
Polecam przepis na pyszną szyneczkę na kanapkę. Szyneczka gotowana jest dwukrotnie tylko kilka minut jednak jest mięciutka i soczysta, bez żadnej chemii i sztucznych dodatków. Polecam na codzień jak i na świąteczny stół.składniki:szynka wieprzowa o masie do 1,5 kg3 l wody4-5 listków laurowych3 łyżki majeranku1 łyżka ziarenek jałowca Kamis5 ząbków czosnku1 cebula 6 łyżek soli3 łyżki majonezuSzynkę wieprzową umyć i wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać wszystkie przyprawy oraz majonez. Wszystko zagotować i ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
z chęcią wypróbuję przepis, bo szyneczka wygląda apetycznie :)Alex_M
baaaaaaaaardzo sympatycznie, mam nadzieje,z e to rpawdziwe zdjęcia.. wygląda jak ta gotowana od Henryka Kani:)
oczywiście że zdjęcia jak najprawdziwsze i moje, polecam zrobić i sie przekonać że samemu też można zrobić apetyczną szyneczkę
Czy przez te 6 godzin trzymać szynkę w tej wodzie w której się gotowała?
tak szynkę trzyma się w tej wodzie w której się gotowała minimum 6 godzin
nie wierze że wystarczy 18 min całego gotowania żeby nie była surowa :(
Szynka jest pyszna. Polecam ten przepis. Miałam wątpliwości czy taki czas gotowania wystarczy. Postanowiłam jednak zaufać autorce przepisu i faktycznie, wystarczy. Koniec z kupowanymi wędlinami o jednym smaku i prawie zerowej zawartości mięsa. Dziękuję i będę regularnie zaglądać.
Mam pytanie,czy nie trzeba peklować? szynka wygląda różowo jakby była peklowana.
nie szynka nie jest peklowana , szyneczka zaraz po rozkrojeniu jest różowa ale jak chwilke poleży na talerzu robi się taka szarawa co można nawet zauważyć już na tym drugim zdjęciu z jałowcem Kamis
Sprawdziłem.Wyszła bardzo dobra.Przepis ten wypróbowałem już kilka razy.Dołożyłem jeszcze trochę innych składników tak na wyczucie,szczególnie pieprzu.Pycha. Jerzy