na pierogi - 3500 przepisów (strona:164/234)

Prażona cebulka 101

sklepie kosztuje sporo, a w łatwy sposób można ją przyrządzić w domu. Prażona cebulka, ostatnio niezwykle popularna dodawana do fastfoodów, zapiekanek, pierogów, oraz do wielu innych dań. Lekko chrupiąca, aromatyczna pyszna. Powiem szczerze, że uwielbiam cebulę, nadaje smaku prawie każdej potrawie wytrawnej, pasuje do tak wielu dań, a jest taka niepozorna, można się przez nią rozpłakać. Cebula jest warzywem

dom-agi.pl
LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 167

końca. Wiem, że za te 20 lat także będę miała wrażenie o znikomości swej wiedzy i bagażu doświadczeń. LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM /własny;/ dla 3-4 osób pierogi: 250g białego twarogu 1 jajko ok. 1 szklanka mąki sól, pieprz do smaku Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser dokładnie zmiażdżyć widelcem, dodać żółtko, sól, pieprz

W kuchni Karmel-itki
Miodowe pancakes 93

Był śledź, pierogów masa i spore kawałki sernika. Dopiero teraz łapię oddech po świątecznym przejedzeniu. Odprężam się przy muzyce i smażeniu naleśników. Oczywiście wersja lekkostrawna, bo z otrębami i miodem :) Miła odmiana po dużej dawce kapusty, uszek i niekończącym się paśmie filmów rodzinnych, gdzie plastikowi bohaterowie przeżywają swoje wzloty i upadki. Składniki

Pink Envelope
Soczysty łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 191

szpinak. Na szpinaku kładziemy łososia. W drugiej połówce ciasta robimy 3-4 nacięcia. Zawijamy tę część ciasta przykrywając łososia (nacięcia powinny wyjść na górze) i sklejamy coś w rodzaju pieroga. Analogicznie postępujemy z każdą porcją. Przed wstawieniem do piekarnika należy ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika jak najniżej i pieczemy w temperaturze 200 stopni

Kulinarne Inspiracje
Europejskie sajgonki z ziemniakami 353

europejskie sajgonki z ziemniakami których nie cierpią :)). Tak na poważnie to papier ryżowy jest bardzo ciekawym produktem ponieważ ma bardzo praktyczne zastosowanie i do tego na wyciągnięcie ręki. Pierogi czy też krokiety są o wiele pracochłonne od sajgonek, dlatego tez polecam tą szybką przekąskę zarówno na imprezy czy przyjęcia jak i jako przekąska wieczorna do dobrego filmu czy meczu

Kuchnia PROzdrowotna
Przyprawy Rafex 157

Przyprawa cygańska 70g 10.    Przyprawa do bigosu i młodej kapusty 70g 11.    Przyprawa do kurczaka 70g 12.    Przyprawa do pierogów 60g 13.    Przyprawa do placków ziemniaczanych 50g 14.    Przyprawa do rosołu 70g 15.    Przyprawa do żeberek

Kto ugości moich gości?
Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 162

doczekałam się moich jagód. No, może nie zupełnie moich bo leśnych, lecz tak pysznych, że nie można się im oprzeć. Litrę jagód podzieliłam na dwie porcje. Z jednej zrobiłam pierogi z jagodami, zaś z reszty- pyszne ciasto z musem. Wspaniałe, chrupiące ciasto, mus i beza to poezja smaku i aromatu. Polecam!!! Kruche ciasto: 30 dag mąki pszennej

Ciasteczkowy Potwór
Knedle ze śliwkami 144

niewielkie kawałki ciasta. Delikatnie uformować placuszek. Na środek ciasta płożyć wydrążoną śliwkę (w całości lub połówki - w zależności od ich wielkości). Wsypać 1 łyżeczkę cukru cynamonowego i zakleić jak pieroga. W dłoni uformować kuleczkę.  Knedle gotować pod przykryciem partiami w osolonej wodzie, mieszając od czasu do czasu. Gdy knedle wypłyną, gotować 3-4 minuty. Odcedzić. Podawać z podsmażoną

CookYourself
Chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem | mata-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule 150

podziałka. Ale można sobie z tym poradzić - odwracając matę na drugą stronę :) Z czystym sumieniem polecam, tym bardziej, że Święta tuż tuż i zaraz zacznie się sezon na lepienie pierogów. Razem z tym wałkiem , stanowią idealne uzupełnienie każdej kuchni! * przepis pochodzi z bloga Moje Ekspresje Kulinarne

CookYourself
Najprostsza szarlotka świata - American Pie 239

Brzegi ciasta, na których nie ułożyłem jabłek delikatnie posmarowałem roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowane ciasto przykryłem drugim kołem z ciasta francuskiego i zalepiłem w podobny sposób, w jaki zalepia się pierogi - zawijając kawałki dolnego płata ciasta i zlepiając je z górnym kawałkiem. W górnym kawałku ciasta zrobiłem kilka nacięć nożem - mają one charakter nie tylko dekoracyjny, lecz umożliwiają swobodne wydostawanie

Wyprawy kulinarne
Polędwiczki w orzechowej skorupce z pieczonymi jabłkami 154

świeżo mielony pieprz Polędwiczki umyć, osuszyć. Ostrym nożem wyciąć wszystkie błonki i tłuszcz. Odciąć węższy koniec polędwiczek, żeby nadać im równy kształt (odcięty kawałek można wykorzystać np. do zupy, pierogów lub gulaszu). Mięso posmarować olejem, natrzeć solą, świeżo mielonym pieprzem i tymiankiem. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Na patelni roztopić 2 łyżki klarowanego masła. Obsmażyć mięso

Pełny talerz
Bardzo proste i szybkie ciasteczka francuskie: serduszka z truskawkami 138

francuskie marmolada truskawkowa Przygotowanie: 1. Wykrawać ciasto foremką w kształcie serduszka, po czym na jedno serduszko położyć marmoladę. 2. Przykryć drugim serduszkiem 3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów. 4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło  5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka

KreatywnePiny
Tego o mnie nie wiedzieliście. 112

gorącego. Napoje i potrawy spożywam letnie lub zimne. Mam uraz z dzieciństwa do gorącego. Uwielbiam kanapki skropione maggi J dodaję ją tez do rosołu, aż zmienia kolor i do pierogów. dziennie potrafię wypić w pracy 3-4 kubki kawy po 300-400 ml. Czarna parzona bez mleka.   Za namowa kolegi z pracy pobawiłam się w modelkę

ClauditteMissCooking
Uszka z kapustą i grzybami 193

pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia  wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem kółka, na środek kładziemy farsz, zlepiamy jak pierogi i łączymy razem oba brzegi. Uszka wrzucamy do wrzącej wody osolonej , wyjmujemy gdy wypłyną

Smakowite Dania
Ciasteczka-pierożki z jabłkami + film 85

kawałeczki . Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy schłodzone ciasto na placek o grubości około 1/2 cm i szklanką wykrawamy z niego krążki. Na każdym krążku kładziemy kawałek jabłka i formujemy pierogi, brzegi ciasta zlepiamy widelcem nadając im ciekawszy kształt. Tak przygotowane ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 25 minut

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania