na zimno - 10906 przepisów (strona:52/728)

Pieczarkowe kule nadziewane śląską 270

Pieczarkowe kule nadziewane śląską Pani nuda , do kuchni nie ma wstępu , tak więc dzisiaj ukulałam pieczarkowe kule . Smakowite panierowane pieczarki z farszem z kiełbachy i sera ..mniam . Dobre na zimno i do piwka, i na ciepło do obiadu .My wsuwaliśmy je z młodziutkim bobem , który uwielbiam . No dzieci wolały pieczarkowe kule , bób olały i dobrze, oj tym razem super , dobrze(...)tłuszcz na patelnię ( troszkę jak schabowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Jak się porządnie zrumienią i obsmażą , wyjmujemy . Gotowe można podawać na gorąco lub na zimno , w zależności od potrzeb " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Post Pieczarkowe kule nadziewane śląską pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sos truskawkowy na zimno 187

truskawkowy to idealny dodatek do letnich deserów, lodów, naleśników, racuchów, ryżu, czy makaronów. Najsmaczniejszy jest przygotowany ze świeżych owoców. Można go przygotować na 2 sposoby: na ciepło i na zimno. Jeden i drugi sos można przechowywać w lodówce 2-3 dni. Wybieram prostszą wersję - sos na zimno - truskawki nie poddane działaniu wysokiej temperatury są po prostu zdrowsze. Jest to dobry

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dublińska kawa lodowa. 113

proszę przejdźcie do postu o zwykłej frappe! Nie mamy takiego przepisu?! To musimy zrobić! ;) Oryginalnie przepis na lodową kawę z Dublina wymaga przygotowania kawy parzonej na zimno. Ale to, po pierwsze jest chyba oksymoron, a po drugie, jest wymagającym, pracochłonnym i długim procesem. Ewidentnie potrzebowałbym do tego jakiejś niezłej zachęty i motywacji. Ale kiedyś się wezmę... ;) Zwykła mocna ostudzona kawa(...)też działa! Zwykła rozpuszczalna rozpuszczona na zimno też działa!! Wytwarzanie białych smug ze śmietanki nie działa!!! No nie wiem. Miałem nawet kilka pomysłów na eksperymentowanie z gatunkiem i temperaturą śmietanki, ale ponieważ wypiłem efekty pierwszych działań, nie byłem w stanie ich kontynuować ;) ;) To jest mocna rzecz! Ale najważniejsze, że prze-pysz-na i to jak! :) Próbujcie z tymi smugami, bawcie

zadanie-gotowanie
Sałatka koperkowa z łososiem 258

tego bardzo smaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje soczystości i świeżości, cebula dymka delikatnie zaostrza smak, a to wszystko połączone z delikatnym łososiem wędzonym na zimno. Świetna na letni obiad, kolację lub do zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki: (dla 2 - 3 osób) 300 g łososia wędzonego na zimno 200 g makaronu pełnoziarnistego

Kuchcik gotuje
Chatka Baby Jagi z truskawkami 333

jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu.  W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania sernika na zimno Dr Oetker, 250 ml zimnego mleka

Aga w kuchni
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 328

drożdżowe powinno wyrastać w cieple. Najbardziej optymalna temperatura to około 30 stopni. Dobrym miejscem jest blat kuchenny blisko kuchenki, an której właśnie coś się gotuje. Jeśli w domu jest zimno, można użyć piekarnika, ale tylko takiego, który ma sprawnie działający termostat. Wystarczy wtedy nagrzać piekarnik do temperatury 30-40 stopni, wyłączyć go, a do środka wstawić przykryte ciasto do wyrośnięcia(...)zapachem. Do ciast drożdżowych wytrawnych (np. pizza, focaccia) dodaje się olej lub oliwę. Nie polecam stosowania najtańszej margaryny. Tłuszcz dodaje się najlepiej pod koniec wyrabiania. Wyrastanie ciasta na zimno Ciasto drożdżowe może wyrastać również z niskiej temperaturze - w lodówce. Jest to dobry sposób dla tych, którzy lubią na śniadanie gorące pieczywo, nie koniecznie ze sklepu. Uwaga: nie jest to sposób

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto jogurtowe bez pieczenia 181

Ciasto na niedzielę musi być..tym razem jest to jogurtowiec na zimno, bez pieczenia....idealny na upalne dni..ja swój jogurtowiec zrobiłam wczoraj wieczorem...przez noc pięknie zastygł i był gotowy do jedzenia.Przepis na ciasto jogurtowe bez pieczenia pochodzi  stąd. .Ja zrobiłam ciut inaczej i  w foremce Liliana ..no i nie miałam żadnych świeżych owoców, więc dodałam rodzynki(...)kandyzowane kiwi..Zrobiłam w podwójnej porcji..no, ale w czasie zastygania galaretek pomyślałam o innym deserku, więc był także inny deserek na zimno..ale o nim w następnym wpisie. 1 paczka biszkoptów 0,5 l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny dowolne owoce [ u mnie rodzynki i kiwi kandyzowane] 3 różne  galaretki 1/4 szklanki cukru Galaretki przygotować według przepisu. Dwie

