na pierogi - 3500 przepisów (strona:112/234)

Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 181

przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić. Mam sprawdzony sposób

Kuchnia u Krysi
Parowańce na kefirze z truskawkami 174

cukier i truskawki połączyłam i zblendowałam. Takim sosem polewałam moje kluski na parze.  Notatki: * w miarę potrzeby dodać mąki, ciasto ma być rzadsze w konsystencji niż to na pierogi, bardziej konsystencja przypomina wyrośnięte drożdżowe ciasto na bułki * można te kluski ugotować, ale smaczniejsze są na parze(dla mnie przynajmniej :) )  * miałam drobne truskawki, ale bardzo ładnie będą prezentować

Pieprzyć z Fantazją
DROŻDŻOWE PTYSIE Z KREMEM KARPATKOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 208

lanym ciastem gotowana na kości, którą później obgryzałam ( ja czekałam zawsze na tę kość, nie na zupę! ). Słodkie różowe ptysie w kształcie łabędzi z kremem bezowym i wielkie pierogi z serem mojej babci. Ależ miło to powspominać! Dziś jednak nie o wspomnieniach będziemy gadać, ale do wspomnień nawiążemy! Zainspirowana genialnym konkursem na Durszlak.pl z okazji Dnia Mamy przygotowałam przepis

Ostra na Słodko
Pasta z zielonego groszku z pełnoziarnistym chlebkiem z patelni 146

zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak z nutką mięty.  Poza tym, że może być ciekawą alternatywą kanapkową, pasta będzie świetnie nadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek w kuchni. Jeśli zostaje Wam resztka kaszy z obiadu, śmiało możecie na jej bazie stworzyć pastę

HealthyCreations
Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem 156

Ciasto na pierogi 1/2 kg mąki orkiszowej jasnej ( fajnie też dodać mąki razowej orkiszowej)  2 łyżeczki maku 1 jajo szczypta soli 3/4 szklanki gorącej wody ( tyle ile zabierze mąka) Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu

AZgotuj!
KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 153

wodzie. Taki jest podstawowy przepis, który większość z nas bardzo dobrze zna. Do podstawowej wersji kopytek dodatkowo dodałam twaróg oraz smażoną cebulkę, dzięki temu uzyskałam smak podobny do ruskich pierogów. Całość oprócz soli przyprawiłam pieprzem oraz tymiankiem, dzięki temu stały się one bardziej wyraziste i aromatyczne.  Kopytka ruskie podałam polane masłem z bułką tartą, ale również można okrasić

Kuchnia MagdaLeny
Gdzie zjeść we Lwowie? Najlepsze restauracje i kawiarnie we Lwowie 217

nasz wybór jedzenia w tym miejscu był dość nietrafiony… to polecamy wszystko poza uszami świnki. Myśląc, że uszka firmowe to zwykłe uszka jak do barszczu lub coś w stylu pierogów wzięliśmy je. Jednak okazało się, że są to smażone uszy prosiaka. Sama panierka – super, pyszna. Jednak konsystencja mocno słaba, dla nas coś okropnego. Ale tak jak mówiłam – przyrządzone super

Czarnawisienka
KUCHENNA APTEKA #25 - KASZA GRYCZANA 160

składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Kasza gryczana może być dodatkiem do drugiego dania, a także można z niej przygotowywać kotlety, placuszki, farsze do gołąbków i pierogów. A ze zmielonej kaszy gryczanej całej otrzymuje się mąkę gryczaną, którą można wykorzystać do wypieków. Co jeszcze warto wiedzieć o kaszy gryczanej? Niestety mimo licznych właściwości zdrowotnych, istnieją również

Kuchnia MagdaLeny
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem 130

wrzucamy woda powinna mocno bulgotać gdy już wrzucimy pierożki i one wypłyną, zmniejszamy płomień tak by woda ledwie pyrkała. Podawać możemy ze świeżą natką pietruszki.   Artykuł Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Risotto z pieczonymi burakami, Przystanek Pierogarnia i Siesta Cafe(Kraków) 188

other smaller part on top of the dish before serving. PS If you need the recipe in English, let me know. Jeśli w Krakowie i ochota na pierogi, to może Przystanek Pierogarnia (ul. Batorego 26 oraz  kilka innych adresów w Krakowie). Serwują bardzo smaczne, z różnymi nadzieniami, również na słodko. Są też kopytka, gołąbki i uszka. Do tego

Qlinarnie i Qlinarnie
Szybkie pączki serowe z powidłami 187

nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Szybkie pączki serowe z powidłami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą 165

Pieczarkami Drożdżowe Rogaliki Z Budyniem Idealne Jagodzianki Bułki Drożdżowe Z Serem Paszteciki Z Kapustą I Grzybami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Drożdżowe Ślimaczki Z Serem Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Pierogi Drożdżowe Z Serem I Pieczarkami [caption id="attachment_8013" align="aligncenter" width="801"] Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą[/caption] Artykuł Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 150

pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia przez około 15 minut . Rozgrza ć piekarnik do 180 ° C. pierogi W łożyć bułki do bulionu warzywnego. Gdy będą już miękkie ,włożyć do miksera ,dodać mleko ,jajka ,zmiksować .Następnie dodać mąkę i miksować do połączenia składników. Doda ć boczek i pietruszkę

mojej kuchni
Zaplatanka z szynką i serem 168

Dziś zupełnie prosto i dla odmiany wytrawnie. Jak wiemy, niektóre potrawy na Święta( jak pierogi, paszteciki) wymagają czasu… Są jednak przystawki, które możemy przygotować w mgnieniu oka, nie przemęczając się i oszczędzając czas. Dziś zaproponuję Wam megaszybką przystawkę z ciasta francuskiego. Może nie jest zbyt wyrafinowana, za to efektowna- a połączenie sera i szynki zawsze się sprawdza J Jeśli

Domowe ciasta