Pyszna rybka..do ciasta którym obtoczyłam rybkę dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem
Moje domowe kucharzenieSkładniki na ciasto naleśnikowe:0,5l gazowanej wody0,5l mleka 3,2%1 jajko3 szklanki mąki pszennej1 łyżka olejuSzczypta soliSkładniki na farsz:700g kapusty kiszonej300g pieczarek2
Emcia PichciSkładniki:200 ml wódki1 puszka masy kajmakowej50 ml śmietanki 30%Przepis:Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy
Emcia PichciSkładniki:2 szklanki mąki pszennej50 g migdałów w płatkach1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki przyprawy korzennej10 łyżek miodu lipowego100 g masłaLukier
Emcia PichciSkładniki na spód:200 g herbatników maślanych150 g masłaSkładniki na sernik:1 kg sera twarogowego mielonego 6 jajek1 szklanka cukru1/2 szklanki śmietanki 30%5 łyżek
Emcia PichciSkładniki na masę serową:1 kg sera twarogowego (3-krotnie mielonego)6 sztuk jajek1 i 1/2 szklanki cukru6 łyżek mąki100 g śmietanki kremówki 36%Składniki na
Emcia PichciW tym roku również pokusiłam się o zrobienie tych cudownych pierniczków :)Link do przepisu znajdziecie tutaj. Możecie powycinać z nich słodkie wzory, w sam raz na
Emcia PichciSkładniki na ciasto:30 g drożdży120 ml mleka4 łyżki cukru2 szklanki mąki pszennej4 żółtka100 g masłaSzczypta soliOlej do posmarowania papieruSkładniki na masę:900 g gotowej masy
Emcia PichciPost Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeŚwięta tuż, tuż. W każdym domu zaczyna pachnieć czystością i świeżością. Pierniczki dochodzą w piekarniku, a choinka czeka na ubranie. Pachnie, pachnie i jeszcze raz pachnie
Brzuszki ŁakomczuszkiPrzepis znalazłem tutaj ale oczywiście zrobiłem po swojemu :) Wszystkie przepisy traktuję jak sugestie, a nie jak algorytm na wykonanie potrawy. No może za wyjątkiem ciast, o
Gotuj z MisiemJeżeli nie robiliście dotychczas rolady ze szpinakiem z farszem z serka i wędzonego łososia, a jesteście amatorami takich smaków - koniecznie musicie wypróbować! To naprawdę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCzy wiecie skąd się wzięły pierniki? Otóż jak się okazuje znano je już bardzo dawno temu. Pierwsze wzmianki pochodzą z XIV wieku. Te najbardziej znane - z
Sajkofanka smakuNa szybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaHej,hej!(; Dziś pierwszy kalendarzowy dzień zimy, której się niestety wcale nie czuje.. I chyba każdy by o białej zimie zapomniał, gdyby nie to, że
Symfonia Smaków