na pierogi - 3500 przepisów (strona:110/234)

Ziemniaczane kluseczki z brokułem 221

kluseczek użyłam specjalnej nakładki na garnek, ale można wykorzystać plastikowe sito z otworami w kształcie łezek. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: brokuł , filet z kurczaka , słonecznik , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 124

fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 1/3 szt FARSZ: * dynia

Ostra na Słodko
TORTELLINI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 128

fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 1/3 szt FARSZ: * dynia

Ostra na Słodko
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce 233

patelni z dodatkiem cukru. Knedle odsączać z wody i wrzucać na patelnię z orzechami. Obtaczać i podawać. Smacznego! Kategoria: A-Z SŁODKO , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: jabłka , orzechy włoskie , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Pierogi z kapustą i pieczarkami 165

Dzisiaj pierogi ze świeżej kapusty . Bardzo je lubię , są wyjątkowo delikatne . Dodaje do nich malo dodatków ponieważ zagłuszyły by właściwy smak kapusty. Są też trudniejsze do zlepiania , ale smak rekompensuje trudy lepienia.    Składniki ciasto 2 szklanki mąki 400 ml wody 1/2 łyżeczki soli Niedawno w jakimś programie telewizyjnym usłyszałam że każda gospodyni ma patent na ciasto pierogowe

Eli Gotowanie
Pierogi z rybą - Zaproszenie do akcji 111

lubicie pierogi ? Ja przepadam za nimi . Można poszaleć z różnymi farszami i naprawdę mało jest takich ,które nie pasują . Dzisiaj chciałabym podzielić się z rybnym farszem .  Równocześnie chciałabym zaprosić do akcji "Pierogowe Fantazje " która rozpocznie się na durszlaku.pl  15-go .  Składniki  3 filety rybne ( obojętne jakie ja miałam mintaja) 2 łyżki majonezu lub 1 czubata

Eli Gotowanie
Uszka i barszcz Wigilijne 143

Ciasto na uszka. Rozwałkować ciasto na cienki placek . pokroić na kwadraty 5cm x 5cm . Łyżeczką od kawy  nałożyć farsz na każdy kwadracik . Złożyć rogami na ukos , skleić jak pierogi. Na koniec skleić ze sobą dwa końce najbardziej odległe . Najwygodniej skleić je na palcu

Eli Gotowanie
Kapuśniaczki 188

wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik na tryb termoobiegu, ładnie się wtedy zarumienią

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierogi ruskie 128

smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką

Camilla w kuchni
Pierogi z wątróbką 174

natomiast od razu stwierdził, że muszę koniecznie spróbować mu je zrobić. Zrobiłam, zjadłam i przekonałam się, że mogę jeść wątróbkę w takiej postaci:) Są pyszne:) Składniki na ok 70 pierogów: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej + 1 szklanka do podsypywania przy wyrabianiu i wałkowaniu 1 jajko 1 płaska łyżka soli szklanka przegotowanej letniej wody 2 łyżki oleju Farsz

Kuchnia w czekoladzie
Wigilijne pierogi z kiszoną kapustą i grzybami 158

tradycji stało się zadość na Wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą, np takich jak u mnie. Składniki: Na ok 80 sztuk: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko ok 1 szklanki przegotowanej, ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 0,5kg kiszonej kapusty 30 dkg suszonych grzybów (prawdziwki, kozaki) moczonych w wodzie lub mleku ok. 12 godzin

Kuchnia w czekoladzie
Warzywne calzone 171

wałkujemy na grubość ok 6 mm, mocno podsypując mąką. Smarujemy sosem pomidorowym. 6. Na jedną część krążka nakładamy farsz i kilka plasterków sera mozzarelli. 7. Zawijamy ciasto na kształt pieroga, mocno zgniatając, by w trakcie pieczenia nic nie wyciekło. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w temp 180 st C ok 25 minut. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Empanadas- meksykańskie pierożki z ostrym sosem pomidorowym 362

takim układzie te pierożki są idealne dla Was:) Same w sobie pikantne za sprawą chili w farszu, a dodatek sosu dodatkowo je "napędza". Spróbujcie koniecznie :) Składniki: Na 6 pierogów: Ciasto: 2 szklanki mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 1 małe jajko 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Farsz: 30dkg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 opakowanie

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z borówkami 106

nawet potroić składniki, bo o ile porcja to 12 sztuk, to nie każdy zadowoli się taką ilością. Sama zresztą zjadłam ich więcej... Oluś też miał swój debiut z pierogami i chyba posmakowały, bo zjadł całe 2 :) Pierożki polecam, bo są jak najbardziej smaczne :) Składniki: Na ok 25-30 sztuk: 150g mąki + do podsypywania 3 płaskie łyżki mleka w proszku

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z jeżynami 145

gotowe kiedy przestanie przyklejać się do rąk. Wałkujemy ciasto, aby miało grubość kilku mm. Przy pomocy kufla od piwa wykrawamy kółka. Na każde z nich nakładamy łyżeczkę jeżyn. Sklejamy pieroga. Wrzucamy do gotującej się wody.  Możemy dodać do niej odrobinę oleju. Mieszamy aby się nie przykleiły do dna. Czekamy aż wypłyną na powierzchnię i gotujemy jeszcze

Weganka gotuje