Moje domowe kucharzenie
PASZTET Z ZAJĄCA / KRÓLIKA – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – domowy pasztet z sosem żurawinowo-winnym 224

konsystencje sosu z cząstkami owoców. Jeśli chcecie, możecie dodać do tego nieco mielonych goździków – wtedy zyska on świąteczny aromat. Gotowy sos odstawiamy do wystygnięcia. PODANIE Pasztet można podawać na zimno lub ciepło (chociaż my zdecydowanie wolimy na zimno) z sosem z żurawin lub chrzanem. Danie jest na tyle wykwintne, że nawet sama księżna Anna Henrietta z pewnością skusiłaby się

Nerds Kitchen
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 210

dodatkowo spod skór), ale oczywiście można tłuszczu użyć mniej (wedle uznania). Ja przygotowuję od razu z 3 udźców, mam obiad na dwa dni,  a co pozostanie zjadamy na zimno, jest równie smaczne... Składniki: - u mnie 3 mniejsze udźce z indyka - sól - świeżo mielony pieprz - czosnek mielony lub w płatkach w młynku - 1/2 - 1 główki czosnku - 2 łyżki oleju kokosowego(...)garnek lekko uchylam, odgrzewam na małym palniku, mięso odgrzewa się również w samym tłuszczu, bez dodatku wody (jest smaczniejsze...). Taki indyk smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Dlatego przygotowuję go zawsze więcej, bo lubimy zagryzać sobie także zimnego. Tłuszcz z mięsa świetnie smakuje np. z ryżem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 174

Napój z prosa, czyli właśnie kaszy jaglanej. Świetny zastępnik mleka. Naturalnie bezglutenowy, bez dodatku substancji słodzących. W składzie znajdują się: woda, proso włoskiego pochodzenia, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, sól morska.  NAPÓJ SOJOWY  Napój sojowy jest kolejnym świetnym zastępnikiem mleka krowiego. Naturalnie bezglutenowy, bez cholesterolu, laktozy, substancji słodzących. Składniki to jedynie: woda, soja i sól morska.  NAPÓJ(...)Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych, cukrów i konserwantów. Skład prezentuje się idealnie: woda, pełnoziarnisty ryż włoski, olej słonecznikowy tłoczony na zimno, mączka chleba świętojańskiego, sól. Śmietanka ma delikatny, "mleczny", tłusty smak. Jest bardzo smaczna i bardzo gęsta, wręcz nie da się jej normalnie wylać z kartonika a trzeba go troszkę ścisnąć

Zdrowie na języku :P
Tarta szpinakowo-serowa 176

prezentujemy danie słone, pieczone jak ciasto, stanowi doskonałą alternatywę dla popularnej pizzy, prędko się ją robi, smakuje i wygląda wyśmienicie, w sam raz na elegancką przekąskę na ciepło i zimno, warto wypróbować! Składniki: (Na porcję w blaszce prostokątnej 18x24 cm) 1/2 kg mąki 1 kostka masła roślinnego (ja daję masło) 1/2 kostki smalcu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki świeżych listków(...)serowo - szpinakową,  Na wierzchu ułożyć ratkę z ciasta, między kratkę położyć pokrojone w plastry pomidory. Wstawić do piekarnika na 30-45 min. Podawać na gorąco lub na zimno Ps. Polecamy dip czosnkowo-pomidorowy, wtedy do szpinaku nie dodawać czosnku. Wówcza s kto lubi, polewa sobie dipem swój kawałek tarty, świetnie razem smakuje, zapewniamy! Smacznego

kgwjanczewo
Prosty sernik na zimno z truskawkami 399

Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością owoców, delikatnie waniliowy. W letnim okresie robię go dosyć często. Przygotowałam go z serka mascarpone, ale jeśli chcemy, aby sernik był lżejszy, to 250g serka możemy zastąpić gotowym serem na sernik, który jest mniej tłusty(...)Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Prosty sernik na zimno z truskawkami Składniki: 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody około 80g biszkoptów Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżeczki cukru pudru Masa serowa: 500g śmietanki kremówki

Mała Cukierenka
Tort na zimno z truskawkami! 206

Pamiętacie ten przepis? W tam roku pobił rekordy wyświetleń w czerwcu. Przepyszna propozycja. Tort na zimno z truskawkami. To ciasto kocha każdy. Tort przygotowuje na bazie jogurtu greckiego dzięki czemu nie jest tak bardzo kaloryczny, a zachowuje w sobie kremowość i subtelny smak. Tort na zimno z truskawkami to idealny pomysł na deser na długi weekend! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA

SMYKWKUCHNI
Prosta i szybka tarta wytrawna 196

wytrawną tartę z ciasta francuskiego, prostą i elegancką, w sam raz na wizytę gości. Lista zakupów: 1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Pół szklanki śmietanki 30% Dowolne dodatki, mogą być pozostałości po innych potrawach. U mnie: ogórki konserwowe z chilli, oliwki oraz suszone pomidory Sól i pieprz listonic(...)type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prosta i szybka tarta wytrawna'; listonic_content='1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Śmietanka 30% Ogórki konserwowe z chilli Oliwki Suszone pomidory Sól Pieprz'; document.write(" "); Podsypujemy stolnicę mąką, ciasto francuskie rozwałkowujemy na wielkość formy do tarty. Natłuszczamy foremkę, np. oliwą

Proste-przepisy.pl
Ciasto rabarbarowe z bezą 149

również inne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Ciasto kokosowe z rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik(...)rabarbarem na zimno Ciasto rabarbarowe z bezą Proporcje na tortownicę o średnicy 27 cm Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo

Kulinarne przygody Gatity