepis? W tam roku pobił rekordy wyświetleń w czerwcu. Przepyszna propozycja. Tort na zimno z truskawkami. To ciasto kocha każdy. Tort przygotowuje na bazie jogurtu greckiego dzięki czemu nie jest tak bardzo kaloryczny, a zachowuje w sobie kremowość i subtelny smak. Tort na zimno z truskawkami to idealny pomysł na deser na długi weekend! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA

SMYKWKUCHNI
Prosta i szybka tarta wytrawna 216

wytrawną tartę z ciasta francuskiego, prostą i elegancką, w sam raz na wizytę gości. Lista zakupów: 1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Pół szklanki śmietanki 30% Dowolne dodatki, mogą być pozostałości po innych potrawach. U mnie: ogórki konserwowe z chilli, oliwki oraz suszone pomidory Sól i pieprz listonic(...)type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prosta i szybka tarta wytrawna'; listonic_content='1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Śmietanka 30% Ogórki konserwowe z chilli Oliwki Suszone pomidory Sól Pieprz'; document.write(" "); Podsypujemy stolnicę mąką, ciasto francuskie rozwałkowujemy na wielkość formy do tarty. Natłuszczamy foremkę, np. oliwą

Proste-przepisy.pl
Ciasto rabarbarowe z bezą 163

również inne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Ciasto kokosowe z rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik(...)rabarbarem na zimno Ciasto rabarbarowe z bezą Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo

Kulinarne przygody Gatity
Focaccia 206

misce lub maszynie do wyrabiania chleba ( bardzo pomocne urządzenie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Drożdże wsypujemy z innymi składnikami . Pamiętajmy ,żeby woda była letnia , nie zimna , wtedy drożdże prawidłowo zaczną współpracę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wyrabiamy na gładką masę . Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , rozciągamy palcami , wcześniej natłuszczonymi oliwą(...)Najważniejszy element to dobrze wygrzany -gorący piekarnik , jeśli włożycie do nie do końca nagrzanego , focaccia zbyt wyrośnie i nie stanie się chrupiąca . Gotowe , można wcinać na ciepło lub na zimno , ja osobiście wolę tą drugą opcję Smacznego !   Post Focaccia pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Szynka wędzona 222

powiesić w przewiewne miejsce - do obeschnięcia. "Wędzić 2-3 godziny ciepłym dymem (ciepły dym to taki, którego temperatura oscyluje w granicach 50-65 stopni C). Można wędzić na zimno w temperaturze 30 stopni (ale potrwa to cały dzień a może i dłużej). Wyroby wędzone na zimno mają o wiele dłuższy okres do spożycia." Starać się utrzymywać jednakowy płomień. Pod koniec

Di gotuje
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese 217

skórką, podany z podpieczonymi szparagami, cukinią i groszkiem, podany z pokruszoną fetą doskonale sprawdzi się na obiad w ciepłe dni. Na koniec, przed samym podaniem, skropiłam danie tłoczonym na zimno ekologicznym olejem lnianym z żeń-szeniem firmy Barwy Zdrowia . Jest to doskonały sposób na przemycenie domownikom kwasów omega-3 i omega-6:) Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak(...)zdrewniałymi końcami 1/2 tsbp cukru 2 małe cukinie, pokrojone w grubsze plastry 250 g groszku (może być mrożony) 100 g rozdrobnionej fety sól i pieprz olej lniany tłoczony na zimno Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Umieść kurczaka w dużym naczyniu do zapiekania, dopraw porządnie solą i pieprzem, wymieszaj z oliwą z oliwek, skórką z cytryny, plasterkami z cytryny, cebulą

karmelowy
Malinowa latte 284

Spróbujcie. Przygotowanie jest naprawdę proste, a smak… ja swoją lattę wypiłam do ostatniej kropelki Malinowa latte – przepis i pomysł własny. W przepisie wykorzystałam sok malinowy tłoczony na zimno Pamuła ze sklepu KomuKomu Kawę podałam w towarzystwie pięknych, drewnianych, ręcznie robionych akcesoriów kuchennych z Graciarni Malinowa latte 2016-05-05 22:03:23 Write a review Save Recipe Print(...)łyżce). Odczekujemy chwilę nie ruszając pucharka, aby utworzyły nam się delikatne warstwy (mleko na górze, linia malinowa, kawa). Taką latte możemy przygotować zarówno w wersji na ciepło, jak i zimno. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Tarta ze szparagami i chorizo 186

zamrożone gołąbki od teściowej albo kupne pierogi ruskie.  Tartę polecam bardzo. Porcja nie jest wielka,  starcza na dwie większe lub trzy mniejsze porcje. Jest idealna również na zimno i z powodzeniem można ją zabrać do pracy na drugie śniadanie, czy jak kto woli na brunch czy lunch ;) Kiedyś nie podpiekałam spodu, ale czasami zdarzało się, że pozostawał niedopieczony(...)wierzchu układamy chorizo i kawałki szparagów.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kolejne 15 minut (masa śmietanowo-jajeczna powinna się ściąć). Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

bistro mama
Ciasto kokosowe z rabarbarem 203

może się zważyć. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik(...)rabarbarem na zimno Ciasto kokosowe z rabarbarem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g gęstego jogurtu naturalnego 90 g oleju 70 g wiórków kokosowych + 4 łyżki do posypania 400 g rabarbaru

Kulinarne przygody Gatity
Pieczeń z jajkiem + film 163

Pieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę.     Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku(...)mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny. Gotową pieczeń podajemy na zimno lub ciepło pokrojoną w grube plastry. Artykuł Pieczeń z jajkiem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania